İlk Hacı Kafilesi Cuma Günü Uğurlanacak

Bu Yıl Hacı Adayları, 5 Temmuz Cuma Gününden İtibaren Mukaddes Topraklara Gitmeye Başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, "İlk Hacı Kafilemiz 5 Temmuz'da Denizli, Kütahya Ve Konya'dan Aynı Anda Hareket Edecek. Ankara'dan Hareket İse 6 Temmuz İtibarıyla Başlayacak." Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Bircan, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Bu Yılki Hac Hazırlıklarını Tamamladıklarını Söyledi.

Hac İbadetinin Evrensel Bir Mesaj Ve İslam Ümmetinin Birliğinin Sembolü Olduğunu Belirten Bircan, Hac Hizmetini Müslümanlara En İyi Şekilde Vermek İçin Çeyrek Asırdır Canla Başla Çalıştıklarını İfade Etti.

Bircan, Diyanet İşleri Başkanlığının 238, Seyahat Acentelerinin De 120 Kafilesinin Oluştuğunu Bildirdi.

Hac Organizasyonu İçin Her Yıl 8-9 Ay Önce Hazırlığa Başladıklarını Kaydeden Bircan, "Bu Yıl Yaklaşık 4 Bin Görevli Ordusuyla 80 Bin Hacı Adayımıza Hizmet Edeceğiz. Bunların İçinde Kafile Başkanları, Bayan İrşat Görevlileri, Din Görevlileri, Yemek Dağıtım Aşçılarımız, Tercümanlarımız Ve Diğer Görevlilerimiz Yer Alıyor." Diye Konuştu.

"Bu Hizmeti Sadece Türkiye Yapıyor"

Kafile Görevlilerinin Hacı Adaylarına Türkiye'den İtibaren Hac İbadeti Bitip Ülkeye Dönene Kadar Başta Dini Rehberlik Hizmeti Olmak Üzere Birçok Konuda Yardımda Bulunduğunu Anlatan Bircan, Bu Hizmetleri İslam Ülkeleri Arasında Sadece Türkiye'nin Yaptığını Vurguladı.

Sağlık Bakanlığı İle İş Birliği Kapsamında Hacı Adaylarına Sağlık Hizmeti Verildiğini Hatırlatan Bircan, Şöyle Devam Etti:

"Hacılarımızın Sağlığı Bizim İçin Son Derece Önemli. Yaklaşık 500 Sağlık Görevlimizi Mekke-İ Mükerreme Ve Medine-İ Münevvere'de İstihdam Ediyoruz. Malum Hac İbadeti Artık Yaz Mevsiminin Ortalarına Doğru Geliyor. Hac Sıcaklığı Günbegün Artıyor. Hacılarımızın Buna Bağlı Olarak Tansiyon, Şeker Ve Güneş Çarpması Gibi Birtakım Şikayetlerle Karşı Karşıya Kaldıklarında İlk Başvuracakları Yer Diyanet Mekke Hastanesi Oluyor."

"Hurma Ve Hediyelik Eşya İçin Kargo İmkanı"

Bircan, Diyanet İşleri Başkanlığınca Hacı Adaylarına İyi Sağlık Hizmeti Vermek Amacıyla İlaç Götürüldüğünü, "Sahra Hastanesi"Nde Tedavi İmkanı Sunulduğunu, Sabah, Öğle Ve Akşam Yemeği Verildiğini Söyledi.

Hacı Adaylarına Hediyelik Eşya Ve Hurmaların Türkiye'deki Adreslerine Ulaştırılması Konusunda Kargo Hizmeti De Sunulduğunu Belirten Bircan, "Başkanlık Olarak Bütün Dünya Müslümanlarına Bir Örnek Vasfımız Vardır. 2015'te Arafat'ta Sadece Sıcaktan 26 Vatandaşımızı Kaybetmiştik. O Zaman Devlet Büyüklerimizin Talimatıyla Hacılarımız İçin Yüksek Ve Klimalı Çadır Olayına Geçtik. Böylece Hacılarımızı O Arafat Sıcağından Koruduk Ve Onlara Huzurlu, Serin Bir Ortam, Vakfe İmkanı Sağladık." İfadelerini Kullandı.

Bu Yılki Kafilelerin Türkiye'den Ayrılış Dönemlerine İlişkin De Bilgi Veren Bircan, Şunları Kaydetti:

"Hacı Adaylarımızın Yarısından Fazlası Bayan Olduğu İçin Bayan İrşat Görevli Sayımızı 420'ye Çıkardık. Önceki Yıllarda Bu Sayı 380'lerdeydi. Bu İhtiyaçlar Hacılarımızdan Gelen Talepler Doğrultusunda Giderilmeye Çalışıldı. Başkanlık Olarak İlk Hac Kafilemizi Medine-İ Münevvere'ye Türkiye'den Uğurlayacağız. Tabii Biz Bunları Yaparken Haccı Bir Eğitime Dönüştürmek İstiyoruz. İlk Hacı Kafilemiz 5

Temmuz'da Denizli, Kütahya Ve Konya'dan Aynı Anda Hareket Edecek. Ankara'dan Hareket İse 6 Temmuz İtibarıyla Başlayacak."

ayder-turizm-logo-koksal-071-208.png

Editör: TE Bilisim