3 – 6 EKİM 2019 Tarihleri Arasında İstanbul Yenikapı’da Gerçekleştirilen Trabzon’un Fethinin 558.Yıldönümü Ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinlikleri Sona Erdi.

Etkinlikler 3 Ekim 2019 Perşembe Günü Açılmasına Rağmen Resmi Açılış 4 Ekim Cuma Günü Yapıldı. Akçaabatın Sesi İnternet Haber Sitesi Bu Açılış Programına Davet Edilmedi. Nedenide Hiç Önemli Değil. Fakat Haber Sitemizin Whatsapp İstihbarat Hattına Gelen Fotoğraflar Ve Yorumlar Bizlere Organizasyonun Ne Kadar Kötü Geçtiğini Göstermiş Oldu.

Özellikle Trabzon Yöresine Ait Olmayan Ürünleri Ve Yemek Stantlarındaki Skandalları Görselleyen Trabzonlu Hemşerilerimizi Gerçekten Kutluyorum. Onların Duyarlılığı Kadar Trabzon Dernekler Federasyonu Duyarlı Olsa İdi Bu Yazılar Ve Olumsuzluklar Yazılmazdı.

Özellikle Açılış Gününden İtibaren Kapanış Saatine Kadar Yenikapı’daki Trabzon Günlerine Katılan Bir Takipçimizin İzlenimleri Bizleri Çok Etkiledi.

Takipçimiz Geçmiş Dönemlerde Yapılan Tanıtım Günlerine Katıldığı Ancak Bu Yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Etkinliğe Yapmış Olduğu Olumlu Yönleri Ele Alarak Değerlendirme Yaptı. Öyleki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Etkinlik Alanına Kocaman Bir Pankart Yapmış Pankartta Fuar Alanına Katılan Tüm İştirakçilerden Bir Kuruş Stant Parası Alınmayacağı Hatta Tüm Belediye Hizmetlerinin Ücretsiz Olacağını Beyan Etmesi Tüm Trabzonlu Hemşerileri Tarafından Takdir Aldı.

Fakat Gelin Görünkü Bizleri Yenikapı’da Yapılan Ve Orada Stant Açan İştirakçilerden Bir Tanesi Kendinden 10 Bin TL. Stant Ücreti Alındığını Beyan Etti. Hatta İştirakçi, Böyle Olunca Trabzon Günleri Trabzon Tanıtım Günleri İsminden Tamamen Uzaklaşarak Burasının Rant Ve Siyasal Şova Dönüştürüldüğünü Şahit Olduk. Dedi.

Hal Böyle İken Şimdi Sizlere İstanbul’da Açılış Töreninden Kapanış Törenine Kadar Yenikapı Etkinliklerini Takip Eden Bir Okuyucumuzun Mektubunu Ve Görüşlerini Paylaşmak İstiyorum.

919ec4b5-8e40-4de9-9016-2eda89422c97.jpg

İSTANBUL YENİKAPI’dan MEKTUP VAR!

Bu Yılki Trabzon Günlerinin İki Acıdan Önemi Vardı. Birincisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İkincisi Trabzon Dernekler Federasyonu Bakımından!...

Birincisinden Ve En Güzelinden Başlamak Lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Özenle Ve Titizlikle Hazırlanmış Ve Tamamen Şeffaf Bir Organizasyon Du. Neden Önemliydi Secim Öncesinde İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Ekrem İmamoğlu’na İhanet Etmişti. Bunu Hepimiz Şekil İtibariyle Çok İyi Hatırlıyoruz.

