İYİ Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Emirzeoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Emirzeoğlu Yayınlamış Olduğu Mesajında:

Türkiye’ de 1981’ den beri 24 Kasım, Öğretmenler günü olarak kutlanılmaktadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ‘’Millet Mektepleri’nin Baş Öğretmenliğini’’ kabul ettiği gündür.

Öğretmenlik insanlık tarihinin en kutsal mesleğidir. Muhatabı insan olan, onu hayata hazırlayan, tohumdan yeşermesini sağlayan meslektir.

Öğretmenin Görevi; Erdemli Bir Toplumun Temelini Atmaktır.

‘’Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır’’ sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir. Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi ifa etmek büyük başarıdır.

Bu yolda kazanılması gereken büyük servet; para, makam ve şan-şöhretten ziyade erdem, bilgelik ve başarının verdiği iç huzurdur.

Öğretmenler, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda Türkiye’mizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak ‘’Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür’’ nesiller yetiştirmenin bilinci ve sorumluluğuyla...

Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Tüm Emekli Olan, Halen Görevde Olan, Sözleşmeli Görev Yapan ve Henüz Atanamayan Öğretmenlerimizin Gününü Kutluyorum.

İYİ Parti Gençlik Kolları                  Ortahisar İlçe Başkanı        

Mehmet Can EMİRZEOĞLU

1-(1)-164.gif1-(1)-166.png

Editör: TE Bilisim