Son Dakika Haberi İstanbul'dan Geldi.

İstanbul Vezneciler ‘de Çevik Kuvvet Aracı Geçerken Patlama Oldu. 7 Polis Şehit Oldu, 4 Sivil Hayatını Kaybetti. 3'ü Ağır 36 Kişi De Yaralandı... Patlamanın Park Halindeki Bir Araçta Meydana Geldiği Öğrenildi. Görgü Tanıklarının İfadelerine Göre, Olayın Ardından İkinci Bir Patlama Sesi Daha Duyuldu. Bunun Bir Doğalgaz Patlaması Da Olabileceği Belirtiliyor.

Saldırının Uzaktan Kumandalı Bir Düzenekle Gerçekleştirildiği İddia Ediliyor. Saldırının Ardından Çevik Kuvvet Ekiplerinin Havaya Ateş Açtığı Öğrenildi.

Öte Yandan Patlamaya İlişkin Yayın Yasağı Getirildi.

Olay Yerinde Şüpheli Bir Paket Polis Ekipleri Tarafından Kontrollü Bir Şekilde Patlatılacak. Kontrollü Patlamanın Öncesinde Zırhlı Polis Aracından Anonslar Yapılıyor.

ŞEHİT 7 POLİSTEN 6'SININ İSİMLERİ ŞÖYLE;

Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü Ve Aracı Kullanan Yaşar Özlem... Bombalı Saldırıdan Gelen Son Dakika Haberleri Ve Gelişmeleri..

İstanbul Bu Sabah Patlama İle Uyandı. Beyazıt Vezneciler ‘de Patlama Meydana Geldi.  Alınan Bilgiye Göre, Patlama Dolayısıyla Olay Yerine Çok Sayıda Ambulans Ve Polis Ekipleri Sevk Edildi. Yaralılar, Ambulanslarla Çevredeki Hastanelere Kaldırıldı.

İstanbul Valisi Hasip Şahin, Saldırıda 7 Polisin Şehit Olduğunu, 4 Sivil Yaşamını Yitirdiğini, 3'ü Ağır, 36 Kişinin De Yaralandığını Açıkladı.  

Yaralıların 9'u Haseki, 6'sı Çapa, 2'si Samatya, 1'i De Bezmi Âlem Hastanelerine Kaldırıldı.

Patlama Nedeniyle Çevredeki İş Yerleri Ve Bazı Araçlar Zarar Gördü.  Polis, Hasar Meydana Gelen İş Yerlerini Boşaltıyor.

Bu Arada, Patlama Sonrasında Silah Sesleri Duyulduğu Öğrenildi.

Bazı Görgü Tanıkları İse İfadelerinde İkinci Bir Patlamanın Olduğunu Belirtiyor. Bu Patlamanın Doğalgaz Kaynaklı Olabileceği İfade Edildi.

Saldırı İstanbul Üniversitesi'ne Güvenlik İçin Giden Çevik Kuvvet Ekiplerine Yönelikti. Ekiplerin Fen Fakültesi’ne Güvenlik İçin Gittiği Öğrenildi.

Patlamanın Ardından Metro Ve Metrobüs Seferlerinde Aksamalar Yaşanırken, Metroda, Araçların Vezneciler Durağında Durmayacağı Yönünde Anons Yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde Sınavlar İptal Edildi

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstanbul Vezneciler ‘de Bombalı Araçla Gerçekleştirilen Terör Saldırısında Şehit Olan Polislerin Kimlikleri Belli Oldu.

Vezneciler ‘de Bombalı Araçla Gerçekleştirilen Terör Saldırısında Şehit Olan Polislerin Kimlikleri Belli Oldu. Şehit 7 Polisten 6'sının İsimleri Şöyle; Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü Ve Aracı Kullanan Yaşar Özlem

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN, OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt'ta Patlamanın Meydana Geldiği Bölgede İncelemelerde Bulundu.

Polis, Patlamanın Ardından Bölgeyi Güvenlik Çemberine Aldı. Olay Yerine Sadece Emniyet Ve Sağlık Ekiplerinin Girmesine İzin Veriliyor. Patlamanın Meydana Geldiği Cadde Trafiğe Kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman Metrosunun Vezneciler İstasyonunda Hizmet Vermiyor.

