Kahve İçmek Neden Önemli?

Kahve İçmek, Hayatımızda Önemli Bir Yer Kaplıyor. Bazılarımız Çok Fazla Tercih Etmezken Bazılarımız İse Güne Kahve İçmeden Başlayamıyor. Sevmenin De Dışında Kahvenin Vücuda Sağladığı Önemli Yararları Var. Peki Kahve İçmek Neden Bu Kadar Önemli? Gelin Molatik Olalım...

ALZHEİMER GELİŞMESİNİ ÖNLÜYOR

Kahvenin İçerdiği Kafein Maddesi, Alzheimer Oluşumunda Rol Oynayan Beta Amiloid Birikimini Önemli Ölçüde Azalttığı Ve Böylece Alzheimer Gelişmesini Önlediği Tahmin Edilmekte.

SÜTLE BİRLİKTE TÜKETİLİNCE TOK TUTUYOR

Kahve Sütle Birlikte İçildiğinde, Vücuda Dengeli Protein, Karbonhidrat Ve Yağla Alındığından Kişiyi Daha Uzun Süre Tok Tutuyor. Verdiği Tokluk Hissi, Diyet Yapan Kişilerde Fayda Sağlayabiliyor.

İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRAR

Kahvenin İnsülin Direncini Kırıcı Etkisi Bulunmakta. Bu Etkinin Azalması Kişide Tatlı İhtiyacını Baskılıyor Ve Sürekli Tatlı Yeme İsteği Olan Kişilerin Bu İsteklerini Bastırmada Kahve İçmeleri Öneriliyor.

ZİNDELİK SAĞLAR

Kahve İçeriğindeki Etkin Kafein, Zihnin Uyanık Kalmasını Sağlayarak Konsantrasyonu Arttırıyor. Zihnin Daha Dirençli Ve Uyanık Olmasına Yardımcı Oluyor Ve Her Sabah İçilen Bir Fincan Kahve Kişinin Güne Daha Zinde Ve Enerjik Başlamasını Sağlıyor.

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIR

Kahvede Bulunan Kafein, Vücudun Yağ Yakması İçin Sinir Sistemine Sinyaller Gönderir Ve Aynı Şekilde Kanda Adrenalin Düzeyini Artırır. Bu Durum Yoğun Fiziksel Etkinlik Öncesi Bünyeyi Hazır Hale Getirmek İçin Faydalı Bir Şey. Hatta Bu Özellikten Dolayı, Sporcular Antrenmanlarına Başlamadan Önce Kahve Tüketmeye Özen Gösteriyor.

ÇARPINTIYA NEDEN OLMAZ

Kahve Bilinenin Aksine Çarpıntı Yapmaz. Ancak Tüketim Miktarı Kontrol Altında Tutulmalı. Vücuda Alınan Fazla Miktar Kafein Çarpıntı Şikayetine Neden Olabiliyor.

KALP SAĞLIĞINA FAYDALI

Kahvenin Kalp Sağlığıyla İlişkisi Araştırılmaya Devam Ediyor Ancak Son Bilimsel Veriler Kafeinli Ürünlerle Ritim Bozuklukları Arasında Bir İlişki Olmadığını Ortaya Koydu. Ayrıca Başka Bir Araştırma Sonucunda Da Günde Birkaç Fincan Kahve Tüketiminin Kalp Hastalıklarına Yol Açan Damar Tıkanıklığının Önüne Geçtiğini Söylüyor.

KADINLARDA KALP KRİZİNİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Birçok Bilimsel Araştırma Sonucuna Göre Kahve Tüketen, Özellikle Kadınların Kalp Hastalıklarına Yakalanma Riski Tüketmeyenlere Göre %20 Daha Az.

Depresyona Girme Oranını Azaltıyor

ABD’de Yapılan Bilimsel Araştırmalar, Günde 3-4 Bardak Kahve Tüketiminin Depresyonla Mücadelede Ciddi Katkı Sağladığını Ortaya Koydu. Düzenli Olarak Kahve Tüketimi Depresyona Girme Riskini %50 Oranında Azaltabiliyor.

CİLT TEMİZLİĞİNDE KULLANILIYOR

Kahve, Granül Yapılı Olması Sebebiyle Son Zamanlarda Cilt Temizliğinde De Peeling Olarak Tercih Edilmeye Başlandı.

b-753.jpg

Editör: TE Bilisim