Hava Ambulansı Yayla Mevsiminde Yoğun Mesai Yapıyor

Trabzon İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Hava 61 İstasyonu bu günlerde özellikle yaylalarda rahatsızlanan hastalar için havalanırken kışa gören en yoğun dönemini yaşıyor.

Ambulans helikopter aynı gün içinde farklı noktalardaki hastalara ulaşmak için 5-6 kez havalanırken, boğulma olaylarına da müdahale ediyor.

Helikopter ambulans hizmete girdiği 2009 yılı Eylül ayından bugüne kadar yüzlerce hastaya ulaşarak hastanelere sevkini yaparken, geçtiğimiz günlerde Çaykara ilçesine bağlı Sultanmurat Yaylası’nda fenalaşan bir hastayı Trabzon’daki hastaneye nakletti. Ambulans helikopter Trabzon’daki ilçelerde iniş kalkış için genellikle statları kullanırken, yaylalarda ise iniş için uygun görülen yol ve düz yerlere iniş yapıyor.

Helikopter ambulans şehir sınırlarında, kara yolu ulaşımının zor ve zaman aldığı yerlerdeki acil vakaların hastanelere ulaştırılmasında görev aldığı belirtilirken, hava ambulansının yaz mevsiminde hava şartları daha iyi olduğundan uçuşlarda fazla sorun yaşamadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim