Başkanlığını Akçaabatlı İş Adamı Hayrullah Ertem’in Yaptığı Akçaabatlılar Platformu’nun Erol Günaydın Kültür Ve Sanat Merkezinde Düzenlemiş Olduğu, Akçaabat’ın Sorunları Ve Çözüm Önerileri, Güney Çevre Yolunu Acilen İstiyoruz Sorunlarının Konuşulduğu Bir Toplantı Gerçekleştirildi.

Akçaabat’ın Sorunları Ve Çözüm Önerileri, Güney Çevre Yolunu Acilen İstiyoruz Başlıklı Toplantıda, Akçaabat Sahil Dolgusundan Güney Çevre Yoluna, Tarımdan Balıkçılığa, Spordan Sanata Varıncaya Kadar Çeşitli Konularda Konuşmacıların Yer Aldığı Panelde Önemli Açıklamalarda Bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ”Akçaabatlılar Deniz Dolgusuna Karşıdır “İfadesinde Bulundu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs Akçaabatlılar Platformu'nun, Erol Günaydın Kültür Merkezi'nde Düzenlediği "Akçaabat'ın Sorunları Ve Çözüm Önerileri" Konulu Toplantıda Açıklamalarda Bulundu.

Akçaabat’ta Deniz Dolgusu İle Yapılması Planlanan Yol Projesine Değinen Hüseyin Örs, Akçaabatlıların Deniz Dolgusuna Karşı Olduğunu Söyledi.

1.BÖLÜM

2.BÖLÜM

dsc_0298-001.jpg

Trabzon’da Ve Akçaabat’ta Trafik Problemlerinin Çözümünün Güney Çevre Yolundan Geçtiğini Belirten Hüseyin Örs, “Alttan Geçit, Üstten Geçit, Yandan Geçit Filan… Hiç Uğraşamaya Gerek Yok. Çözüm Belli; Çözüm Güney Çevre Yolu’dur. Güney Çevre Yolu Çalışmalarının Acilen Başlatılmasını İstiyoruz.” Dedi.

Hüseyin Örs’ün Açıklamaları Şu Şekilde;

"Ben Trabzon Milletvekiliyim. Trabzon İçin Bir Şeyler Yapma Gayreti İçerisindeyim. Sizlerin İstekleri Ve Beklentileri Doğrultusunda Yine Sizin Adınıza Ve Sizlerin Verdiği Yetkiyle Meclis'te Vazife Yapıyorum. Millet Böyle Takdir Etti, Bize Muhalefet Görevi Verdi. Muhalefetin Görevi Bir Noktada Vatandaşın Avukatlığını Yapmak, Onların Problemlerini Onlar Adına Dile Getirmek Ve Sorunların Çözümü Noktasında Katkı Sağlamaktır. İktidarın Görevi De Bizim Dile Getirmiş Olduğumuz Sorunların, Problemlerin Çözümü Noktasında Gereken İcraatları Yapmaktır. Biz Vatandaşlarımızın Ve Şehrimizin Sorunlarını Dile Getirmek, Milletin Sesi Olmak İçin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz.

Akçaabat, Trabzon’un Tarihi, Sosyal Ve Kültürel Öneme Haiz Bir İlçesi. Ancak, Son Zamanlarda Gündemi Meşgul Eden Sorunların Başında Deniz Dolgu Yol Projesi Gelmektedir. Bu Göz Ardı Edilemeyecek Kadar Çok Ciddi Bir Meseledir. Akçaabat'taki Bütün Bileşenler, Sivil Toplum Örgütleri Ve Akçaabat Halkı Bu Noktada Kararlıdır. Akçaabatlılar Deniz Dolgusuna Karşıdır. Halen Daha Net Bir Şekilde Bu Yol Yapılacak Mı, Yapılmayacak Mı Bilemiyoruz. Sağlıklı Bir Bilgi Paylaşımı Yok. Bu Sebeple 8 Ekim Tarihinde Tbmm Başkanlığı’na Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Cevaplandırması İçin Bir Soru Önergesi Verdim. Akçaabat Sahilinde Deniz Dolgusu İle Yapılması Planlanan Bir Yol Projesi Var Mıdır? Varsa Çalışmalar Hangi Aşamadadır? Diyerek Kamuoyunun Merak Ettiklerini Ve Ne Yapılmak İstendiği Hususuna İlişkin Sorularımızı Sıraladık. Sayın Bakan Muhtemelen Soru Önergemize Bir Cevap Verecektir. O Zaman Deniz Dolgusu Yol Projesi Hakkında Net Bir Bilgi Sahibi Olacağız.

