İmamoğlu: Deprem İçin Kentsel Dönüşüm Dediler, İstanbul’u Perişan Ettiler

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal’da Vatandaşlara Projelerini Anlatarak Yeşil Alanın Önemine Değindi.

31 Mart Yerel Seçim Çalışmalarını Kartal'da Sürdüren CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İlçede Bir Dizi Ziyaretlerde Bulunarak Halkla Bir Araya Geldi. Şehit Aileleri, Gaziler Ve Engellilerle Bir Araya Gelen İmamoğlu, Sonrasında İse Oto Sanayi Sitesini Gezdi.

Sanayi Gezisi Ardından Seçim Otobüsüyle Cevizli, Soğanlık, Yakacık Yeni, Yakacık Çarşı Mahallelerini Gezerek Halkı Selamlayan İmamoğlu, Son Olarak Hürriyet Mahallesi'nde Halk Buluşmasına Katılarak Kendisini Bekleyen Coşkulu Kalabalığa Hitap Etti.

'KARTAL'A ÇOK BÜYÜK BİR PARK HEDİYE EDECEĞİZ'

İstanbul Genelinde Yapacakları Yaşam Vadilerinden Bir Tanesini Kartal'a Yapacaklarını Söyleyen İmamoğlu, "Çok Güzel İşleri Beraber Yapacağız. Söylediği Ulaşımdan Birçok Konuya Kadar Kartal'da Yenilikçi İşlere İmza Atacağız. İstanbul'a Yeni Yaşam Vadileri Söz Vermiştim. Bunlardan Bir Tanesini Kartal'da Tugay Vadisi'nde Yapacağız. Kartala Çok Büyük Bir Park Hediye Edeceğiz. Kartal'dan Çekmeköy'e Olan Metro Hattını Bu 5 Yıl İçinde Bitirmeyi De Söz Veriyoruz. Başka Bir Hattı Bağlamış Olacağız. Kartal'ın Diğer Ulaşımla İlgili İETT Gibi Temel İhtiyaçlarındaki Eksikliği Çok Kısa Zamanda Gidereceğimizi Bilmenizi İstiyorum. Boşa Geçirilmiş Vakitleri Hızlı Kazanmak Adına Elimizden Gelen Bütün Çabayı Göstereceğimiz Bütün Kartallı Hemşehrilerimize Duyurun" Dedi.

'İSTANBUL'U PERİŞAN ETTİLER'

Kartal'da Yaşanan Bina Faciasına Değinen İmamoğlu, "Kartal'da Binamız Çöktü Ve 21 Canımızı Kaybettik. Kartallı Komşularımıza Başsağlığı, Kaybettiğimiz Canlara Allah'tan Rahmet Diliyorum. Kıymetli Dostlarım Devletin Hizmeti Belediye Hizmeti Dalga Geçilecek Ve Siyaset Yapılacak Bir Alan Asla Değil. Bu Hizmet Her Zaman Siyaset Üstüdür Ve Herkesi Kucaklamalı, Konulara Ciddiyetle Bakmalısınız. Deprem İstanbul'un En Önemli Konularından Bir Tanesidir. Şimdi Biz Depremi İlk Sıra Konu Yapacağız. Deprem Sorunun Çözmemiz İçin Ben Diyorum Ki Allah'ım Ne Olur Bize Uzun Süre Deprem Verme, Diye Dua Ediyorum. Gelir Gelmez Bu İşe Çalışacağız Ama Zamana İhtiyacımız Var. 1 Milyona Yakın İnsanın Canı Tehdit Altında. Bir Veriye Göre 30 Bin, Bir Veriye Göre 50 Bin Civarında Riskli Bina Var. 1999'da Binlerce Can Vefat Etti, O Günden Bu Güne İstanbul Depremi Tartışıyor, Onun İçin Kentsel Dönüşüm Dediler, İstanbul'u Perişan Ettiler" Diye Konuştu.

a-172.gif

Editör: TE Bilisim