Türk Askerine Saldırdı! 5 Şehit, 5 Yaralı

Gelen Son Dakika Haberine Göre; İdlib'in Kuzeyinde Esed Rejiminin Topçu Atışı Sonucu 5 Asker Şehit Oldu, 5 Asker De Yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, Saldırı Sonrası Tespit Edilen Hedeflerin Ateş Altına Alındığını Açıkladı.

Yaşanan Son Dakika Gelişmelerini Aktarıyoruz...

16.37: "Dışişleri Bakanlığımızın Rus Heyetiyle Görüşmesi Sürerken İdlib'in Kuzeyinden Gelen Şehit Haberi, Yüreğimize Ateş Düşürdü" Diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Acılı Aileleri Başta Olmak Üzere Tüm Milletimize Baş Sağlığı Diliyor, Yaralı Askerlerimize De Acil Şifalar Temenni Ediyorum. Toprakları Üzerinde Vekalet Savaşlarına Engel Olamayan Rejimin Kahraman Türk Askerini Hedef Alması, Türkiye’nin Bölgede Barış Çabalarının Ne Denli Önem Taşıdığını Ortaya Koymaktadır. Türkiye, Barış İçin Kararlı Duruşunu Sürdürecektir" Açıklamasını Yaptı.

16.30: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de Rejim Güçlerinin Yoğun Topçu Atışı Sonucu Şehit Olan 5 Askerin Yakınlarına Başsağlığı Dileğinde Bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan Yayımladığı Mesajda, "İdlib'de Şehit Düşen Kahramanlarımıza Allah'tan Rahmet, Yaralı Kardeşlerimize Acil Şifalar Diliyorum. Milletçe Başımız Sağ Olsun. Alçaklara Misliyle Karşılık Verdik. Şanlı Ordumuz Gerekeni Yapmaya Devam Edecektir." İfadelerini Kullandı.

16.25: Türk Ve Rus Heyetinin İdlib Gündemli İkinci Görüşmesi Sona Erdi.

16.18: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İdlib'den Gelen Acı Haberle Yüreğimiz Yandı. Şehit Olan Askerlerimize Allah’tan Rahmet, Ailelerine Başsağlığı Ve Sabır, Yaralı Askerlerimize Acil Şifalar Diliyorum. Milletimizin Başı Sağ Olsun!" Dedi.

16.15: MHP'den Yapılan Yazılı Açıklamada, "İdlib'de Rejim Unsurları Tarafından Yapılan Hain Saldırı Sonucu 5 Askerimiz Şehit Düşmüş, 5 Askerimiz De Yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Yaralı Mehmetçiklerimize Acil Şifalar Diliyoruz" Denildi.

16.10: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İdlip'te Şehit Olan 5 Kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan Rahmet, Yaralılarımıza Acil Şifalar Diliyorum. Başımız Sağ Olsun"  Açıklamasında Bulundu.

16.04: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Da Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Açıklamada, "İdlib’de Bölge Halkının Güvenliğini Sağlamak Ve Yaşanan İnsanlık Dramını Engellemek İçin Görev Yapan Kahraman Askerlerimize Düzenlenen Saldırıda Şehit Olan Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet, Yaralılarımıza Acil Şifalar Diliyorum. Silahlı Kuvvetlerimizi Hedef Alan Unsurlara Misliyle Cevap Verilmiştir. Mehmetçiğimiz Bölgede Varlığını Sürdürmeye Ve Uluslararası Hukuku Hiçe Sayanlara Gerekli Cevabı Vermeye Devam Edecektir" Dedi.

ANKARA'DA SICAK SAATLER

15.50: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şu Dakikalarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İle Görüşme Gerçekleştiriyor.

15.44: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İdlib'in Kuzeyindeki Saldırıda Şehit Olan Askerlerimize Allah’tan Rahmet Yaralılara Da Acil Şifalar Dileyerek "Milletimizin Başı Sağ Olsun" Dedi.

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

15.41: İdlib'de Rejim Güçlerinin Topçu Ateşi Sonucu 5 Askerin Şehit, 5 Askerin De Yaralandığı Saldırının Ardından Hatay'da Suriye Sınırında Askeri Helikopter Hareketliliği Yaşandı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde 2

'Skorsky' Ve 1 Askeri Helikopterin, Sınır Hattına Doğru İlerlediği Görüldü. Helikopterin Tam Teçhizatlı Oldukları Gözlendi. Helikopterler Daha Sonra Sınırı Geçerek Gözden Kayboldu.

İLK TEPKİ

15.33: İletişim Başkanı Fahrettin Altun Alçak Saldırı Sonrası Açıklama Yaptı. Altun, "Uluslararası Hukuktan Kaynaklanan Haklarımız Çerçevesinde İdlib’de Şiddeti Ve İnsani Krizi Sonlandırmak Amacıyla Görev Yapan Kahraman Askerlerimize Yönelik Hain Saldırıda Şehit Olan Evlatlarımıza Allah’tan Rahmet; Yaralılarımıza Acil Şifalar Diliyorum. Yaşanan Saldırıya Misliyle Mukabele Edilmiş; Düşman Hedefleri Derhal Ortadan Kaldırılarak, Şehitlerimizin Kanı Yerde Bırakılmamıştır. Bu Hain Saldırının Talimatını Veren Savaş Suçlusu, Yalnızca Türkiye’yi Değil, Uluslararası Toplumun Tamamını Hedef Almıştır. Dünyanın Her Yerinde Barış Ve İstikrar İçin Çalışan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Bayrağımıza Uzanan Elleri Kırmaya; Dosta Güven, Düşmana Korku Vermeye Devam Edecektir " Dedi.

İDLİB'DEN ACI HABER

15.30: MSB'den Yapılan Açıklamada, "İdlib’de Çatışmaları Önlemek, Hudut Güvenliğimizi Sağlamak, Göçü Ve İnsanlık Dramını Engellemek Maksadıyla Bölgeye Takviye Olarak Gönderilen Unsurlarımıza, Rejim Tarafından 10 Şubat 2020 Tarihinde Yapılan Yoğun Topçu Atışı Neticesinde, 5 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Olmuş, 5 Silah Arkadaşımız Yaralanmıştır.

Bölgede Tespit Edilen Hedefler Derhal Ateş Destek Vasıtalarımızla Yoğun Şekilde Ateş Altına Alınarak Gerekli Karşılık Verilmiş, Hedefler Tahrip Edilmiş Ve Şehitlerimizin Kanı Yerde Bırakılmamıştır, Bırakılmayacaktır. Gelişmeler Yakından Takip Edilmekte Ve Gerekli Tedbirler Alınmaktadır.

Bizleri Derin Bir Acı Ve Üzüntüye Boğan Bu Olayda Hayatını Kaybeden Aziz Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Kederli Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri İle Asil Milletimize Başsağlığı Ve Sabır, Yaralı Personelimiz İçin Acil Şifalar Dileriz" Denildi.

b-105.jpg

Editör: TE Bilisim