İzmir'de 6.6 Büyüklüğünde Deprem

İzmir'de AFAD'ın Ölçümüne Göre 6.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Meydana Geldi. Deprem Kentte Korku Yaratırken, Yurttaşlar Sokağa İndi.

İzmir'de 6.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Meydana Geldi.

AFAD'ın Duyurusuna Göre Depremin Merkezi Seferihisar Açıkları Olarak Kaydedilirken Derinliği 16.54 Km Olarak Ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi'nin Verdiği Bilgiye Göre İse Depremin Büyüklüğü 6.8, Derinliği İse 11.8 Km.

İzmir'de Yurttaşlar Depremin Ardından Tedbir Olarak Sokağa İndi. Depremin Etkisiyle Çöken Binaların Olduğu Da Öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Depremin Ardından "Az Önce Yaşanan Deprem Nedeniyle Tüm Hemşehrilerimize Geçmiş Olsun Dileklerimi İletiyorum. Can Ve Mal Kaybının Olmamasını Umut Ediyorum. Gelişmeleri Takip Ediyoruz. Afet Ekiplerimiz Hazır," Açıklamasında Bulundu.

"DAHA BÜYÜĞÜNÜ BEKLEMİYORUZ"

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan Deprem Sonrasında Birgün’e Açıklama Yaptı. Murathan, “Bu Deprem Tuzla Fay Hattı Üzerinde Gerçekleşti. AFAD’ın Verilerine Baktığımız Zaman 6.6 Civarında Bir Şiddette Olduğunu Gördük. Depremle Beraber Fayın Bütünüyle Kırıldığını Düşünüyoruz. Fayın Tümüyle Kırılması Olumlu Bir Durum. Bu Fay Hattında Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşeceğini Düşünmüyoruz Ancak Artçı Depremler Olacaktır” Dedi.

"DEPREMİN OLACAĞINI ÜÇ AYDIR SÖYLÜYORDUM"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Birgün'e Depremin Ardından Açıklamalarda Bulundu. Ercan, Şunları Söyledi: "Deprem Tam Da Bir Hafta Önce Dediğim Yerde Oldu. Depremin Olacağını Üç Aydır Söylüyordum. Aydın’dan Gelen Kırıkla Seferihisar’dan Gelen Kırığın Arasında Her An Deprem Olabilir Demiştim Ve Maalesef Oldu. Bu Depremle Eşik Değer Aşılmıştır. İzmir Ve Aydın İllerinde Özellikle Rum Evlerinde Yıkılmalar Bekliyorum Bunun Dışında Da Bazı Evlerde Yıkılmalar Olabilir. En Fazla Sisam Adası’nda Ve Diğer Ege Adalarında Yıkım Bekliyorum. Bunun Dışında Ayine Depremler Olacaktır Bunlar, Çok Yıkıcı Olmayacaktır Ve Hasar Görmüş Evler Bu Depremlerle Yıkılacaktır. En Fazla Sarsıntı Seferihisar, Urla, Kuşadası, Bornova, Göztepe, Bostanlı Ve Mavişehir’de Görülmüştür. Özellikle Bu Saydığım Yerlerde Oturanlar Bu Gece Evlerine Girmesinler. Çok Şükür Ki Deprem Bu Saatte Oldu. Deprem Akşam Saatlerinde Olsaydı Etkisi Daha Fazla Olacaktı."

Deprem İstanbul, Bursa, Yalova Ve Çanakkale'de De Hissedildi.

b-865.jpg

Editör: TE Bilisim