Akçaabat'ın Sorunlarına Sahip Çıkanlar Akçaabat’ın, Gerçek Sahipleridir..!!!

Sevgili Akçaabatlılar, dostlar, arkadaşlar, 26 Ekim Cumartesi günü Akçaabat'ın sorunları ve çözüm önerileri adlı bir panel düzenledik...

Panelimizin ana kuralı, Akçaabat'ta siyaset üstü, tüm siyasilerin, STK'ların, katılacağı bir ortamda, Akçaabat'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini, halkla birlikte, saygı ve sevgi içinde tartışmaktı..!

Şehrimizde her an inşaatına, başlanma tehdidi olan ''Deniz dolgu yöntemiyle'' yapılacak yolu ve diğer sorunları görüşecektik...

Sloganımız, ''Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur'' ışığında..?

İstemimiz, ''Güney Geçiş projesi'' inşaatının bir an evvel başlatılması idi..?

Tüm siyasileri, STK başkanlarını bizzat ben arayıp davet ettim, hatta bu olayın asıl sahibi olması gereken, ''Kent Konseyi'' başkanını aradım, olayımızda siyasi yön olmaması endişesine..?

Buyurun oturumumuzun möderatörlüğü siz yapın, bu şekilde emin olun, yönünde anlaşmıştık..?

Hatta, Cumartesi sabah kahvaltısında buluşup, son kez detayları görüşecektik..?

Cumartesi sabahından itibaren, defalarca kendisini aradım, gelmediği gibi, bir telefon açıp gelmeyeceğini dahi bildirme nezaketini, dahası cesaretini gösteremedi..?

Ayrıca Akçaabat halkına yapılacak olan daveti de, Perşembe ve Cuma günleri, 3'er 4'er kez belediye hoparlöründen anons edilmek suretiyle yapılacaktı, yapılmamış..?

Sonuçta gerçek Akçaabatlılar oturumumuza, katılarak sorunlarımız konusunda, fikirlerini ve çözüm önerilerini sundular..?

Bu arada, son anda oturumumuzu duyduğu halde davet almadığı için, gelmeyenlere de teessüf ediyoruz..?

Bu dava bir kaç kişinin değil, tüm Akçaabat'ın davasıdır, davete ne hacet, duyunca koşarak geleceksin..?

Sonuç olarak, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Akçaabat'ta da, iktidar kanadı ve ortağı, halkın önünde tarafsızca, sorunları konuşup tartışacak, cesarette değiller..?

Kötüsü, geleceğini söyleyen, STK'ları da baskı altına alıp engellemeleridir...

Daha da kötüsü, Akçaabat'ı bizden sizden diye bölmeleri yetmemiş olacak ki, İstanbul'da kurulu 2 Akçaabat derneğimiz arasına da, nifak sokma seviyesizliğini yaptılar..?

Yandaş bir basın mensubu, durun bakalım, Akçaabatlılar platformu İstanbul'da kurulu, bunlar Üsküdar'da kurulu bizden olan dernekten mi..?

Yoksa Şirinevler'deki solculardan kurulu dernekten mi oluşuyor diyerek, Üsküdar'daki dernekten birilerine sormuş ve o da bizim platformla ilgimiz yok demiş, sorma soruşturma gibi bir derdim yok ama..?

Bunu soran ya da cevaplayana diyorum.? Akçaabat Platformunu, 20 yıl evvel kurduk, keşke büyüklerinize sorsaydınız..?

2 dernek ortak Akçaabat adına bir etkinlik yapınca önde, Hayrullah Ertem olarak ben varım, bu olay 20 küsur yıldır böyledir..?

Asıl seviyesizlik, Üsküdar'daki dernek üyelerinin tümünü, AKP'li sağcı, Şirinevler’dekileri de, CHP'li solcu, olarak adlandırmaktır..?

Sayın bölücü, ben 4 yıldır dernek başkanı değilim, kaldı ki solcu dediğin derneğimizin başkanı, Sayın Metin Akın, hacıdır. Yönetim kurulunda, MHP İstanbul Milletvekili adayı, sayın Profesör Orhan Gedikli var..?

Siz önce benim kim olduğumu, Akçaabat'ın adına hangi platformlarda neler yaptığımı öğrenin..?

Benim Akçaabatlı ‘lığım sizi aşar..?

Siz Akçaabat’ın sorunlarını herkesin önünde tartışamayacak, kadar korkaksınız..?

Biz o toplantıda amacımıza ulaştık, korkunun ecele faydası yok, öncelikle, vatandaşa yutturmaya çalıştığınız, deniz dolgu işinden vaz geçtik, palavrasına kimse inanmadı..?

Salona gelip, bu konuda bizi aydınlatan, Milletvekilimiz sayın Hüseyin Örs'ü ve Ahmet Kaya'yı,keşke dinleseydiniz..?

Öyle karayolları genel müdürü söz verdi, yok Ulaştırma bakanı söz verdi, yok Milletvekili söz verdi, kupkuru ifadelerinin, peşine koşmazdınız..?

Çünkü sayın Hüseyin Örs, bu konuda TBMM'de 20 gün evvel yaptığı konuşmayı iktidarın, Akçaabat milletvekili de diğer Trabzon milletvekilleri de yapamadı..?

Sayın Hüseyin Örs'ün, TBMM başkanlığına bu konuda verdiği, yazılı soru önergesini, bizzat göstererek konumuzun, takipçisi olduğunu gösterdi..?

Ulaştırma bakanlığı, 15 gündür cevap vermiyor..?

İnşallah dediğiniz gibi olur, dolgu yapılmaz..!

Toplantımıza katılanlara, konuşmalarıyla bizleri aydınlatanlara, tekrar teşekkür ediyorum..?

Ey iktidar yalakaları, asıl Akçaabatlılar onlardır, onları izleyin..?

Benden size, abi nasihati..!

Akçaabatlılar Platformu Başkanı

HAYRULLAH ERTEM

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-264.png

 

Editör: TE Bilisim