İdlib'de Şehit Sayısı 8 Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Ukrayna'da Yaptığı Açıklamada, İdlib'deki Saldırıda Şehit Sayısının 8'e Yükseldiğini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy İle Yaptığı Görüşmenin Ardından Açıklamalarda Bulundu.

İDLİB'DE ŞEHİT SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de Rejim Unsurlarınca Yapılan Yoğun Topçu Atışı Neticesinde Şehit Olan Askerlerle İlgili, "Öncelikle İdlib Konusundaki Gelişmeler Tabii Her Geçen Gün Ne Yazık Ki, Artık Altından Kalkılamaz Bir Duruma Geldi. Çok Sabrettik. Öyle Ki, Rejimin Maalesef Rusya'nın Da Görmezliğiyle Yapmış Olduğu Varil Bombalarıyla Vesaire Saldırılar Neticesinde İdlib Ki, 3-4 Milyon İnsanın Yaşadığı Yer. Bu İnsanlar Bizim Sınırlarımıza Doğru Yürüdüler. Son Gelen Rakamlar Maalesef 1 Milyona Yakın İnsan Şu Anda Sınırlarımıza Doğru Yürüyor. Çoluk, Çocuk, Yaşlı Hep Birlikte Alabildikleri, Kurtarabildikleri Yatak Yorgan Ne Varsa Onlarla Birlikte Sınırlara Geliyor. Bizde Şu Anda 4 Milyona Yakın Suriyeli Var. Bunların 3,5 Milyonu Tamamiyle Sınır Bölgelerindeydi, Diğerleri De Çok Farklı Bölgelerde. Biz Bunları Ülkemizde Misafir Ediyoruz, Bunları Konteynır Kentlerde, Çadır Kentlerde Bugüne Kadar Misafir Ettik. Artık Yavaş Yavaş Kendileri Bir Yerlere Yerleşmeye Başladılar. Artık Onları Konteynır Kentlerden Çıkararak Evlere Yerleştirme Yoluna Gitmiş Oluyoruz.

İdlib'den Gelecek 1 Milyon İnsanı Nerelere Yerleştireceğiz? Çok Kısa Bir Süre Önce Deprem Yaşadık. 41 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti. 10 Bini Aşkın Ağır Hasarlı Bina Var. Biz Bu 10 Bini Aşkın Ağır Hasarlı Binayı Süratle Yeniden İnşa Edeceğiz. Orta Hasarlı, Az Hasarlı Binalar Var. Bütün Bunlara Yönelik Yoğun Çalışma İçerisine Girmemiz Lazım, Şu Anda Da Kış Mevsimine Girdik. Bir Taraftan Mülteciler Ülkemize Geliyor. Bunları Kabul Etmekte Zorlanıyoruz, Onun İçin Karşı Tedbirler Alma Yoluna Gittik. Bunları Suriye'de Nasıl İskan Ederiz Bunun Çalışmasını Yapıyorzu. Sınırlarımızdan Suriye İçine Yaklaşık 35-40 Km. Olan Hattı Şu Anda Briket Evler Yapıyoruz, 25-35 Metrekarelik. Oralara Yerleştireceğiz. Şu Anda Böyle Bir Çalışmanın İçerisindeyiz. İlk Etapta 25-30 Bin Barınak Ev Yapalım Dedik. Fakat Ne Yazık Ki Bu Sabah Maalesef Rejim Güçleri Yine İdlib'de Hava Saldırısına Geçti Ve Bu Hava Saldırısı Neticesinde 3'ü Sivil Olmak Üzere 8 Kişi, 5'i De Asker Şehit Oldu. Tabii Artık Dedik Ki, Olacak Gibi Değil Ve Noktada Cevaplar Verildi. Şu Anda Kesinlikle Biz De Bu Noktada Gerek Hava Gerek Kara Olmak Üzere Yoğun Bir Şekilde Gerekenleri Yapıyoruz, Gereken Bedelleri Ödetiyoruz Ve Ödetmeye De Devam Edeceğiz. Temenni Ederim Ki Astana Ve Soçi Mutabakatları Çerçevesinde Herkes Yükümlülüğünü Bilsin Ve Bu Yükümlülük Çerçevesi İçinde Burada Çalışmaları Sürdürelim." İfadelerini Kullandı.

b-076.jpg

Editör: TE Bilisim