“Trabzonspor Neyse Türkiye De Odur”

İyi Parti Aday Adayı Sinan Değer, Ekonomik Çöküşe Bu Benzetmeyi Yaptı

Milletvekili Aday Adayı Sinan Değer, “Trabzonspor Borçlandırılarak Yönetilmiş, Zor Duruma Sokulmuştur. Trabzonspor’a Baktığında Türkiye’nin Durumunu Görüyorsun. Trabzonspor Nasıl İdare Edilmişse, Türkiye’de Öyle İdare Edilmiştir” Dedi.

80’li Yıllardan Beri Siyaset Dünyasının İçinde Olan Ve Bugün Türkiye’nin Yeni Kurulan Partisi İyi Parti’den Trabzon Milletvekili Aday Adaylığını Açıklayan Sinan Değer, Gündeme İlişkin Çarpıcı Açıklamalar Yaparken Geçmişle De Kıyasladı.

İşte O Sohbetimizden Öne Çıkan Soru Ve Cevaplarımız;

Kendinizi Tanıtır Mısınız?

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde Eski Adı Haçka Mahallesi Olan Şimdiki Düzköy İlçesinde Dünyaya Geldim. İlkokul Tahsilime Orada Başladım. Daha Sonra Babamın Memuriyet Nedeniyle Merkeze Göç Etmek Durumda Kaldık. Eğitim Hayatıma Kara Lastikle Başlayıp Oradaki Başarımın Ardından İş Hayatı, Siyasi Hayatı Olan Bir Bireyim.

20180515_200740-001.jpg

Babası Belediye Başkanıydı

Siyaset Hayatınız Babadan Geliyor Değil Mi?

Babam Düzköy’de Anavatan Partisinden Belediye Başkanlığı Yaptı. Seçim Kaybetmeden Görevini Bir Başka Arkadaşa Devrederek Siyasi Sahneden Böylece Çekilmiş Oldu. Ben O Dönemde Anavatan Partisinde 9 Yıl İlçe Başkanlığı Yaptım. Siyasete Başladığım Yıl 1986, Yer İse Akçaabat’tır. Akçaabat’ta Allah Selametini Versin Mehmet Çakıroğlu, Milletvekili Döneminde Onun Ricası İle Doğru Yol İlçe Teşkilatına Başladım. Askerlik Hayatımdan Sonra İlçe Teşkilatında Siyaset Hayatımıza Devam Ettik.

Yeni Kurulan Partiye Katkı

İyi Parti Ankara’dan Mı Size ‘Aday Ol’ Teklifi Geldi?

Hayır, Ankara’dan Teklif Gelmedi. Bu Adaylığıma Kendim Karar Verdim. Daha Önce Siyaset Yapmış Olduğum Arkadaşlarım Trabzon’da İyi Parti’nin Katkıya İhtiyacı Olduğunu Söyleyerek Beni Teşvik Etti. Bizim İçin Trabzon Ve Türkiye’miz İçin Hayırlısı Ne Olacaksa O Olsun.

Ön Seçim Olsaydı Daha Mı İyi Olurdu?

Partimizin Tüzüğünde Ön Seçim Var. Ancak Zamanımız Olmadığı İçin Ön Seçim Yapılamadı.

Halk Umut Arıyor

Sahada Durum Ne?

Evet Sahadayız. Geçmişe Kıyasla Çok Farklı Bir Tablo Görüyorum. Çünkü Çok Rahat Siyaset Yapabiliyoruz. Halk Bizden Kaçmıyor. Eskiden Öyle Değildi. Bir Şekilde Kaçma Gereksinimi Hissediyorlardı. Şimdi Gözlerimizin İçine Bakıyorlar, Umut Arıyorlar. Devlet Memuru Olanlarda Bir Çekingenlik Oluyor.