dsc_0302.jpg

Akçaabat’taki Deniz Dolgusu Yol Projesine Gelinceye Kadar Önce Doğuda Ve Batıda Komşumuz Olan Şehirlere Bakalım. Güney Çevre Yolu’nu Yaparak Bu Sorunu Çözmüşler. Biz Burada Bir Takım Çözümler Üretebiliriz. Alttan Geçit, Üstten Geçit, Yandan Geçit Filan… Hiç Uğraşamaya Gerek Yok. Çözüm Belli; Çözüm Güney Çevre Yolu’dur. Güney Çevre Yolu Çalışmalarının Acilen Başlatılmasını İstiyoruz. Güney Çevre Yolu Projesi’nin Çalışmaları 90’lı Yıllarda Sayın Bakan Eyüp Aşık Döneminde Başladı, Daha Sonra İyi Parti Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’ın Bakanlığı Döneminde Projelendirildi. Ancak Ne Olmuşsa Bu Proje Tozlu Raflara Kaldırıldı Ve Halen Orada Duruyor. Bu Şehir Güney Çevre Yolu’nu İstiyor. Güney Çevre Yolu Projesi O Tozlu Raflardan İndirilip Bir An Önce Uygulamaya Geçirilmelidir.

Güney Çevre Yolu Sadece Bir Trafik Ya Da Yol Projesi Değildir. Güney Çevre Yolu Aslında Bir Şehirleşme Projesidir. Bu Projeye Sadece Trafik Sorununu Çözecek Diyerek Bakmak Doğru Değildir. Bu Proje Şehrin Güneye Doğru Genişletecek, Trabzon’a Bir Trabzon Daha Katacak Bir Projedir. Şuan Da On Altı Kişilik Kabinede Dört Tane Trabzonlu Bakanımız Var. Bunu Şimdi Yapmayacağız Da Ne Zaman Yapacağız? Biraz Zorlayıcı Olalım. Peşini Bırakmayalım.

Bu Deniz Dolgusu Yol İnşallah Yapılmayacak. Yapılmaması İçin Elimizden Geleni Yapacağız. Sizlerde Bu Konuyu Sürekli Gündemde Tutarak Bu Kararlara İmza Atanlara, Söz Verip Yapmayanlara, Bir Şehri Ve İnsanları Mağdur Edenlere Sizin Niyetinizi Biliyoruz Ha! Ama Biz De Buradayız, Ayaktayız, Kolluyoruz Sizi Diyerek Mesaj Verin. Burada Siyasi Polemik Yapmıyorum. Biz Talep Edeceğiz, Tepki Göstereceğiz. Sonuca Göre Mesajımızı Vereceğiz. Vatandaşın Mesajını Verdiği Yer Sandıktır. Kim Ya Da Hangi Parti Olursa Olsun, Seçim Zamanı Sen Eksik Yaptın, Sen Beni İhmal Ettin Diyerek Mesajı Vermek Lazım.

dsc_0316.jpg

İletişim Çağındayız. Vatandaşımız Her Mecrada Bana Ulaşıyor Ve Bu Tür Sorunları Soruyor. Çare Arıyor. Millet Bana Soruyorsa Benim De Gidip Bunu Mecliste Sormam Lazım.

