İmamoğlu'nun Büyük Miting Tarihi Belli Oldu

CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'daki Seçim Turunda, Büyük Mitingi 1 Nisan'da Yapacaklarını Açıkladı.

CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'daki Seçim Turunda, Çay Molası Verdiği Bir Kahvehanede Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, ''Rakibiniz İstanbul'da Büyük Mitingler Düzenliyor. Siz De Düzenleyecek Misiniz?'' Sorusuna, ''Biz, Büyük Mitingimizi 1 Nisan'da Yapacağız. Hem De 16 Milyon İnsanla. Hiç Kimsenin Erişemeyeceği Sayıyla. Hiç Kimse Dışında Kalmayacak, Hiçbir Sayıyla Da Ölçülemeyecek Bir Miting Olacak. Biz, Bütün İstanbul'u 1 Nisan'daki Mitinge Davet Ediyoruz'' Yanıtını Verdi.

İmamoğlu, Ardından Gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Mitingleriyle İlgili Soruyu Şu Şekilde Yanıtladı: ''O Mitinglerden Ne Anlıyorlar, Bilmiyorum. İhtiyacı Var Herhalde. Bazıları İçin Mitingin Şöyle Bir Tanımı Olabilir İstanbul İçin. İETT Otobüsleriyle Toplanan İnsanların Bir Araya Geldiği Toplantılara Herhalde Miting Deniyor. Bizim, İETT Otobüsleriyle Gelen Otobüsle Gelen Kalabalığımız Yok. Nasıl Geldiklerini De Bilmiyorum. Samimi Buluşmalar Bu. Cumhurbaşkanı, İhtiyaç Duyuyor Olabilir. Bizim Toplantılarımıza Da Katılsa. İnsan, Cumhurbaşkanından Öyle Bir Şey Bekliyor Mesela. Keşke Her Adaya Eşit Gözle Bakabilse. Keşke Her Adayı Dinlese. Gönül, Ülkemizin Herkes Sustuğunda Dinleyebileceği Bir Ses Arıyor. Şu Anda, İnsanlığın Türkiye'de Dinleyebileceği Bir Ses Yok. Ortak Ses Yok. Niye Birisi Ortak Ses Olmasın. İşte Cumhurbaşkanlığı Bana Öyle Geliyor. Muhtarlık, Belediye Başkanlığı Bana Öyle Bir İmaj Veriyor. Onun İçin Benim Mitingim 16 Milyonla Olacak 1 Nisan'da.''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçim Turu Çalışmalarına, Bugün, Bayrampaşa'da Başladı.

İmamoğlu'na, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Remzi Albayrak De Eşlik Etti. Cevatpaşa Mahallesi'nden Seçim Otobüsüyle Yola Çıkan İmamoğlu, Yıldırım Mahallesi'nde İndi Ve İlk Olarak Mahalle Muhtarı Adnan Liçina'yı Ziyaret Etti. İmamoğlu'nu Muhtarlık Önünde, Dersleri Kapsamında Liçina'yı Ziyarete Gelen Bayrampaşa İlkokulu 3-B Sınıfı Öğrencileri Karşıladı. Öğrencilerle Bir Süre Sohbet Eden İmamoğlu, Onlar Aracılığıyla Ailelerine Selam Yolladı. İmamoğlu'nun Ziyaret Ettiği Muhtar Liçina, ''Bu Kadar Mı İnsanlarla Güzel Diyalog Kurulur'' Diyerek CHP Adayına İltifat Etti. İmamoğlu Da Liçina'ya Teşekkür Ederek, ''Sorunları, Muhtarlarımızla Birlikte Çözeceğiz. Siyaseti İşin İçine Sokmayacağız. İnsana Hizmet Edeceğiz'' Dedi.

