CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Akçaabat Akcami Önünde Düzenlenen Mitingde Akçaabatlılara Hitap Etti.

Haluk Pekşen, 16 Nisan’da Yapılacak Anayasa Değişiklik Referandumunda ‘Evet’ Çıkması Halinde Yaklaşık 2 Milyon 500 Bin Memurun Kamu Çalışanı Statüsüne Alınarak İş Güvencelerinin Ortadan Kalkacağını Ve Hiçbir Gerekçe Gösterilmeden İşten Atılabileceğini Öne Sürdü̈.

Pekşen, “Memur Arkadaşlarım İyi Dinlesin. Referandumdan ‘Evet’ Çıkması Durumunda Onlar İçin Çok Kötü̈ Şeyler Olabilir. Referandum Sonrası AKP, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu Ortadan Kaldıracak. Böylece Yaklaşık 2 Milyon 500 Bin Memur, Ne Olduğu Belli Olmayan Kamu Çalışanı Statüsüne Geçirilecek. Böylece Memurların Bütün İş Güvenceleri Ortadan Kaldırılacak. Bu Statüyle Birlikte İnsanların Memuriyetten Atılması Kolaylaşacak. Tamamen İktidarın Keyfine Bırakılacak. Buradan Bütün Memurları Uyarıyorum, Referandumda ‘Evet’ Demek Kendi Sonunuzu Getirmektir” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Geçen Yıl Külliyede Oda Ve Borsa Başkanlarıyla Yaptığı Toplantıdaki Açıklamalarını Hatırlatan Pekşen, “Bakın Cumhurbaşkanı Ne Diyor, ‘Devletin Malı Deniz, Yemeyen Domuz. Girdin Mi İçeri, Ölene Kadar Orada Kal.’ Böyle Bir Şey Olmaz. Bu İnsanları Sırtımızda Taşımaya Mecbur Muyuz? ‘İhbar, Kıdem Tazminatlarını Verirsin, Başının Çaresine Bak Dersin’ Diyor. Kim İçin Diyor Bunları? Devlet Memurları İçin Diyor. Evet, Devletin Malını Yiyen Domuzdur Ama Hakkıyla, Emeğiyle Memur Olmuş İnsanlar Değildir O Domuzlar” İfadelerini Kullandı.

YANDAŞLARIN KORUNACAĞINI SAVUNDU

Pekşen, “Bakın Bunlar Memurların İş Güvenliğini Kaldırıyorlar Ama Yandaşlara Peşkeş Çekilen, Yağmalanan Devlet Mallarının Bütün Yükünü̈ De Memura Yıkıyorlar. Bu Kadar Mı? Memurların İş Güvencesini Kaldırıyorlar Ama Cumhurbaşkanı Yardımcılarına Ve Bakanlara Her Türlü̈ Adi Suç İçin Dokunulmazlık Getiriyorlar. Memuru İşten At Ama Her Türlü̈ Ahlaksızlığı Yapan Yandaşa Koruma Getir” Eleştirilerinde Bulundu. Memurları Uyardığını Kaydeden Pekşen, “Eğer Bu Referandum Değişikliğinde ‘Evet’ Çıkarsa Başınıza Neler Gelecek Bir Düşünün. Türkiye’nin Önüne Konulacak İlk İş Devlet Memurları Kanunu’nun Değiştirilmesidir. OHAL Döneminde Olduğumuz İçin Hiçbir Hukuki Engelle De Karşılaşmadan Memur Güvencesi Kaldırılacak Ve Memur Tanımı Değiştirilecektir. Bunca Yıl Emek Vererek, KPSS’ye Girerek Memur Olmuş İnsanların İşiyle, Ekmeğiyle Oynanacak. Memuriyet Güvencesinin Tamamen Ortadan Kaldırılması Planlanıyor. Keyfi Bir Şekilde İşten Çıkarılacaksınız. İşinize, Ekmeğinize Sahip Çıkmak İçin, Hukuki Statülerinde Olumsuz Bir Değişikliği Önlemek İçin Referandumda ‘Hayır’ Demelisiniz. Aksi Takdirde Kendi Ayağınıza Kurşun Sıkmış Olursunuz. Yeni Anayasayla Birlikte Meclis’in De Yetkileri Ortadan Kalkacak. Artık Sizin Hakkınızı Savunacak Bir Meclis De Olmayacak. Bu Nedenle Milletvekillerine Gelseniz Dahi Hiçbir Şey Yapılamayacak” Diye Konuştu. Anayasanın Kimler Tarafından Yazıldığını Soran Pekşen, “Bu Anayasa Kimin Anayasası? Soruyorum Ama Cevap Yok. Bu Anayasada Memur Yok, İşçi Yok, Esnaf Yok, Emekli Yok, Gençler Yok, Bu Anayasada Millet Yok. Bu Anayasada Ahlak Yok, Bu Anayasada Vicdan Yok” İfadelerini Kullandı. Pekşen, Vatandaşlardan Referandumda ‘Hayır’ Tercihinde Bulunmalarını İsteyerek Açıklamalarına Son Verdi.

_dsc0010.jpg_dsc0018-001.jpg_dsc0039.jpg_dsc0045.jpg_dsc0074.jpg_dsc0082.jpg_dsc0101.jpg_dsc0103.jpg_dsc0113-002.jpg_dsc0120.jpg_dsc0132.jpg_dsc0133.jpg_dsc0144.jpg_dsc0149.jpg_dsc0211-001.jpg_dsc0229.jpg_dsc0231.jpg123456---kopya-689.pngyesyeni-logo-final-20170411182432.png

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim