Trabzon’da Genel Seçimler Öncesinde Vaat Edilen İkinci Üniversitenin Akçaabat’a Kurulacağı Açıklamalarının Ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı İle Trabzon Üniversitesi’nin Kurulacağı Resmen Açıklandı.

1-(1)-028.jpg

Tasarıya Göre Trabzon Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Bölümler Koparılarak Kurulacak.

Sayılan Fakülte Ve MYO Arasında Ana Kampüsten Kopartılacak Olan Tek Fakülte Hukuk Fakültesi Oldu.

KTÜ HUKUK FAKÜLTESİ Olarak Yeni Yeni Türkiye Genelinde Adımızı Duyurmaya Başlamışken Kapatılarak Yeni Bir Üniversite Adı Altında Yeniden Açılmasının Haksızlık Olduğu Ortada. Hukuk Fakültesi Ana Kampüsten Koparılınca Gideceği Yer Henüz Belli Değil.

1- Ana Kampüsten Ve Hava Alanından Uzağa Taşınması Gündemde Olan Bölüme Birçok Dersin Hocası Şehir Dışından Geliyor Ve Hava Alnının Okulun Hemen Yanında Oluşunun Meyvelerinden Faydalanıyoruz, Aksi Durumda Dışarıdan Gelen Hocalarımız Bile Olmayacak.

1-(2)-021.jpg

2- Ana Kampüsten Uzaklaşması Sonucunda Diğer Fakültelerle Ortak Olarak Dersimize Gelen Hocalarımız Derslerimize Gelemeyecek.

3- Sosyal Bilimler Üzerine Olacağı Düşünülen Trabzon Üniversitesine Neden Edebiyat Fakültesi, İİBF, TIP Fakültesi Taşınmıyor? Bu Noktada Fakültemize Haksızlık Yapılmaktadır.

4-Birçok Arkadaşımız Geçiş Yapmayı Düşünüyor Ve Yeni Gelen Öğrencilerin Ösym Puanında Önemli Miktarda Düşüş Olacak.

5- Mezun Olduğumuzda Arkamızda Köklü Ve Tanınmış Bir Üniversite Bırakmak İstiyoruz Bu Hakkımız Elimizden Alınmış Olacak.

6- Fakültemize Yeni Kurulmuş Ve Açılışının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Tarafından Yapılmış Olan Duruşma Salonunu Bile Daha Kullanamadan Bizi Neden KTÜ ‘Den Ayırıyorlar?

7-  Fakültenin Taşınacağı Yer Her Ne Kadar Bilinmiyor Olsa Da Bilinmesi Gereken Bir Gerçek Var Ki; Gidilecek Yerde Kütüphane Olmayacak, Kütüphane Kurulsa Bile Uzun Yıllar KTÜ’nün Kütüphanesi Kadar Geniş Ve Kapsamlı Kaynaklara Sahip Olamayacak.

Bu Durum, Kütüphaneyi Aktif Olarak Kullanan Hukuk Fakültesi Öğrencileri İçin Büyük Dezavantaj Oluşturacak.

8- Üniversitenin Sosyal İmkânlarından Tamamen Uzakta Kalacağız.

1-(3)-020.jpg

9- Fakültemiz Kadrosunda Olan Bazı Hocalar Yeni Fakülte Kurulduğunda Ayrılacaklarını Açıklamaları Ve Böylece Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarının Kapanacağı Gündemde.

10- Hukuk Fakültelerinin Merkezde Değil De İlçede Olmasının Dezavantajlarını Uludağ Hukuk, OMU Ali Fuat Başgil Hukuk Fakülteleri Öğrenci Ve Akademisyenlerinin Merkezden Uzak Olmalarının Dezavantajlarını Görmekteyiz. 

9- Nice Zorluklarla Kurulmuş Bir Düzeni Yıkıp, Yenisini Kurmak Ne Kadar Mantıklı? Ve Daha Bir Sürü İmkânsızlığın İçine Sürüklenmemize Sessiz Kalmayın

  • VAR ETTİK, YOK OLMASINA GÖZ YUMAMAYIZ.
  • HUKUK KTÜ'DE KALACAK. HUKUK KTÜ'DE KALMALI

 

KTÜ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ

Burhan Kapçak, Sedanur Öztürk, Şule Kayabaşı  

yesyeni-logo-final-025.png

Editör: TE Bilisim