Hamsinin Fiyatı Bu Sezon İlk Kez Bu Kadar Düştü

Trabzon’da Bu Sezon İlk Kez Bu Kadar Çok Olan Hamsi Hem Vatandaşı Hem De Balıkçıyı Memnun Etti.

Yaklaşık 10 Gün Önce Kilosu 25 TL'den Satılan Hamsi Bugün İtibariyle Bazı Tezgahlarda 3 Kilosu 10 TL'den Satılırken Vatandaşlarda Durumdan Oldukça Memnun.

Son Birkaç Yıldır Doğru Dürüst Hamsi Yiyemediklerinden Yakınan Vatandaşlar Bu Sezon Bol Hamsi Yiyeceklerini Belirtirken 5-6 Yıldır Da İlk Kez Fiyatının Bu Kadar Düştüğünü Söylediler.

Balıkçılar Artık Hamsi Mevsiminin Yavaş Yavaş Başladığını Belirtirken Bu Sezon Hamsinin Bol Olacağını Umut Ettiklerini Söyledi.

Havaların Biraz Daha Soğuması Hamsinin Lezzetini De Olumlu Yönde Etkileyeceğini Kaydeden Balıkçılar Son Yıllarda Hamsinin Fiyatının Hiç Bu Kadar Gerilemediğini Belirttiler. Balıkçı Esnaflardan Mehmet Örseloğlu, Artık Hamsi Mevsiminin Yavaş Yavaş Başladığını Belirterek "Bol Olunca Fiyatı Da Aşağıya Düşüyor. Son Yıllarda Hamsinin Fiyatı Hiç Bu Kadar Aşağıya İnmedi. Son Yıllardır Hamsi Zaten Az Çıkıyordu. Bu Sene Palamudun Pek Olmayınca Hamsi Bol Oldu. Dolayısıyla Bol Olunca Fiyatta Düştü. Ancak Hamsinin Fiyatı Günü Gününe Pek Uymaz. Bugün 3 Kilosu 10 TL İse Yarın Çok Daha Farklı Olabilir. Havaların Biraz Daha Soğuması Gerekir. Deniz Suyu Soğuk Olursa Hamsi De Daha Lezzetli Olur” Dedi.

Esnaflardan Yakup Bektaşoğlu Da Yerli Hamsinin Kilosu 5-10 TL Arasında Değiştiğini Belirterek “Bugün Çok Güzel Hamsiler Geldi. Trabzon, Sinop, Hamsisi Tezgahlarda Yerini Almış Durumda. Yerli Hamsinin Kilosu 5-10 TL Arası Değişiyor. Sinop Hamsisi İse 12,5-15 TL Arasında Değişiyor. Mezgit 7,5 TL'den 20 TL Kadar Var. Balık Fiyatları Bugün İtibariyle Düştü Diyebiliriz. Bir Hafta Önce Fiyat Daha Yüksekti. İnşallah Fiyatlar Daha Da Düşecek”Diye Konuştu

Ali Rıza Yeşilyurt Adlı Vatandaşta Fiyattan Çok Memnun Olduklarını İfade Ederek” Bu Sene Fiyattan Çok Memnunuz . Geçen Sene Doğru Dürüst Hamsi Yiyemedik. Geçen Sene Palamut Daha Boldu, Bu Sene İse Hamsi Daha Bol. Hamsinin Son 5-6 Yıldır Bu Kadar Ucuz Olduğunu Hatırlamıyorum. Zaten Son 3-4 Yıl Hamsi Yiyemedik. Bu Sene İnşallah Bol Bol Yiyeceğiz” İfadelerini Kullandı.

Öte Yandan Trabzon Hamsinin 3 Kilosu 10 TL İle Kilosu 15 TL Arasında Değişirken, Mezgit 5-20, İstavrit 10-15 Barbun 30-40 TL'den Satılıyor.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-115.png

Editör: TE Bilisim