“İnsanlar Korkuyor”

 Bugün Devlete Çalışan İnsanlar Siyasi Anlamda En Küçük Konuşma Yapmakta Veya Görüntü Vermekten Kaçınıyorlar. Ben 12  Eylül’den Sonrada Siyaset Yaptım. 86 Dönemi 12 Eylül Askeri Vesayet Dönemidir. O Dönemde Çok Rahat Siyaset Yapmıştım. Biz Askerden, Polisten, Devletten Hiç Çekinmeden Siyaset

Yaptık. Şimdi Öyle Bir Çekince Varsa Bu Türkiye’nin Ne Durumda Olduğunun Göstergesidir. Milletvekilliğine Talip Olmamızın Ana Nedenlerinden Birisi Budur. Türkiye’nin Normalleşmesi İçin Bu İşe Girdik. Biz Bunu Başarabilirsek, Tüm Görüşlere Tüm Siyasi Görüşlere Kucak Açan Bir Parti Olarak Bu Renkleri Meclise Taşımak İstiyoruz. Bu Renkler Türkiye’nin Zenginliğidir. Ülkemizin Bunları Değerlendirmesi Lazım.

dsc_0009-002.jpg

“Esnaf Feryad Ediyor”

Sizce Vatandaşın Ekonomik Durumu Ne?

Devlete Vergi Ödemeye Çalışan, Ticaretten Geleceğini Sağlamaya Çalışan Esnaf Feryat Ediyor. Türkiye’nin Ekonomisini İlk Etapta Yönlendiren İnsanlar Küçük Esnaflardır. Ben Küçük Esnaftan “Allah Şükürler Olsun İşlerimizi İyi, Çok Memnunuz” Cümlelerini Duyamıyorum. Bu Ekonomik Kaygılar Ve Sıkıntılar Sandığa Yansıyacaktır. Siyasi Tecrübelerim Bunu Gösteriyor.

“Kınamakla Olmaz”

Bunun Dışında Gelen Siyaset Hakkında Konuştuğumuz Zaman, Türkiye’nin Dış Politikası Takdir Ederseniz Ortada, Herkese Tek Tek Anlatmaya Gerek Yok. Hepimiz Aynı Ortamda Yaşıyoruz. Filistin, İsrail’le Olan Durum Ortada, One Minute Demekle, Kınamakla Olmuyor. Fransa, İngiltere’de Kınıyor. Ne Diyorlar, “Aşırı Güç Kullanamamalılar”. Bu Ne Demek Oluyor? Güç Kullanmalılar. Ama Aşırı Kullanmamalılar.

Fabrika Var Mı Fabrika

Eskiden Tekel, Tütün Fabrikaları Vardı. Şimdi İnsanlar Neler Yapıyor?

Evet Eskiden Vardı. Tütün Akçaabat İçin Çok Önemli Bir Üründü. Ama Sadece İthalata Dayalı İşler Yapan Hükümet Sayesinde Bu Üretimde Yok Oldu. İstihdam Çok Önemli. Devletin Buraya Yönelttiği Her Hangi Bir Yatırım Yok. Özel Sektörlerin Yaptığı Ufak, Tefek Şeyler Var. Rakamlara Baktığınız Zaman Türkiye Büyüdü, Belki Gerçek Belki Gerçek Dışı Rakamlar. Bunu Bilemem. Ölçümleyecek Durumum Da Söz Konusu Değil. Türkiye Büyüdü. Ancak Nasıl? Üretim Yaparak Mı, Betonlaşarak Mı? İnşaat İşi Anında Belki İstihdama Destek Vermiştir. İnşaat İle Büyüdük. Türkiye Borçlanarak Büyüdü. Gerçek Manada Üreten Bir Türkiye Olması Gerekiyor.

“Trabzonspor Nasıl Yönetildiyse Ülkede Öyle…”

Türkiye’nin Çok Büyük Borçta Olduğu Yazılıyor.  Her Dönem Borç Artıyor. Trabzonspor’daki Olay Gibi. Trabzonspor’a Baktığında Türkiye’nin Durumunu Görüyorsun. Trabzonspor Nasıl İdare Edilmişse, Türkiye’de Öyle İdare Edilmiştir. Ben Kimseyi Kötülemek İstemiyorum.  Bugüne Kadar Hepsi Bu Ülkeye Hizmet Etmiştir. Hepsinden Allah Razı Olsun. Yaptıkları İyi Hizmetler İçin Teşekkür Ederiz.

“Trabzon’a Ne Yapıldı?”

