Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay Alımı Başvuru Şartları Neler?

Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Sözleşmeli Astsubay Alımı Yapılacağı İlan Edildi. Resmi Site Üzerinden Yapılan Açıklamada İlgili Komutanlıkların Erkek/Kadın Sözleşmeli Astsubay İhtiyacını Karşılamak İçin Alım Yapılacağı Duyurulurken Başvuru İçin Adaylarda Aranan Nitelikler De İlanda Yer Aldı. Peki Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başvuru Şartları Neler?

Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Sözleşmeli Astsubay Alımı Yapılacağı Duyuruldu. Resmi Site Üzerinden Yapılan Açıklamada İlgili Komutanlıkların Sözleşmeli Astsubay İhtiyacını Karşılamak Amacıyla Erkek/Kadın Alımı Yapılacağı Duyuruldu. 25 Mart'da Başlayacak Olan Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay Alımı İçin Son Başvuru Tarihi 13 Mart Olarak Belirlendi. Ön Başvurular Sadece Elektronik Ortamda Gerçekleştirilecek.

1. BAŞVURU ŞARTLARI:

A. Ön Başvurular Sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet Adresleri İle, Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi Üzerinden Edevlet Kapısı Vasıtasıyla Yapılacaktır. İnternet Ortamı Dışında Posta Yoluyla Veya Şahsen Yapılan Başvurular Dikkate Alınmayacaktır.

B. Adayların “Başvuru Kılavuzunun” Tamamını Okuduktan Sonra Başvurusunu Yapması Gerekmektedir.

C. Başvurular, 25 Şubat 2019 Günü Başlayıp, 13 Mart 2019 Günü Saat 23:59’da Sona Erecektir.

Ç. Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne Edevlet Kapısı Üzerinden E-Devlet Gifresi, Mobil İmza, E-İmza, T.C. Kimlik Kartı Veya İnternet Bankacılığı Seçeneklerinden Birisi İle Giriş Yapılacaktır.

2. ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:

A. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak.

B. Başvuru Kılavuzlarında Belirtilen Öğrenim Programlardan Mezun Olmak, Bunlara Denkliği Yükseköğretim Kurulu Tarafından Kabul Edilen Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından Mezun Olmak Veya Kayıt Tarihi Olarak Belirlenen 26 Ağustos 2019 Tarihine Kadar Mezun Olabilecek Durumda Olmak.

C. Jandarma Genel Komutanlığı İçin Lisans Veya Ön Lisans Bölümlerinden Mezun Olmuş Veya 26 Ağustos 2019 Tarihine Kadar Mezun Olabilecek Durumda Olanlar İçin Düzeltilmemiş Nüfus Kaydına Göre Müracaat Yapılan Yılın Ocak Ayının Biri İtibariyle Yirmi Yedi (27) Yaşını Bitirmemiş (01 Ocak 1992 Ve Sonrası Doğumlular), Lisansüstü Öğrenimi Tamamlamış Olanlar İçin Düzeltilmemiş Nüfus Kaydına Göre Otuz İki (32) Yaşını Bitirmemiş Olmak (01 Ocak 1987 Ve Sonrası Doğumlular),

Ç. Sahil Güvenlik Komutanlığı İçin Ön Lisans Bölümlerinden Mezun Olmuş Veya 26 Ağustos 2019 Tarihine Kadar Mezun Olabilecek Durumda Olanlar İçin Düzeltilmemiş Nüfus Kaydına Göre 1/2 Müracaat Yapılan Yılın Ocak Ayının Biri İtibariyle Yirmi Yedi (27) Yaşını Bitirmemiş (01 Ocak 1992 Ve Sonrası Doğumlular),

D. Güvenlik Soruşturması Ve Arşiv Araştırması Olumlu Olmak,

E. www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr, www.jsga.edu.tr Ve www.dpb.gov.tr İnternet Adreslerinde Yayımlanan “2019 Yılı J.Gn.K.Lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” Ve

“2019 Yılı S.G.K. Lığı Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzunda Belirtilmiş Olan başvuru Şartlarını Taşımak.

3. BAŞVURU YERİ, ZAMANI VE ŞEKLİ:

A. Ön Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet Adreslerinden Ulaşılabilecek Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi Üzerinden E-Devlet Kapısı Vasıtasıyla E-Devlet Şifresi, Mobil İmza, E-İmza, T.C. Kimlik Kartı Veya İnternet Bankacılığı Seçeneklerinden Birisi İle 25 Şubat - 13 Mart 2019 Tarihleri Arasında Giriş Yapılacaktır.

B. Başvurusu Kabul Edilip Seçme Sınavlarına Katılmaya Hak Kazanan Aday Listesinin Ve Sınavlarla İlgili Uygulama Esasları, Sınav Ücreti Yatırma Duyurusu, Sınav Merkezi, Sınav Tarihi Ve Diğer Tüm Duyurular www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr Ve www.jsga.edu.tr İnternet Adreslerinden İlan Edilecektir.

C. Başvuru Kılavuzları Okunmadan, İnternet Ortamında Başvuru Yapılmamalıdır. Başvuru Esnasındaki Yapılabilecek Yanlış Kodlamalar Ve Yanlış Beyanlardan, İlanların Takip Edilmemesinden Doğacak Olumsuz Sonuçlardan Aday Sorumludur.

ayder-turizm-karadeniz-reklam-banner-980x200---kopya-019.gif

Editör: TE Bilisim