Günde 1 Fincanı Vücuttaki Şekeri Ve Yağı Yakıyor!

Kahve Yağ Yakar Mı?

Özellikle Şehir Hayatının Vazgeçilmez Bir Parçası Haline Gelen Kahvenin Faydaları Ve Zararları Uzmanlar Tarafından Sıkça Değerlendirilir. Yeni Bir Araştırma Kahvenin Yağ Yakıcı Etkisini İnceledi.

Kahve Makinelerinin De Yaygınlaşması İle Pratik Hale Gelen Kahve Yapımı Kahve Tüketimini Son Yıllarda Arttırdı. Türkiye’de Yaşayan İnsanların %52’si Günde 1-2 Fincan Türk Kahvesi İçiyor. İkinci Sırada Hazır Kahveler, Üçüncü Sırada Da Filtre Kahve Yer Alıyor.

Güne Başlarken Uykuyu Açmak İçin, Gün İçerisinde Yaptığımız İşlerden Daha Fazla Verim Almak Ve Daha Birçok Şey İçin Kahve İçmek İsteriz. Kafeinin Zinde Tutucu Etkisi Hayatımızda  Büyük Bir Öneme Sahiptir. Peki Kahvenin Vücudumuza Yararları Nelerdir?

Uzmanlara Göre Günde Bir Fincan Kahve Kahverengi Yağları Harekete Geçiriyor. Kahverengi Yağlar Yiyeceklerdeki Şeker Ve Yağın Yakılmasına Yardımcı Oluyor Ve Vücudu Isıtıyor. Kahverengi Yağlar, Kilo Almamıza Sebep Olan Beyaz Yağlardan Farklıdır. Beyaz Yağlar, Vücudumuzun Kullandığından Daha Fazla Enerji Aldığımızda Oluşur.

Uzmanlar, Kahverengi Yağ Aktive Edildiğinde Vücudun Kanda Dolaşan Miktarda Şeker Ve Yağ Miktarını Kontrol Etmede Daha İyi Bir İş Çıkardığını Söylüyorlar. Kan Glukoz Kontrolünün Bu Şekilde Geliştirilmesi, İnsanları Tip 2 Diyabetlerden Korumaya Yardımcı Olabilir. Ayrıca Özellikle Gün İçerisinde Tüketilen Bir Fincan Kahve Alzheimer Riskini De Azaltıyor.

Ne Kadar Faydalı Olsa Da Tüketilen Kahve Miktarına Dikkat Edilmelidir. Yüksek Dozda Kafein Tüketimi Bağımlılık Yapabiliyor. Vücudunuz Alıştığında Gün İçerisinde Alışılmışın Altında Kahve Tüketmek Öfkeye Neden Olabiliyor Veya Yorgunluk Hissi Yaratabiliyor. Ayrıca Özellikle Orta Yaştaki Kişilerde Yüksek Tansiyona Sebep Olabiliyor.  Bu Da Kalp Hastalıklarını Tetikliyor.

ayder-turizm-logo-koksal-071-182.png

Editör: TE Bilisim