Bu Deniz Dolgu Porjesi Konusunda Direncimizi Azaltmayalım. Demokratik Şekilde Her Türlü Hakkımızı, Hukukumuzu Aramamız Gerekiyor. Akçaabatımızın Denizinin Gitmemesi İçin, Kumumun Gitmemesi İçin, Balığının Gitmemesi İçin Ayakta Olmamız Gerekiyor.

Bir Başka Husus Da Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 26 Kasım 2018 Tarihinde Aldığı Bir Kararla Akçaabat’ın Yıldızlı Mahallesinde Kanalizasyon Arıtma Tesisi Projesi Yapılması Kararı Vardı. Orası Doğal Bir Koy. Bir Tane Doğal Koyumuz Var Akçaabat’ta. Bula Bula Orası Mı Bulundu? Bu Konu İle İlgili De 6 Mayıs 2019’da Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Cevaplandırması İçin Bir Soru Önergesi Verdim. Bu Önerge De “Fabrikanın Olmadığı, Tarımın Yok Olduğu Akçaabat’ta Refah Düzeyini Arttıracak Tek Seçenek Turizm İken, İlçenin En Güzel Plajlarından Ve Doğal Koylarından Biri Olan Yıldızlı Sahiline Kanalizasyon Arıtma Tesisi Kurulması Düşüncesi Hangi Kurumun Talebidir? Bu Talebin Gerekçesi Nedir? Diye Sordum. Ancak Bu Önergeye Beş Aydır Olumlu Ya Da Olumsuz Bir Cevap Gelmedi. Yıldızlı’daki Sahili, Sera Gölü Vadisi’ni Bir Turizm Projesi Yapmak Gerekirken Kanalizasyon Arıtma Tesisi De Nereden Çıktı? Bu İşin İktidarı, Muhalefeti Yok. Doğrunun Yanında Olalım. Sera Gölü Vadisi’ni Bir Turizm Vadisi Haline Getirelim. Bunun Uğraşı İçinde Olmamız Lazım.

Ben İnanıyorum Ki Hangi Milletvekili Olursa Olsun Akçaabat’ta Yapılmak İstenen Deniz Dolgusu Ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi Yapılmasına En Az Benim Kadar Karşı Olduklarına İnanıyorum.

Eskiden Atapark’ta Bir Tekel Binası Vardı. Yüzlerce Binlerce Ailenin Ekmek Kapısıydı. Şimdi Tekel’in Yerinde Alışveriş Merkezi Var? Niye Tekel Binası Yerinde Avm Var.? Çünkü Tütün Olmayınca Tekel'e Gerek Yok. Akçaabat’ın Tütününü De Bitirdiler. Baktığımız Zaman Bu Sadece Akçaabat’a Özgü Bir Problem Değil. Trabzon’un Her Yerinde Sosyoekonomik Problemlerimiz Oldukça Fazla. Bununla İlgili Yörenin Problemlerinin Çözümüne Yönelik Araştırma Önergesi Verdim. Umarım Gündeme Alınır. Biz Burada Bunu Gündeme Alalım, Tartışalım, Araştıralım Bir Çare Bulalım Diyoruz. Kimseyi Suçlamıyoruz. Gelin Birlik Olup Vatandaşın Derdine Çare Olalım Diyoruz. Ama Maalesef İktidar Sahibi Arkadaşlarımız Tarafından Dikkate Alınmıyor, Göz Ardı Ediliyor. Biz Sorunları Dile Getiriyoruz. Yeri Geliyor Mecliste, Yeri Geliyor Sokakta, Yeri Geliyor Kahvehanede, Yeri Geliyor Bir Toplantıda Bunu Bağıra Bağıra Söylüyoruz. Bizim Görevimiz Bu.

Bundan Sonra Ne Olur? Akçaabat’taki Sivil Toplum Örgütleri Ve Diğer Bileşenlerine Sesleniyorum "Birlikteliğinizi, Siyaset Üstü Kurup Devam Ettirirseniz Bu Sorunların Çözüleceğine İnanıyorum."

dsc_0318.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-240.png

Editör: TE Bilisim