İslam Âlemi Bir Ve Beraber Olmalı

Haçkalı Hoca Hazretleri’ni anma etkinliklerinde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İslam âleminin bir ve beraber olması gerektiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu, “Dünyadaki şer güçlere karşı bir ve beraber olmak zorundayız. Bizler bir ve beraber olduğumuzda karşımızdaki şer güçlerinin hepsi çökecektir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 'Haçkalı Hoca’yı Anma Etkinliği’ Düzköy ilçesinin Haçka Yaylası'nda gerçekleştirildi. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen etkinliklerde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, kamu kurumları yöneticileri ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Yoğun katılımın yaşandığı anma merasiminin ilk etabı Haçkalı Hoca Camisi’nde gerçekleştirildi. Cami içi programında Kur’an tilaveti ve çeşitli etkinlikler icra edildi. Cami içi programın ardından camii dışı programa start verildi.

Tasavvuf musikisi konseri ve mehteran gösterilerinin icra edildiği programda katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Anadolu’nun çok büyük bir medeniyete sahip olduğunu ifade etti. Milli ve manevi değerlerin Türk milletinin asli kimliği olduğunu kaydeden Yavuz, “Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizdir. Değerlerimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Haçkalı Hoca’yı rahmetle anıyor, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında İslam âleminin bir ve beraber olmasının önemine dikkat çekti. İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin son bulması için bir ve beraber olunması gerektiğini ifade eden Gümrükçüoğlu şöyle konuştu: “Bugün Filistin’de, Arakan’da, Myammar’da, Suriye’de zulüm varsa, Müslümanlar katlediliyorsa bizim yapmamız gereken çok önemli işler vardır. İslam âlemi olarak birlik ve beraberliğimizi tesis etmek zorundayız. Dünyadaki şer güçlere karşı bir ve beraber olmak zorundayız. Bizler bir ve beraber olduğumuzda karşımızdaki şer güçlerinin hepsi çökecektir. Müslümanların birbirine öldürttürülmesi sonrasında dünyanın zenginliklerini sömürmenin planı uygulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti de tarihten beri hakkın hukukun takipçisi ve savucusu olduğu için şer odaklar tarafından en büyük tehlike olarak görülüyor. Bundan dolayı bütün terör örgütleri devletimize ve milletimize karşı kol koladır. Onun için batı, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saldırılmaktadır. Bizde millet olarak bir ve beraber olmayı Haçkalı Hoca Baba’nın huzurunda tefekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki hep beraber, hiçbir şekilde bu yoldan dönmeyeceğiz. Hiçbir şekilde ezanları dindirmeyeceğiz, bayrağımızı göklerden indirtmeyeceğiz… Haçkalı Hoca Hazretleri gibi Allah (c.c.) dostlarının yolundan ayrılmamamız lazım. Ahirete irtihalinin yıldönümünde şehrimizin manevi önderlerinden Haçkalı Hoca Baba Hazretlerini, dinimiz, ülkemiz, vatanımız, milletimiz, devletimiz ve bayrağımız için şahadete yürüyen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki çalışmaları hakkında da katılımcıları bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Halkımızın tüm taleplerinden haberimiz var. 4 yılda çok ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde tüm çalışmaları sırasıyla gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Haçkalı Hoca Baba Anma Etkinlikleri için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haçka Yaylası’na 40 otobüs ile taşımacılık yaptı. Etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara 3 bin kişilik etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı etkinlik alanındaki gösterisi ile katılımcılara heyecan ve duygu dolu anlar yaşattı.

670-786.gif123456---kopya-20180730233320.png

Editör: TE Bilisim