Trabzon'un Son Dönemdeki Önemli Turizm Merkezlerinden Biri Olan Sera Gölü’nde Tepkilere Neden Olan Beton Duvarın Yıkılmasının Ardından Başlanılan Yeni Duvarın Yapımı Tamamlandı.

Trabzon’un Akçaabat İlçesindeki Yıldızlı Mahallesinde 1950 Yılında Yaşanan Heyelan Sonucu Derecik Deresi’nin Önünü Yamaçlarından Kopan Büyük Kayaçların Vadinin Tabanını Kapatmasıyla Oluşan Sera Gölü’nü Turizme Kazandırma Çalışmaları Sürüyor.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Tarafından “Sera Gölü Tabiat Parkı” Projesinin Ardından Kentin En Önemli Turizm Merkezlerinden Biri Haline Gelen Sera Gölü, Son Olarak Beton Duvar İle Gündeme Gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gölün Karayolu Kenarında Yapılan Beton Duvarın Kötü Görüntüsü Nedeniyle Yıkılması Talimatını Vermesinin Ardından Beton Duvar Yıkılarak Kötü Görüntü Ve Moloz Yığınları Temizlenmişti.

Beton Duvarın Yıkıldığı Alan İçin Yeni Bir Proje Hazırlanarak, Duvarın Doğaya Uygun Yapılması İçin Çalışmalara Başlandı. Kısa Sürede Bitirilen Çalışmaların Sonunda Sera Gölü’ne Uygun Bir Mimari İle Bir Duvar İnşa Edildi. Yapılan Proje İle Gölün Yol Tarafındaki Kıyısında Yıkılan Beton Duvarın Yerine Göl Çevresi İle Uyumlu Ve Daha Yeşillik Bir Görüntü Oluşturulacak.

“Arap Turistler Gölü Tercih Ediyor”

Sera Gölü’nde Bulunan İşletmecilerden Olkan Topsakal İse Son Yapılan Duvarın Gölün Yapısına Uygun Olduğunu Söyledi. Topsakal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Etkisiyle Beraber Duvar Yıkıldığını Belirterek, “Yeniden Bir Duvar İnşasına Başlandı Ve Sonunda Güzel Bir Duvar Ortaya Çıktı. Yeşillendirileceğini Duyduk. Beton Kötü Gözükecekti. Yürüyüş Yolu Yapılarak Vatandaşların Burada Gezmesi Sağlanacak” Dedi.

Yapılan Çalışmalarla Gölün Turizmde İstenilen Değere Ulaşacağını Kaydeden Topsakal, “Senelerce Uzungöl’e Yatırım Yapıldı. Bu Nedenle Burada Da Eksiklikler Oluşmaya Başladı. Ama Başlatılan Bu Proje İle Sera Gölü De Artık Turizmde İstediği Değerine Kavuşacak. Özellikle Arap Turistler Gölü Çok Tercih Ediyorlar. 360 Derece Bir Yürüyüş Yolu Yaparak Vatandaşların Gölde Fazla Vakit Geçirmelerini Sağlayacak. Gölün Başında Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bir Sosyal Tesis Yapıldı. Vatandaşlar Buraya Gelerek Ücretsiz Bir Şekilde Mangalını Yaparak Eğleniyor” İfadelerini Kullandı.

670-112.gif123456---kopya-20180205170136.png

Editör: TE Bilisim