İşte Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi

Çocuklarda Şeker Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? İşte Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi…

Şeker Hastalığı Yani Diyabet, Vücudun Beslenme Kaynağı Olan Şekerin Dengelenmesinde Önemli Hormonların Başında Gelen İnsülinin Bozulmasına Bağlı Olarak Gelişiyor. Genellikle Yetişkinlerde Görülen Şeker Hastalığı Artık Çocuklarda Da Görülebilmektedir. Peki, Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diyabet Yani Şeker Hastalığı Tüm Dünya Çocuklarını Etkileyen Önemli Hastalıklardan Biridir. Son Yıllarda Ülkemizde De En Çok Görülen Çocuk Hastalıklarının Başında Gelmektedir. Şeker Hastalığı İyileştirilebilen Bir Hastalık Değildir. Bu Yüzden Çocuğun Ömür Boyu Dikkat Etmesi Ve Hastalıkla İlgili Önlemler Alması Gerekmektedir. Peki, Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) HAKKINDA

Şeker Hastalığı (Diyabet); Tip1 Ve Tip 2 Olarak İkiye Ayrılıyor. Tip 1 Diyabet Hastalığında Kan Dolaşımındaki Şekerin Dokulara Girişini Sağlayan İnsülin Hormonunun Üretildiği Pankreas Hücrelerinde Hasar Söz Konusu Olmaktadır. Tip 1 Diyabet, 10 Yaşından Küçük Çocuklarda Teşhis Edilmektedir.

Tip 2 Diyabet İse; Dokuların İnsülin Hormonuna Karşı Duyarsızlaşması, Bu Nedenle Kan Dolaşımındaki Şekerin Dokulara Girememesi Sonucu Oluşmaktadır. Tip 2 Diyabetteki Artış, Çocuklarda Artan Obezite Oranlarıyla İlişkilidir. Tip 2 Diyabet En Sık 12 Veya 13 Yaşlarında Çocuklarda Teşhis Edilir.

ÇOCUKLARDA ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLERİ

– İdrar Miktarındaki Artış, Yatak Islatma

– Aşırı Miktarda Susama Ve Su Tüketimi

– Ağız Kuruması

– Aşırı Açlık Hissi

– Yorgunluk

– Kilo Kaybı

– Sinirlilik Hali Ve Depresyon

ÇOCUKLARDA ŞEKER HASTALIĞI TEDAVİSİ

Çocuğunuza Tip 1 Diyabet Teşhisi Konulduysa, Tedavileri Her Zaman İnsülin Terapisi Olacaktır. Fakat, Bununla Beraber, Hekim Tarafından Uygun Görülen Bir İlaç Tedavisine De Başlanabilir. Tedavi İle Birlikte Çocuğun Yaşam Standartlarına Da Paralel Olarak Beslenme Değişikliği Ve Düzenli Egzersiz Yapılması Önerilmektedir.

Tip 2 Diyabet Tedavisinde De Tip 1'in Tedavisi İle Aynı Yöntemler İzlenebilir. Çocuğun İnsülin Direncini Kontrol Altına Alabilmek İçin Beslenme Düzeninin Değiştirilmesi Ve Düzenli Egzersizler Tavsiye Edilmektedir.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-267.png

Editör: TE Bilisim