Medical Park, Liv Hospital ve VM Medical Park markaları ile Türkiye’nin en büyük sağlık grubu olan MLP Care Grubu’nun 25 yıllık tecrübesini eğitime taşıyan ve geleceğin bilim insanlarını ve araştırmacılarını yetiştirerek Türkiye’nin akademik eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak hedefiyle bir bilim üssü olarak kurulan İstinye Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılı başladı. İstinye Üniversitesi’nin İstanbul Topkapı’da bulunan ve tam donanıma sahip bir araştırma üniversitesi olan kurulan 47 bin 298 metrekarelik Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen açılış törenin ardından ilk ders, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta tarafından verildi.

17 ilde 30 hastane, iki bin doktor ve yaklaşık 18 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük sağlık hizmet grubu olarak faaliyet gösteren MLPCare Grubu tarafından kurulan İstinye Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılına Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile, 5 lisans ve 6 önlisans programıyla başladı. Akademik eğitimde yeni bir bakış açısı sunma vizyonu ile kurulan İstinye Üniversitesi’nin akademik yıl açılışı, üniversitenin 47 bin 298 metrekarelik alana yayılan, tam donanımlı Topkapı Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Önal ile üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencileri katıldı.

Dr. Muharrem Usta: “Geleceği öğrencilerimizle birlikte inşa edeceğiz”

Açılış töreninin ardından ilk dersi İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta verdi. İstinye Üniversitesi’nin ilk öğrencileri ile bir araya gelen Usta, kendi öğrencilik yıllarından ve mesleki deneyimlerinden anekdotlar paylaştı.

İstinye Üniversitesi’nin ilk akademik yılına sağlık alanında başladıklarını ifade eden Dr. Muharrem Usta şunları söyledi: “MLPCare Grubu olarak 25 yıllık birikim ve deneyimimiz ile sağlık alanında nitelikli insan kaynağını yetiştirmek konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Grubumuzda hizmet veren doktorlarımızın hepsi, araştırma geliştirme, bilim ve teknoloji alanlarında ülkemizde ve dünyada saygın bilim insanları. Böyle bir yapının içerisinde olduğunuzda, Türkiye’de sağlık alanındaki eğitmen kaynağı konusunda da en önemli kaynaklardan biri haline geliyorsunuz ve oradan bir eğitim ışığı doğuyor. MLPCare Grubu olarak işte bu yaklaşımla kurduğumuz İstinye Üniversitesi, sağlık alanındaki tecrübemizi eğitime taşıyor. İstinye Üniversitesi’nde eğitim alan öğrencilerimiz hem bilimsel hem de mesleki açılardan en güçlü şekilde yetişecekler. Bu konuda iddialıyız çünkü arkalarında hem güçlü bir hastane zinciri, dolayısıyla Ar-Ge kaynakları, tecrübe ve network var; hem de çok donanımlı, dünya çapında tanınan bilim insanları ile bir arada olacaklar.

Ancak gençlerimizi sağlık alanına kazandırmak, iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlamanın yanısıra; öncelikli isteğimiz kendi kararlarını verebilecek donanıma sahip ve özgür bireyler yetiştirmek. Kaliteli ve geleceğe damgasını vuracak bilim insanları yetiştirmek için, sağladığımız teknik ve bilimsel ayrıcalıkların yanında sunduğumuz en önemli ayrıcalığın bu yaklaşım olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda spor adamı olmam dolayısıyla futbol terminolojisinden örneklemem gerekirse; nasıl ki tek bir gol toplumun her kesimini bir araya getiren çok önemli bir aksiyon ise, üniversitemizde de bu coğrafyanın her tarafından gelen gençler arasındaki farklılıkların unutulduğu ve hep birlikte geleceği inşa ettiğimiz bir atmosfer oluşturduk.  Yeni akademik yılın tüm öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Melih Bulu: “Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve girişimcileri İstinye Üniversitesi’nde yetişecek”

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu konuşmasında şunları söyledi: “İstinye Üniversitesi olarak, Türkiye’nin lider sağlık grubunun desteğinin sağladığı büyük avantajla özellikle sağlıkla ilgili bölümlerde çok hızlı bir şekilde en üst sıralara yerleşmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için bizi diğer üniversitelerden ayıran çok önemli farklılıklarımız bulunuyor. Bunlardan en önemlisi İstinye Üniversitesi Topkapı Sağlık Kampüsü’nde Türkiye’nin en iyi tam donanımlı araştırma hastanelerinden birini açmamız. Bu hastane özellikle sağlık ile ilgili bölümlerimizde eğitim alan öğrencilerimiz için büyük bir avantaj oluşturuyor. Diğer bir farklılığımız araştırma kültürüne verdiğimiz önem. Üniversitemizin bir katını tamamen araştırma laboratuvarlarına ayırdık. Amerika ile aynı standartlara sahip çok gelişmiş araştırma laboratuvarlarımız bulunuyor. Bu araştırma laboratuvarlarında bir taraftan akademisyenlerimiz dünyanın geldiği en son noktayı biraz daha ileri götürmek için çalışırken, diğer taraftan öğrencilerimiz de bu araştırmalarda yer alabilecekler. En önemsediğimiz bir diğer farklılık noktamız ise girişimcilik ekosistemine katkımız. Bulduğumuz ve araştırdığımız yeniliklerin kamuya mal olması için sahaya inmesi gerekiyor. Bu noktada üniversite olarak geliştirdiğimiz yeni projeleri ve aldığımız patentleri, sunduğumuz imkanlarla ve öğrencilerimizi girişimcilik ekosistemine dahil ederek sahaya indiriyoruz. Diğer yandan eleştirel bakış açısına sahip ve ahlak ilkelerini yaşamlarında önceleyen öğrenciler yetiştirmeyi en önemli görevimiz kabul ediyoruz. Bu yaklaşım ve üniversitemizin arkasındaki yapısal güç ile sunduğu olanaklar sayesinde sadece geleceğin doktorlarını, hemşirelerini veya sağlık hizmetlerinde görev alacak diğer çalışanlarını değil; geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını ve girişimcilerini de yetiştireceğiz.”

Tören kapsamında konuşan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Önal ise akademik yıl ve bölümleri ilgili bilgi verip, öğrencilere başarılar dilediler.

İstinye Üniversitesi hakkında:

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan Türkiye’nin lider sağlık markası MLPCare Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuştur. Eğitim sistemini ve akademik kadrolarını toplumun günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlayan İstinye Üniversitesi’nin amacı; toplumun sürdürülebilir gelişiminde sorumluluk ve görev alacak, öğrenme süreci ile kişisel gelişimini hayat boyu devam ettirebilen nesiller yetiştirmektir. Bu amaçla 2016-2017 akademik yılında İstanbul Topkapı Sağlık Kampüsü’nde; "Tıp Fakültesi", "Sağlık Bilimleri Fakültesi" ve "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu" altında 11 ayrı programa öğrenci kabul edecek olan İstinye Üniversitesi, sağlık alanında tam donanımlı bir araştırma hastanesi olarak eğitim vermeyi hedeflemektedir. Yakın gelecekte İstinye’de hizmete girecek ana kampüste diş hekimliği, eczacılık, fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ve mimarlık fakültelerinin de eğitim hayatına başlamasıyla İstinye Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yerini alacaktır.

Bilgi için: İnsula İletişim / Necla Yılmaz / 0549 787 06 82 / [email protected]

yesyeni-logo-final-435.png

Editör: TE Bilisim