Vatandaşlar Tıbbi Cihaz Almak İçin Önce Ödeme Yapıyor, Daha Sonra SGK'dan Paralarını Tahsil Ediyordu. Yeni Anlaşmayla Bu Durum Ortadan Kalktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İle Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Arasında, Sigortalıların Daha Önce Kendi İmkanlarıyla Temin Edip, Bedelini Daha Sonra SGK'dan Aldıkları Tıbbi Cihazların Sağlık Bakanlığınca Ücretsiz Sağlanmasıyla İlgili Protokol İmzalandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Protokolün Ardından SGK'nın Elindeki 200 Bine Yakın Cihazı Da Devraldıklarını Bildirdi.

Gümüş, "Artık Vatandaşlarımızın Hastaneden Taburcu Olmasına, Sonrasında SGK'ya Gitmesine Gerek Kalmadan, İhtiyaç Duyduğu Tıbbi Cihaz Ve Malzemelerle İlgili Organizasyonları Sağlık Bakanlığı Olarak Biz Yapacağız." Diye Konuştu. Gümüş, Organizasyonun Bedelinin De SGK Tarafından Karşılanacağını Vurguladı.

"ŞAHIS ÖDEMELERİYLE İLGİLİ SORUNU ORTADAN KALDIRIYORUZ"

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı Da Daha Önce Tıbbi Cihaz Ve Malzemeye İhtiyacı Olan Sigortalıların Bu Cihaz İle Malzemeleri Kendi İmkanlarıyla Satın Aldıklarını, Ödemelerin Bedelini SGK'dan Karşıladıklarını Anımsattı.

Protokolle Tıbbi Cihaz Ve Malzemelerin Artık Sağlık Bakanlığınca Karşılanacağını, Bunun Ödemesini De SGK'nın Bakanlığa Yapacağını Vurgulayan Bağlı, "Şahıs Ödemeleriyle İlgili Sorunu Ortadan Kaldırıyoruz. İlgili Tarafa Doğrudan Biz Ödemeyi Yapacağız, Vatandaşı Aradan Çıkartacağız. Sağlık Bakanlığına, Mevcut İşlerinin Yanında Bizim Üzerimizdeki Böyle Bir Yükü De Aldıkları İçin Teşekkür Ediyorum. Kendileri Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Hareket Ettiler." Değerlendirmesinde Bulundu..

123456---kopya-581.pngyesyeni-logo-final-20170308190551.png

Editör: TE Bilisim