CHP Akçaabat İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Çevik,23 Nisan Ulusal Egemenlik Günümüze ve bir anda önümüzde bulduğumuz baskın seçime dair basın açıklaması Yayınladı.

Hüseyin Çevik'in Yapmış Olduğu Yazılı Basın Açıklaması Şöyle:

Saygıdeğer vatandaşlarımız,

Siyasetin yüksek perdeden birbirini teröristliğe varıncaya dek suçlama bağırışlarıyla yapıldığı dönemlerden geçmekteyiz.Bu bağırışların tek bir anlamı vardır.O da gerçekte olanı örtmektir.

Ulusal Egemenlik Günümüzü kutlamak isterdik.Bundan 98 sene önce memleketin kurtuluşu için paçalarını sıvayan ve önde gelenlerinin asker olduğu kişiler, düşmanı vatandan def etmek için başladıkları savaşa önce Millet Meclisini açarak işe başlamışlardır.Öyle ki, krallıkların, sultanlıkların, diktatörlüklerin hüküm sürdüğü o zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir taraftan cephede düşmanla savaşırken yeri gelmiş meclisteki ağır eleştirilere katlanmak durumunda kalmışlardır.Ama asla meclisi devre dışı bırakmayı düşünmemişler, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesinden savaş zamanında dahi taviz vermemişlerdir.

Ulusal Egemenlik Günümüzü maalesef kutlayamayacağız.Çünkü henüz orada bile değiliz. Sene 1918. Osmanlı Sadrazamı İzzet Paşa ve kabinesi, İttihatçıların yurt dışına kaçmaları ile birlikte suçlamaların odağında.İzzet Paşa’dan kabinesindeki belirli kişileri atması isteniyor.İzzet Paşa buna direniyor.Şu cevabı iletiyorlar kendisine:

‘Padişah değişiklik isteğinde ısrar ile bunun tatbik mevkiine konulmasını bekliyor, aksi takdirde Kanunu Esasi ile haiz olduğu salâhiyeti kullanarak hükümeti azletmek zorunda kalacaktır.’

Bunun üzerine İzzet Paşa,

‘Kanunu Esasi gereğince padişahın hükümeti azle salâhiyeti var mıdır?’ diye soruyor ve aralarında Kanunu  Esasi tartışması başlıyor.

Düşünebiliyor musunuz? Padişahlık devrinde dahi insanların padişahın anayasaya uygunluğunu sorguladığı günlerden bu günlere geldik. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, 16 Nisan referandumunda, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının alenen taraf olduğunu gördük. Sonrası malum. İşte bu yüzden kimsenin padişahlık geri mi geldi diye yakınması doğru değildir.Memleketimizin içinde bulunduğu yönetim şekli padişahlıktan dahi geridir.

Ve böyle devam ederse, benzeyeceğimiz yer, o herkesin eleştirdiği Sovyetler Birliği Komünist Partisi Devleti, Suriye Baas Partisi Devleti, Azerbaycan İlham Aliyev Partisi Devleti gibi bir şey olacaktır. Bugünkü antidemokratik şartlarda gerçekleşen bu seçimleri dahi arar olacağımız kesindir. İktidar Partisi işte o zaman yüzde 50 için ittifaka gerek dahi duymayacaktır.Çünkü bu bahsettiğimiz devletlerde yüzde 90’ın aşağısında oyla başa gelen kişi yok gibidir. Evet bir seçimi bahşedeceklerdir bizlere ama demokrasi diye bir şey olmayacaktır.

Saygıdeğer vatandaşlarımız,

İşte bu yüzden Ulusal Egemenlik Günümüzü kutlayamıyoruz.Olmayan bir şeyin kutlaması mümkün değildir.21 aydır meclis devre dışıdır ve bizler bir kişinin ağzından dökülen KHK’larla yönetilmekteyiz.

Lakin gözümüzün nuru çocuklarımızın, Ata’sından armağan olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Ek açıklama:

Biz bu basın açıklamamızı paylaşmak üzerineyken, önce 26 Ağustos, ardında 24 Haziran erken seçim tarihi olarak açıklandı.Erken seçimi daha dün ‘geri kalmışlık’ olarak niteleyenlerin bugün geldikleri noktayı takdirlerinize bırakıyoruz.

Muhtar ziyaretlerimizin birinde, bir muhtarımızın ‘Büyükşehir Yasası’ndan şikayeti üzerine, ‘Nasıl yasalaştıysa aynı şekilde değiştirilir.’ dedik. Muhtarımız ise keşkeyle birlikte bunun artık mümkün olamayacağını söyledi.Biz de dedik ki; ‘Mademki her attığımız adım telafisi mümkün olmayan şeyler doğurmakta, o halde atacağımız bu ilk adıma azami önem gösterelim.’

Bozulan bütün bu düzeni tek yürek ve omuz omuza birlikte telafi edeceğiz. 66 günün sonunda bambaşka bir sabah doğacak. İşte o zaman Ulusal Egemenlik Günümüzü, Türk Milletine yakışır bir şekilde birlikte kutlayacağız.

Kamuoyuna en içten saygılarımızla.

Hüseyin Çevik

CHP Akçaabat İlçe Başkan Yardımcısı

670-430.gif123456---kopya-20180419114632.png

Editör: TE Bilisim