Hakkâri’ nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakoluna Bombalı Araçla Düzenlenen Saldırıda 10 Askerin Şehit Olduğu, 8 Vatandaşın Da Hayatını Kaybettiği Bildirildi...

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu Yakınında Yol Kontrolü Sırasında PKK'lı Teröristlerin Bombalı Araçla Yaptığı Saldırıda 10 Askerin Şehit Olduğu, 8 Vatandaşın Yaşamını Yitirdiği, 11 Asker İle 16 Sivilin Yaralandığı Açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım Da 10'u Asker 18 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Da Saldırı Sonrasında Açıklama Yaptı.

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na Yönelik Yapılan Bombalı Araç Saldırısında, Şemdinli- Yüksekova Karayolu Üzerinde Yol Kontrolü Yapılırken, Bombalı Aracın Şemdinli Yönüne Geldiği Ve Bu Sırada Patlatıldığı Kaydedildi.

Araç Ve Kimlik Kontrolleri Yapılırken Patlamanın Meydana Geldiği Ve Bu Sırada Yolda 5 Metre Derinliğinde 10 Metre Genişliğinde Bir Çukur Oluştuğu, Yolun Da Trafiğe Kapandığı Belirtildi.

Patlamadan Hemen Sonra Bölgede Geniş Çaplı Operasyon Başlatılırken, Yaralılar İse Şemdinli Ve Yüksekova Devlet Hastanelerine Kaldırıldı.

VALİLİK "9'U ASKER 17 ŞEHİT" DEDİ

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu Yakınında Yol Kontrolü Sırasında PKK'lı Teröristlerin Bombalı Araçla Yaptığı Saldırıda 9 Askerin Şehit Olduğu, 8 Vatandaşın Yaşamını Yitirdiği, 11 Asker İle 16 Sivilin Yaralandığı Açıklandı. Ancak Başbakan Binali Yıldırım 10 Askerin Şehit Olduğunu Belirterek Şehit Sayısının Arttığını Açıkladı.

Hakkâri Valiliği'nden Konuyla İlgili Yapılan Açıklamada Saldırının Detayları Da Verildi. Yapılan Yol Denetim Ve Arama Noktasına Kontrolsüz Olarak Yaklaştığı Tespit Edilen Kamyonete Dur İhtarı Yapıldığı, Aracın Durmaması Üzerine Ateş Açıldığı, Ancak Teröristlerce Etraftan Da Ateş Açıldığı Belirtildi. Bombalı Araçta Yaklaşık 5 Ton Patlayıcının İnfilak Ettirildiği Belirtilerek Şöyle Denildi:

"9.10.2016 Günü Saat 09.45 Sıralarında Durak 2.Hudut Bölüğü Önünde Jandarma Birlikleri Tarafından Her Gün 24 Saat Esasına Göre Yapılan Yol Denetimi Ve Arama Noktasına Kontrolsüz Olarak Yaklaştığı Tespit Edilen Kamyonete Dur İhtarı Yapılmış, Aracın Durmaması Üzerine Ateş Açılmış Ancak Etraftan BTO Mensuplarınca Da Taciz Ateşi Yapılarak Dikkatin Oralara Da Yönelmesi Üzerine Kamyonet Nizamiyeden Girme Niyetini Gerçekleştirememiş Ve Yaklaşık 5 Ton Olduğu Değerlendirilen Patlayıcıları İnfilak Ettirmiştir. İlk Belirlemelere Göre Maalesef 9 Askerimiz Şehit Olmuş 8 Vatandaşımız Hayatını Kaybetmiştir. 11'i Asker 27 Yaralımız Askeri Helikopterlerden De Yararlanılmak Sureti İle Civardaki Daha Donanımlı Hastanelere Sevk Edilmektedir. Bölgedeki Terör Örgütü Mensuplarının Etkisiz Hale Getirilmesi İçin Hava Destekli Komando Birliklerinin Geniş Çaplı Operasyonları Devam Etmektedir. Bükün Milletimizin Başı Sağ Olsun."

