İngiltere, Avrupa Birliği'nin (AB) yedi yıllık harcama planını ortaya koyacak bütçenin çok yüksek olması halinde, vetoya hazırlanıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB liderleri harcamalarda kesintilere gitmeyi reddederse, gelecek ay görüşülecek AB bütçesini veto edeceğini açıkladı.

Cameron, ülkesinin çıkarlarına uymayacak bir bütçeyi onaylamayacağını, ''İngiltere için doğru olmayan bir anlaşma olursa, 'hayır' diyeceğim'' sözleriyle açıkladı. İngiltere geçen yıl Aralık ayındaki AB mali paketine de karşı çıkarak, veto etmişti.

David Cameron'ın ayrıca, AB için iki farklı bütçe önerisinde bulunması bekleniyor. Cameron'ın ilk bütçenin 17 Avro bölgesi ülkeyi kapsamasını, ikinci bütçenin ise İngiltere'nin de içinde olduğu Avro dışı ülkeleri kapsamasını önermesi öngörülüyor.

İngiltere Başbakanı'nın bu önerisinin, lideri olduğu Muhafazakar Parti'deki AB şüphecisi kişilerce destek görmesi bekleniyor.

Bu arada, İngiltere'de siyasi partilerin her yıl yaptığı kongreler çerçevesinde, Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresi Birmingham şehrinde başladı. Yapılan kamuoyu yoklamalarında muhalefetteki İşçi Partisi'nin gerisinde gözüken, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresinde ekonomik resesyonun öncelikli gündem maddesi olması öngörülüyor.

Takipçileri Bir Kaç Saatte 70 Bin Kişiye Ulaştı

Öte yandan, İngiltere Başbakanı Cameron, ''David_Cameron'' adıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter'a katıldı. Daha önce İngiltere Başbakanlığı'nın resmi twitter hesabından Cameron ile ilgili bilgiler paylaşılıyordu. Cameron'ın Twitter'daki takipçileri birkaç saat içinde 70 bin kişiye ulaştı. 

Editör: TE Bilisim