Hamsi Bol Olunca Şöleni De Yapıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bu yıl 9.’su düzenlenen geleneksel hamsi şöleninde 4 ton hamsi ızgarası tüketildi.

Üniversitede son iki yıldır Karadeniz’de hamsi avı az olduğu için hamsi şöleni yapılamıyordu.

KTÜ Kanuni Kampüsü içinde yer alan Yabancı Diller Yüksek Okulu önünde yapılan hamsi şölenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın yanı sıra öğrenciler hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, 2 yıldır yapılamayan hamsi şölenini bu yıl hamsinin bol olmasıyla yapabildiklerini ifade ederek “Geçen yıl ve önceki yıl yeterince hamsi olmadığı için hamsi şölenini yapamadık. Hamsi temin sıkıntı yaşadığımız için yapılamadı. Bugün burada yaklaşık 4,5 ton hamsi var. Herkese yetecek kadar hamsi var. Tabi bunun öğrenciye bu sunumu kolay olmuyor. Bunu sağlamak için arkadaşlarımız iki gündür çalıştı" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de yaptığı konuşmada ”Karadeniz ve hamsi birbirinden ayrı düşünülemez. 4 tonu aşan hamsi, helvasıyla meyvesiyle ikramı ile dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye’nin her köşesinden gelen öğrencilerimize ikram ediliyor” diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler şölende müzik eşliğinde oynarken, hamsi hazırlayan personel de zaman zaman müziğin ritmine kendini kaptırdı.

Editör: TE Bilisim