İnsanlar Eserleriyle Hatırlanacak. Trabzon’a Kalıcı Ne Yapıldı? Allah Razı Olsun Burada 20 Bin Kişi Çalıştırılıyor Diyebileceğim Kaç Tane Fabrika Var? Liman Eskiden İran’a Sürekli İhracat Yapılırdı. Anap Zamanında Özelleştirme Gündeme Geldiği Zaman Halk Bize Tepki Verirdi. Bu Hükümet Gelir Gelmez Ne Tekelimiz Kaldı Ne Limanımız. Herşeyi Özelleştirdiler, Yok Ettiler.  Devletin Tekeli Kalmadı. Şimdi Şeker Fabrikaların Durumu Ortada, Görüyoruz.

Sümerbank’ın Özelleştirilmesi Doğru Bir Yatırımdır. Pijama Yapan Devlet Olmaz. Ama Cumhuriyet Döneminde Bunları Yapanlardan Allah Razı Olsun. İnsanların Ayakkabıya, Çarığa İhtiyacı Vardı. O Zamanlar Bunlar İhtiyaçtı. Çimento Fabrikasını Devlet Kurmuştur. Ama Özelleştirilmiştir. Buna Hayır Demem. Fakat Telekomun Özelleştirilmesi Yanlıştır.

“Acil Kan Değişikliği Şart”

24 Haziran’da Yapılacak Olan Milletvekilliği Seçimleri İçin İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Geziyorsunuz. Daha Netleşen Bir Liste Söz Konusu Değil. Zor Olmuyor Mu?

“Ülke Her Konuda Zor Günler Geçiriyor. İktidarda Çok Acil Şekilde Kan Değişikliği Şart. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Çizgisi Doğrultusunda Yürümeye Kararlıyız. Trabzon İl Geneline Baktığımızda Ne Kadar Emin Adımlarla Yürüdüğümüzü Görüyoruz. Bizler, Başkaları Gibi Kimseyi Ötekileştirilmeden Kardeşçe Ve El Ele Yolumuza Devam Edeceğimize Söz Veriyoruz. Trabzon İl Ve Merkez İlçelerinde Gördüğümüz İlgi Bizlerin Ne Kadar Doğru Bir Yolda Olduğumuzun Göstergesidir. İyi Parti’nin Bir Neferi Olarak Her Zaman Çalışmaya Devam Edeceğiz. Bugünde Arsin Ve Araklı Teşkilatımızla, Başkanlarımızla, Partililerimizle Bir Araya Geldik. Hep Birlikte İyi Bir Türkiye İçin Geliyoruz.

dsc_0362.jpg

“Ak Parti Metal Yorgunluk Yaşıyor”

Ak Parti’nin Metal Yorgunluğu Yaşadığı Ap Açık Ortada. Ak Partililerde Bunun Farkında. Ak Partili Seçmenlerininde Bir Değişimin Olması Gerektiğini Biliyor. Değişim İyi Parti İle Olacaktır. Bunun İçin Yola Çıktık. Çıktığımız Yol Türkiye’mizin Refah Seviyesini En Üstlere Çıkması Yolunda Bir İnançtır Bir Kararlılıktır. Bizde Bu Beklentileri İyi Parti Tarafından Çözeceğimizin Sözünü Veriyoruz. Emininki 25 Haziran Sabahı Türkiye Ak Parti Baskı Rejiminden Kurtulup İyi Parti İle Mutlu Günlere Koşacaktır.

Genel Başkanımızın Açıkladığı Gibi…

Biz Ülkemizin Yaralarını Sarmaya Talibiz. Bakın Genel Başkanımız Meral Akşener Açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Görevine Başlar Başlamaz Sadece 100 Gün İçerisinde Türkiye Dayanışma Fonu’nu Kuracak Ve 30 Nisan 2018 İtibariyle Borçları Yasal Takibe Ya Da Yakın Takibe Alınmış Olan Ve De Borçları Tahsilat Şirketlerine Satılmış Olan 5 Milyon Vatandaşımızın Tüketici Kredisi, Kredi Kartı Ve Kredili Mevduat Hesaplarından Doğan Borçlarını Satın Alacak. Borcunun Faizini Dahi Ödeyemeyen, Evine Ekmek Götürmekte Bin Bir Zorluk Çeken 5 Milyon Vatandaşımız Rahat Bir Nefes Alacak”

Teşekkür Ederiz.

670-588.gif123456---kopya-20180520193210.png

Editör: TE Bilisim