'ÇOCUKLAR KAPALI PARK İSTEDİ'

İmamoğlu, Daha Sonra, Kalabalık Bir Vatandaş Topluluğu Eşliğinde Esnaf Ziyaretlerini Gerçekleştirdi. İmamoğlu, Yol Boyu Kendisine Eşlik Eden Vatandaşları Fotoğraf Çektirme İsteklerini Kırmadı. Çok Sayıda Yurttaş Da Evlerinin Pencerelerinden Ve Balkonlarından İmamoğlu'na El Sallayarak, Destek Verdi. Yolda İmamoğlu'na Rastlayan, Eylül Ve Ege İsimli 2 Çocuk, ''Benden İstediğiniz Bir Şey Var Mı'' Diyen CHP Adayına, ''Kapalı Park'' Yanıtını Verdi. Çocukların Taleplerinin Kendileri İçin Yol Gösterici Olduğunu Vurgulayan İmamoğlu, ''Plastik Park Ekipmanlarını Beylikdüzü'nde Kaldırmaya Başladık. Doğal Ve Yeşil Parklar Üretmek İçin Çalışıyoruz. Yaşam Vadisi'ni De Çocukaların İsteklerine Göre Şekillendirdik. Doğal, Yeşil Parklarda Rahatça Oynayıp, Koşup, Yuvarlanacaklar'' Dedi.

'VATANDAŞLA BERABER YÖNETECEĞİZ'

İmamoğlu'na, Ziyaret Ettiği Berberde İsmail Yiğit Adındaki Bir Vatandaş, Seçim Güvenliğiyle İlgili Kaygılarını Dile Getirip, El Boyama Uygulamasına Geri Dönülmesi Taraftarı Olduğunu Bildirdi. İmamoğlu, Yiğit'e, ''Yaşadığımız Bu Teknoloji Çağında Keşke Bu Kaygılarınızı Giderecek Yöntemler Geliştirilebilse.

Buna İhtiyaç Duymak Bile Sıkıntılı Bir Durum. Size Tavsiyem, Sandıklarda Vakit Geçirin. Parti Üyesi Olmanıza Gerek Yok. Kendi Oyunuza Sahip Çıkın Yeter. Kim Sandığa Ne Attıysa, O Çıksın'' Yanıtını Verdi. Bayrampaşa Seçim Turunun En İlginç Anlarından Biri, İmamoğlu'nun Girdiği Bir Kahvehanede Yaşandı. Recep Albayrak Ve Bahtiyar Bilir Adlı 2 Vatandaşın Satranç Oynadığını Gören İmamoğlu, Yanlarına Oturarak Maçı İzledi. İmamoğlu, Bilir'in, ''Beni Öğrenci Gibi Görseler De Hepsini Yeniyorum'' Demesi Üzerine, Vatandaşa, ''Bazen 'Emekli Etmek Gerekir' Diyorsun Yani. Biz De Rakiplerimizi Şah Mat Edeceğiz 31 Mart'ta'' Şeklinde Espri Yaptı. Bilir'in Yenildiğini Gören İmamoğlu'nun, ''Senin Göz Yaşlarına Dayanamam, Ben Gidiyorum'' Demesi Gülüşmelere Neden Oldu. İmamoğlu, Bu Sırada Bir Gazetecinin, ''İstanbul'u Şah Mı Vezir Mi Yönetiyor? Siz Seçilirseniz Hangisi Yönetecek'' Sorusunu İse, ''Bizde Şah Da Mat Yok. Piyonlar Yönetecek. Vatandaşla Beraber Yöneteceğiz'' Şeklinde Yanıt Verdi.

'İNSANLAR KENDİLİĞİNDEN GELİYOR'

İmamoğlu, Ziyaret Ettiği Başka Bir Kahvehanede De Gazetecilerin Gündeme İlişkin Sorularını Yanıtladı. İmamoğlu, ''Rakibiniz İstanbul'da Büyük Mitingler Düzenliyor. Siz De Düzenleyecek Misiniz?'' Sorusuna, ''Aslında Her Şey O Kadar İyi Gidiyor Ki. Her Gün Bir İlçedeyiz. Kendiliğinden İnsanlar Geliyor Ve On Binlerce İnsanla Buluşuyoruz Zaten. Bu Buluşmalar Çok Güzel, Çok Nitelikli, Organik, İçten, Samimi. Biz, Büyük Mitingimizi 1 Nisan'da Yapacağız. Hem De 16 Milyon İnsanla. Hiç Kimsenin Erişemeyeceği Sayıyla. Hiç Kimse Dışında Kalmayacak, Hiçbir Sayıyla Da Ölçülemeyecek Bir Miting Olacak. Biz, Bütün İstanbul'u 1 Nisan'daki Mitinge Davet Ediyoruz'' Yanıtını Verdi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Mitingleriyle İlgili Soruyu Da Şu Şekilde Yanıtları Verdi:

