KALANDAR GECESİ CANLANDIRILDI

Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Belediyesi Kalandar gecesi münasebetiyle ortaklaşa bir program düzenledi.

Rumi takvime göre 13 Ocak’a denk gelen ve Kalandar Gecesi olarak kutlanan gece için Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Timurciler Konağı’nda güzel bir programla canlandırıldı.

Akçaabat Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu ve personelinin öncülüğünde; Kar helvası çekme, Kalandar hatıraları, Türk Sanat ve Halk Müziği dinletisi, Kar helvası servisi, Kalandar canlandırma, fincan oyunu ve yöresel kül kahvesi sunumundan oluşan programa Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Tüfekçi, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu, Belediye Meclis üyesi ve Akçaabat’ın önemli esnaflarından Cemil Kalkışım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve personeli Teoman Aygün ve çok sayıda davetli katıldı.

Akçaabat’ın eski sakinlerinden Aydın Pulatkan, Mustafa İnal, Gülşen Şener ve Başkan Türkmen Kalandar gecesi ile ilgili anılarını gelen misafirlerle paylaştılar.

Arif Kadir Uzun, Ahmet Salih Pepe, Mehmet Tarakçı ve Sinan Türkay geleneksel helva çekmeyi canlandırdılar. Daha sonra çekme helva servisi yapıldı.Başkan Türkmen, Kaymakam Şenel’de fincan oyununa eşlik ettiler.

 

 

 

Editör: TE Bilisim