Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri için hazırlıklar sürüyor

Almanya’nın Dortmund şehrinde 24-28 Şubat tarihlerinde yapılacak ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ için geri sayım başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen etkinliklerin hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında Dortmund’a giderek organizasyon için çeşitli toplantılara katılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya tarih, uygarlık, sanat ve spor kenti Trabzon’u Avrupa’ya tanıtmak için organize edilen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri hazırlıklarının belirlenen program dahilinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Hazırlıklar kapsamında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık ve yönetim kurulu üyeleri Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau başta olmak üzere organizasyon ile ilgili diğer kurum ve kuruluşları ziyaret ederek yapılan çalışmaları birlikte değerlendirdi.

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau’nun organizasyon için her türlü desteği verdiğini de kaydeden Akkaya, 24-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Trabzon’un karakteri, yani insan sevgisi ve uygarlık anlayışının ön plana çıkacağını söyledi. Başkan Sierau ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirildiklerini kaydeden Akkaya, organizasyonun en iyi şekilde yapılması için tüm detayların düşünülmesine gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplantıların ve incelemelerin ardından Trabzon’a dönen Akkaya sözlerini şöyle tamamladı, “Bu etkinlikler sayesinde Trabzonlu olsun ya da olmasın Avrupa’daki tüm kardeşlerimize ve oranın yerel halkına kendi kültürümüzü aktarma şansını da elde etmiş olacağız. Tüm bu bakımlardan bizim için son derece önem arz eden Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri için hazırlıklarımızı ciddi şekilde sürdürüyoruz. Avrupa’daki tüm hemşehrilerimizi ve Avrupa’nın yerel halkını bu kucaklaşamaya davet ediyoruz. Etkinliklerin düzenlenmesinde bizlere her türlü desteği veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum”

 

 

Editör: TE Bilisim