İş Arayanlar Dikkat! İŞKUR Şartları Belirledi

Büro Memuru Ne İş Yapar? İŞKUR Büro Memuru Alım Şartları…

Büro Memuru Ne İş Yapar? İŞKUR Büro Memuru Alım Şartları Nelerdir? Bu Ve Bunun Benzeri Birçok Soruyu İnternette Arayan Vatandaşlar İçin Detaylı Bir Haber Hazırladık. Büro Memuru Olmak İsteyen Kişilerin Özellikle Merak Ettiği Konu Hakkında Bilgi Edinmek İsterseniz Haberimize Göz Atabilirsiniz…

Türkiye’de İstihdamın Sağlanması Ve İşsizliğin Önlenmesi Gibi Faaliyetlere Yardımcı Olmak İçi Kurulan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tarafından Belirlenen Şartlara Göre Alınan Büro Memuru Ne İş Yapar? İŞKUR Büro Memuru Alım Şartları Nelerdir? Büro Memurluğu İçin Başvuruda Bulunmak İsteyen Vatandaşların Cevabını Aradıkları Bu Sorular İçin Hazırladığımız Haberde Konuya İlişkin Detaylı Bilgiyi Bulabilirsiniz. İşte Büro Memurluğunun Tanımı Ve Büro Memuru Olmak İçin Aranan Özelliklerin Ayrıntıları…

BÜRO MEMURU NE İŞ YAPAR?

Kısaca Çalıştığı Büronun Niteliğine Ve Büyüklüğüne Göre Değişiklik Gösterebilen Çeşitli Büro İşlerini Yapan Kişiye Büro Memuru Denmektedir. Daha Ayrıntılı Bir Tanım Yapmak Gerekirse, Ofis Ve Büro Gibi Çalışma Ortamlarında Aksaklıkları Önlemek İçin Günlük İşleyişi Sağlayan Aynı Zamanda Firmaların Dışa Açılan Yüzü Olup Bağlantılarını Sağlayan Kişilere Büro Memuru Denmektedir.

Büro Memurundan, Günlük Yazışmaları Yapmak, Dökümler Alıp Dosyalamak, Raporlama Yapmak, Dışarıdan Gelen Misafir Ve Müşterilerle Diyalog Kurmak, Resmi Kurum Ve Kuruluşlarla Bağlantıyı Kurmak Gibi İşler Beklenmektedir. Büro Memuru İçin Verilen İlanlarda Kişilerden Beklenen Kriterler Çalışma Alanlarına Göre Değişiklik Gösterir. Örneğin, Dış Ticaret Alanında Faaliyet Gösteren Bir Firmada, İşe Başlayacak Büro Memuru İçin Dil Bilmesini İstenirken, Muhasebe Ofislerinde Çalışacak Bir Büro Memurunda, İş İle İlgili Programları Kullanabilmelerini Bekleyebilmektedir.

Ancak Genel Olarak Büro Memurlarından Beklenen Özellikler Ekip Çalışmasına Yatkın, Düzgün Bir Diksiyona Ve İş Disiplinine Sahip Olmasıdır.

İŞKUR BÜRO MEMURU ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR'un Büro Memurları İçin Aradığı Şartlar;

Genel İtibariyle;

– Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak

– Kamu Haklarından Mahrum Olmamak

– Toplu Suçlar Ve Terör Bağlantılı Suçlarla İlgili Hakkında Bir Suça Bulaşmamış Olmak

– İŞKUR’a Kayıtlı Olmuş Olmak

– Herhangi Bir Yerden Emekli Veya Malulen Emekli Maaşı Almamış Olmak

– 18 Yaşını Doldurmuş Olmak

Özel Olarak Aradığı Şartlar İse;

– Bilgisayar Yeterli Bilgiye Sahip Olmak

– Ofis Ekipmanlarını Kullanabilmek

– İngilizce Bilmek

– Genel Olarak Lise Ön Lisans Ve Lisans Mezunu Adaylar

– MS Office Programları Kullanabilmek

– İyi İletişim Kurabilmek

– Elektronik Ortamda Rapor Hazırlayabilmek Gibi Şartlar Yer Almaktadır.

ayder-turizm-logo-koksal-071-319.png

Editör: TE Bilisim