Ekrem Başkan İBB’nin Tüm Olanaklarını Seferber Etmiş En Güzel Şekilde Yapılmasını Desteklemiş Bir Kendisine Yapılanları Hiç Düşünmeden Kendisi De Bizzat Açılışa Katılmış Ve Trabzonlu Hemşerilerine Olan Saygısını Bir Trabzon Evladı Olarak Göstermiştir.  Nitekim Konuşmalarda Kendisine Teşekkür Edilmemesini Bile Anlayana Farklı Bir Olupta Anlatmıştır. Trabzonlu Olmayan Vekiller Konuşmuş Trabzon’un Vekilleri Bile Açılışa Katılmamışlardır. Ekrem Başkan Konuşmasında Kimsenin Değinmediği Trabzon’un Farklı Yönlerini Anlatmış Ve Atatürk’ün Trabzon İle Olan Sözlerine Değinmiştir.

Ekrem Başkana Yapılan Konuşmalarda Değinilmemesini Kürsüden Trabzonlu Akif Hamzaçebi En Uygun Dille Nezaketli Bir Şekilde Tüm Protokole Söyledi. Söyleminde Kendisinin Protokol Ve Siyasi Erikler Değerlerinde Seçilmiş İnsanlara Her Zaman Saygılı Olduğunu Ve Hepsine Katıldığım Trabzon Günlerinde Hep Saygı Gösterdim. Aynı Nezaketi Bu Ortamı Size Hazırlayan Sizin Evladımız 16.Milyonun Belediye Başkanına Teşekkür Etmek Bu Kadar Zor Mu? Siz İsteseniz De İstemeseniz De İstanbul’un Seçilmiş Belediye Başkanına Saygı Duymak Zorundasınız.

1eceb569-63d6-4805-8712-6dee07920ea2.jpg

Bu Konuşma Açılışı İzleyen Tüm Katılımcılardan Büyük Alkış Aldı. Nitekim Ekrem Başkanım Konuşmasından Sonra Bakanın Ve Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilinin Konuşması Olmasına Rağmen Halk Oradan Ayrıldı. Ekrem Başkan Açılış Kurdelesi Kesimi Esnasında Sahneye Çıkmayarak Törenden Ayrıldı. Tıpkı Açılışa Gelişinde Olduğu Gibi Bitişinde De TDF’nu İle Muhatap Olmamıştır. O Çok Sevdiği Trabzonlu Hemşerilerine Saygı İçin Orada Olduğunu Gösterdi. Evet, Bu Açılış Ekrem Başkana Olan Sevgiyi Bir Daha Ortaya Koymuştur.

GELELİM TRABZON DERNEKLER FEDERASYONU’na (TDF)

Başta Kurucumuz Büyük Liderimiz Atatürk’ün Resmini Hala Asmamakta Israr Ediyorlar. Sadece Büyük Şehidin Bayraklarında Atatürk Var. Oda Busene Oldu.

Yine Politize Olmuş Davranış Modelleri MHP İle Özdeşleşmiş İnsanları Ön Plana Çıkarma Çabası

Protokol Deki İnsanları Düzensiz Saymak Yâda İllaki Okuma Çabası Hala Bitmemiş

Üstüne Başa Basa Şatıroğlu Başkanın Konuşmasında Atatürk’ü Anmaması Buralarında Geçtim Yöresel Ürünlerin Satıldığı Yenildiği Yerlerde Yöremize Ait Ürünlerin Çok Kötü Teşhir Edilmesi.

En Önemlisi 6 Ay Önce Kaybetmesi İçin Çaba Harcadıkları Büyük Şehir Belediye Başkanına İstemeye İstemeye Saygı Göstermek Zordu Kaldıklarını Ve Ekrem Başkanım Başarısını İçlerine Sindirememelerini Davranışlarından Çok Rahat Görebiliyorsunuz.

Sonuç: İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF) Siz Bu İşi Artık Yapamıyorsunuz. Bırakın Bu Şehrin Belediye Başkanı İle Hemşerisiyle İyi Diyaloglar İçerisindeki İnsanlar Yapsın İnanın Bu Trabzon’a Da Çok Büyük Katkı Sağlayacaktır.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-145.png

Editör: TE Bilisim