Kahve Telvesi Ağır Metalleri Yutuyor

Kahve Tüm Dünyada Sevilen Bir İçecek Ve Tahminlere Göre Yılda Yaklaşık 6 Milyon Ton Kahve Telvesi Çöpe Gidiyor. Oysa Kullanılmış Kahve Son Derece Yararlı...

Kahve Telvesi Zengin Bir Mikrop Dünyasına Yaşam Alanı Sunar, Öğütülmüş Kahve Gübre Ve Hayvan Yemi Takviyesi Olarak Kullanılabilir. Hatta Metan Ve Diğer Maddeleri Soğurabilme Özelliğine De Sahip.

Cenova Teknoloji Enstitüsü’nden Asmita Chavan Kahve Telvesinin Soğurucu Etkisini Daha Da İyileştirmenin Yolunu Buldu. Öğütülmüş Kahve Polimer Köpüğü İle Birleştirildiğinde İçme Suyundaki Ağır Metalleri Temizliyor, Hem De Gayet Etkili Bir Şekilde. Chavan Ve Ekibi Önce Ağırlığının Yüzde 60’ı Öğütülmüş Kahveden Oluşan Gözenekli Biyopolimer Köpüğü Üretti. Bu Süngerimsi Malzeme Parçalara Bölündükten Sonra, Her Parça Farklı Yoğunlukta Cıva, Kurşun Veya Çeşitli Ağır Metaller İçeren Su Örneklerine Bırakıldı.

Kahve Süngerinin 30 Saat İçinde Durgun Sudaki Kurşun Ve Cıvanın Yüzde 99’unu Temizlediği Görüldü. Akan Suda Emici Etki Azalsa Da, Sudaki Kurşunun Da Yüzde 67’si Temizlendi. Kahvenin Temizleyici Etkisini Araştırmacılar İki Noktaya Bağlıyor. Ağır Metal İyonları Kimyasal Açıdan Kahve Taneciklerinin Yüzey Özellikleriyle Benzerler. İkinci Olarak Da Öğütülmüş Kahve, Süngeri İyice Gözenekli Hale Getiriyor Ve Soğurma Yetisini Güçlendiriyor. Bu Biyolojik Elastom Köpüğü, Salt Öğütülmüş Kahveden Daha İyi Soğurma Sağlıyor.

ayder-turizm-karadeniz-reklam-banner-980x200---kopya-020.gif

Editör: TE Bilisim