'BEN DE ŞAŞIRIYORUM'

- Biz Buluşuyoruz. O Mitingden Ne Anlıyorlar, Bilmiyorum. İhtiyacı Var Herhalde. Hepiniz Şahitsiniz. Bir Yere Ya Arabamla Ya Da Otobüsümle Geliyorum. Orada Beni Bekleyen Hemşehrilerime Sesleniyorum. Bazen Gelen Kalabalığa İnanın Ben De Şaşıyorum. Bir Mahalle Arasında Yapıyoruz. Mahalle Arasında 10 Bin Kişi Niye Olsun Mesela Diyorum Kendi Kendime. Müthiş Bir Şey. Bazıları İçin Mitingin Şöyle Bir Tanımı Olabilir İstanbul İçin. İETT Otobüsleriyle Toplanan İnsanların Bir Araya Geldiği Toplantılara Herhalde Miting Deniyor. Bizim, İETT Otobüsleriyle Gelen Otobüsle Gelen Kalabalığımız Yok. Nasıl Geldiklerini De Bilmiyorum. Samimi Buluşmalar Bu. Cumhurbaşkanı, İhtiyaç Duyuyor Olabilir. Bizim Toplantılarımıza Da Katılsa. İnsan, Cumhurbaşkanından Öyle Bir Şey Bekliyor Mesela. Keşke Her Adaya Eşit Gözle Bakabilse. Keşke Her Adayı Dinlese. Partili Cumhurbaşkanı Ama Hala Zihinleri Oturmadı, Garip Bir Durum Yani. Cumhurbaşkanı'ndan İnsan Tarafsızlık Bekliyor. Ben, Ruhumda Taraf Olamıyorum Mesela Belediye Başkanlığı Makamında Olduğum Sürece. Ben De Partili Bir Belediye Başkanıyım, Benim De Partim Var. Ben, Belediye Başkanlığım Süresince Öyle Bir Dil Kullanamıyorum, Kullanamam Da. İmtina Ediyorum.

'BEN OLSAM KENDİ RESMİMİ O KADAR GÖRMEK İSTEMEM'

- Bir De Her Duvarda Resim Var İstanbul'da. Ben Olsam, Kendi Resmimi O Kadar Görmek İstemem. Tavsiye Ediyorum, Azaltsınlar. Kendileri Lehine. Benim Lehime Düşünüyorlarsa, İstedikleri Kadar Yapsınlar. Hiçbir Mahsuru Yok. Benim Tavsiyem, Azaltsınlar. Çünkü Hiç Sempatik Ve Hoş Görünmüyor. Herhalde 50'de 1 Kadar Panomuz İstanbul'da, Onunla Bile Uğraşıyorlar. Üzülüyorum. Biz De Bir Miktar Kendimizi Anlatma Çabasındayız. Gönül, Ülkemizin Herkes Sustuğunda Dinleyebileceği Bir Ses Arıyor. Şu Anda, İnsanlığın Türkiye'de Dinleyebileceği Bir Ses Yok. Ortak Ses Yok. Niye Birisi Ortak Ses Olmasın. İşte Cumhurbaşkanlığı Bana Öyle Geliyor. Muhtarlık, Belediye Başkanlığı Bana Öyle Bir İmaj Veriyor. Onun İçin Benim Mitingim 16 Milyonla Olacak 1 Nisan'da.

Bu Sırada Bir Vatandaş, ''Başkanım, İstanbul'un Ve Türkiye'nin Size İhtiyacı Var. Söyleminizle, Dilinizle. Çok Gerildik. Esenler'den Duydum Geldim, Kendi İmkanlarımla'' Sözlerine De ''Toparlanacaksak, İstanbul'dan Toparlanmaya Başlayacağız. Söylediğim Her Şey 1 Nisan'dan İtibaren Geçerli'' Yanıtını Verdi.

a-156.gif

Editör: TE Bilisim