Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Şemdinli’nin Tekeli Köyü’nün Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Mergesav bölgesindeki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından saat 12.00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

UÇAKLAR HAVALANDI...

Çatışmanın sürdüğü bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, sınır kesiminde yuvalanan PKK’lı teröristlerin bulunduğu bölgeler top atışlarıyla ateş altına alındı. Ardından da uçak hareketliliği başladı ve savaş uçakları teröristlere bomba yağdırdı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14:22 sıralarında Hakkari-Şemdinli Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığına bağlı Mirgesav ve Akçimen Üs bölgelerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla  ve havan atılmak suretiyle tacizde bulunulması üzerine güvenlik güçlerinin anında  karşılık vermesiyle çatışma çıktığı belirtildi.   Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Çıkan çatışma neticesinde 2 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar,  yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.  Saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.'

ACI HABER AFYON'A ULAŞTI

Saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen olduğu belirtildi. Bolu 1. Dağ Komando Tugay Komutanlığında görevli olduğu ve yaklaşık 3 yıllık asker olduğu ve Hakkari’ye yaklaşık 10 ay önce gittiği kaydedildi.  Şehit Esen’in babası İbrahim Esen’in emekli olduğu, annesinin ise ev hanımı olduğu kaydedildi. Şehit Esen’in 4 kız kardeşi olduğu ifade edilirken, evin ise tek oğlu olduğu aktarıldı. Şehit Esen’in yaklaşık 8 aydır Sibel Sülün ile nişanlı olduğu öğrenildi.

Şehit haberinin gelmesinin ardından aileye acılı haberi Sultandağı İlçe Kaymakamı Muhammet Emin Göngör ve askeri erkan üyeleri verirken, her hangi olumsuz bir duruma karşılık ailenin evinin önüne 112 Acil Servis ambulansı da gönderildi.

Öte yandan, şehit haberinin gelmesinin ardından ailenin evi ve belde Türk bayrakları ile donatıldı.

yesyeni-logo-final-181.png

Editör: TE Bilisim