İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Akçaabat Ortamahalle ‘ye Dikkat Çekti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Akçaabat Ortamahalle ‘de İncelemelerde Bulundu, Yapılan Yol Ve Tünel İle İlgili Açıklama Yaptı, "Bu Proje Çevreye Ve Tarihe Uygun Bir Proje Değildir." Dedi.

Trabzon’un Ve Bölgenin Markası Durumunda Olan Akçaabat Ortamahalle ‘de Yapılan Geçiş Yolunun Yama Bir Proje Olduğunu Söyleyen Örs, "Sanayinin Olmadığı Bölgemizde, Özellikle Akçaabat İlçemizde Turizm Hem Ekonomi Hem De Gelişme Anlamında Son Derece Önemlidir. Bunu Her Fırsatta Dile Getiriyoruz. Ne Yazık Ki Ortamahalle ‘de Tarihi Evlerin Hemen Yanına Geçiş Yolu Nedeniyle Yapılan Beton Duvarlar İle Tarih Görmezden Gelinmiştir. Turizm Baltalanmıştır. Ortamahalle Yol Projesi, Çevreye Ve Tarihe Uygun Bir Proje Değildir. Yerinde İnceledik Ve Gördük Ki Aynı Zamanda Yetersizdir." Dedi.

whatsapp_image_2019-09-15_at_14.16.13_1.jpeg

Ortamahalle Yol Projesinin "Yaptık Oldu" Anlayışının Bir Özeti Olduğunu Belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Sit Alanının Sınırından Geçen Yol, Beton Duvarlar Ve Ucube Tünel İle Tarih Zedelenmiştir. Trafiğe Çözüm Olsun Diye Yapılan Bu Proje Bir Yama Projedir. Yaptık Oldu Anlayışının Bir Özeti Durumundadır. Ayrıca Uzun Zamandır Devam Eden, İki Yılda Bitecek Denilse De Ne Zaman Biteceği Belli Olmayan Bu Yol Ve Tünelden, Akçaabatlı Hemşerilerim Şikâyetçidir. Her An Bir Trafik Kazasına Sebebiyet Verebilecek Bir Durum Söz konusu Burada. Ayrıca Yayalar İçinde Adeta Bir Korku Tüneli Gibi. Biz Hizmete Karşı Değiliz. Yol Yapılsın, Köprü Yapılsın, Tünel Yapılsın. Ancak Bunları Yaparken Şehrin Değerleri, Doğa Ve Tarihi Dokusu Dikkate Alınmalıdır. Bölgenin Ve Bölgede Yaşayan İnsanların Hassasiyetleri Göz ardı Edilmemelidir. Yapmış Olmak İçin Yapmak Sadece Ranta Yol Açar, Hizmet Anlamında Çözüm Olmaz." Dedi.

whatsapp_image_2019-09-15_at_14.16.14.jpegayder-turizm-logo-koksal-071-413-059.png

Editör: TE Bilisim