Kaderine Terkedilmiş Akçaabat Yenimahalle Parkı, “Eski Günlerini” Arıyor!..

Akçaabat ilçe merkezindeki belediyeye ait  “Yenimahalle parkı” ismini taşıyan parkın kendi kaderine Terk edilmişliğine vatandaşlar tepki gösteriyor.

Yıllar önce Akçaabat belediyesine ait Yenimahalle parkının içerisinde çay bahçesi vardı, su vardı, akşamları elektrik aydınlatmaları vardı, yemyeşil alanlar vardı açıkçası parkta ayrı bir güzellik vardı. Şimdi ise parkta ne çay bahçesi var, ne su içile bilinecek çeşme var, ne akşamları oturula bilinecek aydınlatma lambaları var nede vatandaşların ihtiyaçlarını görebilecek tuvaletler var. Diyerek seslenişte bulunan vatandaşlar, son yıllarda parkta görevli çalışanın da bulunmaması nedeniyle, Yenimahalle parkının bakımsızlıktan çirkin görüntüler oluşturmasına neden olduğu bildiriliyor.

1-(5).png

Parkta çimlerin üzerine oturanların gelişi güzel yerlere attıkları eşyalarla da kirliliğe neden olduğunu belirten vatandaşlar, parkta görevli bulundurulmasını ve çimler üzerine oturanların kirlilik oluşturmamalı için uyarı yapması isteniyor.

1-(11)-020.jpg

Parkın Akçaabat’a ve Yenimahalle’ye yakışmadığını söyleyen vatandaşlar; “Trabzon büyükşehir belediyesine veyahut Akçaabat belediyesine ait parkın eski günlerine dönmesini istiyoruz. Parkın içerisin önceden yemyeşil çimler vardı. Şimdi bırakın yemyeşil çim bulmayı parkta oturacak yer yok. Özellikle parkın içerisinde ailece gelip çay veya diğer isteklere hitap edecek işletme yok. Akşamları parkın ışık aydınlatması olmadığından parka gelip oturma dahi yapamıyoruz. Parkta ne tuvalet var, ne su var, ne oturma yerleri var. Açıkçası Yenimahalle parkı kaderine terkedilmiş bir durumda. Hafta içi hafta sonu eşimizi çocuklarımızı misafirlerimizi alıp bu parkta eğlenmek istiyoruz eğer sesimizi Akçaabat belediyesi veya Trabzon büyükşehir belediye başkanları duyarsa çok seviniriz. Değil Yenimahalle’ye Akçaabat’a böyle kaderine terkedilmiş bir park yakışmıyor.”

1-(13)-011.jpg1-(6)-050.jpg1-(7)-039.jpg1-(12)-011.jpg1-(21)-004.jpgb-524-035.jpg

 

 

Editör: TE Bilisim