Düzköy İlçesi Çayırbağı Beldesi Doğankaya Mahallesinden Olan Hüseyin Küçükaslan Ankara’da İş Hayatını Sürdüren Ünlü İş Adamı İdris Köse’nin Ofisinde www.akcaabatinsesi.com internet Haber Sitesine Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Uzun Yıllar Önce Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı Ve Zonguldak Şube Başkanlığı Görevinde Bulunan Çayırbağılı Hemşerimiz Hüseyin Küçükaslan Son Yıllarda Kiminin Kolbastı Kimininde Hop tek Diyerek Oynadığı Oyunun Çarpıtılarak Oynandığı Yönündeki Rahatsızlığını Dile Getiren Hüseyin Küçükaslan,Önemli Açıklamalarını www.akcaabatinsesi.com internet Haber Sitesi Okuyucuları İle Paylaştı. Hüseyin KÜÇÜKASLAN’IN Açıklamaları Ve Video Görüntüleri.

IMG_6840Oyunun Asıl İsminin Kolbastı Değilde Hop Tek Olduğunu Ve Bugün Bunu En Güzel Dünden Bu Zamana Kadar Otantikliğini Bozmadan Oynayanların Farozluların Olduğunu Dile Getirdi. Hüseyin Küçükaslan’la Yapmış Olduğumuz Sohbette Kendisi Bizlere”Televizyonlarda İzlediğim Kadarı İle Trabzon’un Özüne Dönük Bazı Söylemleri Kabullenemediğini”Belirterek Özellikle Kolbastı Bizim Trabzon’daki Balıkçılarımızın Ve Oradaki İnsanların Yorgunluklarını Attıkları Oynadıkları Bir Oyundur. Ancak Hop Hop, Tek Tek Anlamındaki Bir Eksikliğin Düzelmesini İstiyorum. Bir Başka Sanatçıların Bizim Gençlerimizin Verdiği Uğraşların Mücadeleleri Yok Etmemesi İçin Açıklamayı Gerek Duydum.

IMG_6855Eskiden Büyüklerimiz Köy Odalarında, Düğünlerde Oturup Sohbet Ettikleri Yerlerde Gençleri Oynatırdılar. Gençlere Büyüklerimiz Parmak İşareti İle Tek Tek Çıkın Oynayın Derlerdi. Gençlerde Oynarken Hop Hop Yani Al Aşağa Hareketleri İle Yönlendiriliyorlardı. Hop Hop, Tek Tek Olayıda Bizim Trabzonluların Büyüklerimizin Özünden Gelen Bir Söylem Biçimidir.Açıklamasında Bulunan Hüseyin Küçükaslan'ın Konuşmasının Devamını Videodan Takip Edebilirsiniz. HABERİN GÖRÜNTÜSÜ http://www.youtube.com/watch?v=vE5ckdO3n98&feature=youtu.be

Editör: TE Bilisim