İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilediğini açıkladı. Netanyahu: "Mavi Marmara baskını ilişkileri bozduğu için üzgünüm" dedi.

Başbakan Erdoğan İsrail'in özrünü kabul etti. Reuters Haber Ajansı Erdoğan'ın normalleşme konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu duyurdu.

İsrail Mavi Marmara'da ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi de kabul etti. ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün telefonla görüştüklerini açıkladı.

Bu telefon görüşmesine aracılık ettiği anlaşılan Obama "Bolgenin guvenligi ve barisi icin iki ulke arasindaki isbirliginin gelismesine buyuk onem veriyorum" dedi İsrail'in Mavi Marmara baskınında yaşamını yitirenlerin ailelerine tazminat ödemeyi de kabul ettiği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları İsrail'in özür dilediğini doğrularken Türkiye'nin İsrail'in özrünü kabul ettiği haberleri geliyor.

 

İsrail Kanal 2 TV Dış Haberler Müdürü Arad Nir:

Anladığım kadarıyla en azından her iki taraf tarafından da kabul edilmiş bir metin. İsrail Başbakanı'ndan gelmiş bir haber. Beyaz Saray'dan da bilgi geldi. Bu bir özür. Ölüme yol açan hatalar nedeniyle özür dileniyor. İsrail'in sivilleri öldürme gibi bir geleneği yoktur ama olaydan hemen sonra Başbakan Netanyahu zaten üzüntüsünü dile getirmişti. Her iki taraf da anlaşmaya varamamışlardı. Gereksiz gerginlikler yaşandı. Keşke özür dileme olayı 3 sene önce olsaydı. Bizim bir lafımız var, onu kullanmak istiyorum: Hiç yoktan iyidir.

Editör: TE Bilisim