Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Akçaabat İlçe Müftüsü Ramazan Tekin tarafından "Hz.Peygamber ve İnsan Onuru" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu katıldı.

IMG_3712Akçaabat Erol Günaydın sanat merkezinde gerçekleşen " Hz.Peygamber Ve İnsan Onuru " konferansa Akçaabat ilçe kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy,Akçaabat belediye başkanı Şefik Türkmen,Akçaabat ilçe emniyet müdürü Yahya Aslan,Akçaabat ilçe müftüsü,Ramazan Tekin,Akçaabat söğütlü beldesi belediye başkanı Metin Gedikli,Akçaabat Dörtyol beldesi belediye başkanı Cevat Birinci,Akçaabat ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Salih Köse,AK PARTİ Akçaabat ilçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk,MHP Akçaabat ilçe başkanı Miraç Çınar,sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda Akçaabat'lı vatandaş katıldı.

IMG_3716Kutlu doğum haftası nedeni ile Akçaabat ilçe müftülüğünce Erol Günaydın sanat merkezinde organize edilen "Hz.Peygamber ve insan onuru " programı " Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı ve  program Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti.

IMG_3729Akçaabat İlçe Müftüsü Ramazan Tekin konferans öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.Ramazan tekin konuşmasında" Peygamber efendimiz doğumu asırlardır mevlid kandili olarak kutlanmaktadır.1989 yılına geldiğimizde diyanet işleri başkanlığımız bu hizmeti cami dışına taşıyarak ilim adamlarımızla halkımızı buluşturmak için " KUTLU DOĞUM HAFTASI "nı ihlas etmişlerdir.O günden bu güne 14 - 20 NİSAN arası yurt içi ve yurt dışında konferans,panel ve etkinlikler kutlanmaktadır.Bizlerde Akçaabat müftülüğü olarak ,diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte bir takım programlar tertipledik.

IMG_3730İnancımıza göre insan,eşrefi mahlük,zübde-i alemdir.Yaratılmışların en saygıya layık olanıdır.İnsan yaratılış itibariyle onurlu bir varlıktır.Ne hazindir ki geride bıraktığımız yüzyılda ve günümüzde,insanlık onuru hat,safhada örselenmiş,bilim ve teknolojide dünya ilerlerken,insanlık onuru yok edilmiştir.Irkçılık,savaş ayrımcılık,terör,zulüm,sömürgecilik,açlık,kıtlık ve bunun gibi sorunlar insanlık onurunu ayaklar altına almış,öldürülen,yaralanan,bombalı füzelerle yıkılan,yakılan,şehirler,yurtlarından kovulan binlerce,yüz binlerce insanlar adeta insanlık yok olmuş,insan insanı,kardeş kardeşi yiyor öldürüyor.Aile içi şiddet almış başını yürüyor.Sokakta insanlar öldürülüyor,Suriye'de Irak'ta,Afganistan'da,Mısır'da,Filistin'de,Libya'da durum bu.

IMG_3755İşte böyle bir zamanda diyanet işleri başkanlığımızın haftanın konusu olarak " Hz.Peygamber Ve İnsan Onuru " temasını seçmesi bu konunun bütün insanlığın gündemine taşıması son derece önem arz etmektedir.

IMG_3739Akçaabat ilçe müftüsü Ramazan Tekin'in konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisi izlettirildi.Daha sonra geceye konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu " Hz.Peygamber Ve İnsan Onuru " konulu söyleşisi başladı.söyleşi yaklaşık 1,5 saat sürdü. 

IMG_3749Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu söyleşisinde "Peygamber Efendimizi anlamanın ve anlatmanın önemli olduğunu vurgulayarak "Kuran'da Yüce Rabbimiz 'Biz insanı en güzel surette yarattık' diyor. Peygamberimiz suretini güzel yarattığı gibi ahlakının da güzelleştir diye dua ediyor. Bu anlamda insan onuru Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesiyle anlam bulmuştur.Peygamber Efendimizin dünyaya gelmeden önce Arap Yarımadasının durumunun kötü olduğunu insanlığın ve insanlık onurunun ayakaltında olduğunu kaydeden Aşıkkutlu,Peygamber efendimiz doğumu ve Kuran'ın indirilmesiyle İnsanlık Onur'un önemli olmaya başladığını söyledi.

Program sonunda ise Akçaabat ilçe müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle ,ilk,orta, ve liseler arası öğrencilerle gerçekleştirilen şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

IMG_3781

IMG_3796

IMG_3814

Editör: TE Bilisim