Çevrede Geniş Güvenlik Önlemi Alınırken, Polis Helikopteri De Görev Yapıyor. Ayrıca Olay Yerinin Üzerinde Bir Drone Görüntü Alıyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beraberindeki Yetkililerle Bölgeye Gelerek, İncelemelerde Bulundu. Şahin'in Olaya İlişkin Basına Bilgi Vermesi Bekleniyor.

Bomba İmha Ekipleri, Olay Yerindeki Şüpheli Beyaz Renkli Minibüste Tuzaklama İhtimaline Karşı İnceleme Yapıyor.

Öte Yandan Motosikletli Polis İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane’deki Binası Önünde Kaza Yaptı. Yaralı Polis, Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesine Kaldırıldı.

HASAR BÜYÜK, GÜVENLİK GENİŞ

Vefa Lisesi Ve Çevredeki Birçok Dükkânın Camları Kırıldı, Park Halindeki Araçlar Hasar Gördü. Hasar Alan İş Yerleri Polis Tarafından Boşaltıldı. Polis Geniş Bir Bölgeyi Güvenlik Çemberine Aldı.

Bölgenin Yakınındaki Kız Öğrenci Yurduna Da Saldırı Dolayısıyla Parçalar İsabet Etti.

 7 SAVCI OLAY YERİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  Beyazıt Vezneciler ‘de Bombalı Araçla Gerçekleştirilen Terörist Saldırıyla İlgili Soruşturma Başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu Ve Terör Ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ında Aralarında Bulunduğu Toplam 7 Savcı Olay Yerine Gitti. Başsavcı Salihoğlu Ve Savcıların Olay Yerindeki İncelemesi Devam Ediyor.

SORUŞTURMA DOSYASINA YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliğince, İstanbul'daki Terör Saldırısına İlişkin Yayın Yasağı Kararı Alındı.

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) Yapılan Yazılı Açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hâkimliğince, Terör Saldırısına İlişkin Yayın Yasağı Getirildiği Belirtildi.

Açıklamada, Soruşturma Tamamlanıncaya Kadar Soruşturma Dosyası Kapsamı Hakkında Medyada Her Türlü Haber, Röportaj, Eleştiri Gibi Yayınların Yapılmasının Yasaklanmasına Karar Verildiği İfade Edildi.

Açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hâkimliğince Alınan Karara Da Yer Verildi. Kararda, Şunlar Kaydedildi:

"İstanbul'un Fatih İlçesi Vezneciler Mevkisin de Çevik Kuvvet Polisi Aracına Yönelik Meydana Gelen Bombalı Terör Saldırısı Nedeniyle Yürütülen Soruşturmada Olaya İlişkin Yazılı Ve Görsel Medya Organlarında Yapılan Yayınlarda Olaya İştirak Etme Şüphesi Bulunan Kişilerin Bulundukları Şehirlerin Ve Kullandıkları Araçların Bilgilerinin Yayınlayarak Olayın Aydınlatılmasının, Şüphelilerin Yakalanmasının Ve İrtibatlarının Deşifre Edilmesinin Engellenmesi Ve Kamu Düzeninin Bozulması Riski Meydana Geldiği Anlaşılmakta, Toplum Sağlığının Milli Güvenlik Kamu Düzeni Ve Kamu Güvenliği Ve Toprak Bütünlüğünün Korunması, Suç İşlenmesinin Önlenmesi, Yargı Gücünün Otorite Ve Tarafsızlığının Sağlanması Amacı İle Soruşturma Tamamlanıncaya Kadar Soruşturma Dosyası Kapsamı Hakkında Yazılı, Görsel Ve İnternet Medyasında, Sosyal Medyada Her Türlü Haber, Röportaj, Eleştiri Ve Bunun Gibi Yayın Yapılmasının 5187 Sayılı Kanunun 3/2 Maddesi Gereğince Yasaklanmasına Karar Verilmiştir. "

yesyeni-logo-final-017.png

Editör: TE Bilisim