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na Bombalı Araçla Düzenlenen Saldırıyla İlgili "Türkiye Terör Örgütlerine Asla Teslim Olmayacaktır. Bu Menfur Saldırıların Hesabı Sorulacaktır" Dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Şemdinli Saldırısına İlişkin Sosyal Paylaşım Sitesi Twitter Üzerinden Yaptığı Açıklamada, "Şemdinli'de Hain Terör Saldırısında Şehit Olan Askerlerimize Allah'tan Rahmet, Kederli Ailelerine Ve Yakınlarına Başsağlığı Diliyorum. Tüm Milletimize Başsağlığı Diliyorum. Türkiye Terör Örgütlerine Asla Teslim Olmayacaktır. Bu Menfur Saldırıların Hesabı Sorulacaktır" İfadelerini Kullandı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Da Şemdinli Saldırısıyla İlgili Açıklama Yaptı. CHP Lideri, "Her Gün Gelen Şehit Haberlerinin Yarattığı Acı, Ailelerimizin Ocaklarına Düşen Ateş, İcra Makamında Olanların Yükümlülüklerini Arttırmaktadır. Yönetenler Şikâyet Eden Değil, Sorunları Çözme Makamında Olduklarını Asla Unutmamalıdır" İfadelerini Kullandı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri Şemdinli'deki Terör Saldırısına İlişkin Yazılı Açıklama Yaptı.

Erdoğan'ın Açıklaması Şu Şekilde:

"Hakkâri’nin Şemdinli İlçesinde, Durak Jandarma Karakolu Önündeki Kontrol Noktasında 10 Askerimizin Ve 8 Sivil Vatandaşımızın Şehadetine, 27 Kişinin De Yaralanmasına Yol Açan Menfur Terör Saldırısını Şiddetle Kınıyorum.

Bölücü Terör Örgütü PKK'nın, Ülkemize Ve Milletimize Saldırma Vazifesi Doğrultusunda, İnsani Ve Ahlaki Tüm Değerlerden Yoksun Eylemlerini Yoğunlaştırma Arayışı İçinde Olduğu Anlaşılıyor. Ankara'da Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilmeleriyle Önlenen Girişimin, İstanbul'da İse 10 Vatandaşımızın Yaralanmasıyla Neticelenen Saldırının Ardından Yapılan Şemdinli Eylemi, Bunun En Açık İfadesidir.

"ÖNÜNE GEÇİLEMEYEN EYLEMLER DE YAŞANABİLMEKTEDİR"

Bölücü Örgüt, Geçtiğimiz Yıl Başlattığı Çukur Eylemlerinin Akabinde Bölge Halkı Tarafından Adeta Tecrit Edilmiş, Dışlanmıştır. Bunun Üzerine Örgüt Üyeleri, Tıpkı FETÖ Ve DEAŞ Mensupları Gibi, Sadece Kan Dökmeyi, Can Almayı Hedefleyen Saldırılarla Varlıklarını İspata Yönelmişlerdir. Suriye Ve Irak'ta Hesapları Olan Karanlık Odakların Taşeronluğunu Yapan Bu Örgütün Eylem Teşebbüslerinin Büyük Bölümü, Esasen, Halkımızın Desteği Sayesinde, Güvenlik Ve İstihbarat Kuruluşlarımızın Gayretleriyle Önlenmektedir. Maalesef, Son Şemdinli Saldırısında Olduğu Gibi, Önüne Geçilemeyen Eylemler De Yaşanabilmektedir.

"ÖDEDİĞİMİZ BEDELLER, İNŞALLAH BOŞA GİTMEYECEKTİR"

Devletimiz, Tüm Kurumlarıyla, Milletimizle El Ele Vererek, Bölücü Terör Örgütünü Eylem Yapamaz Hale Getirmekte Kararlıdır.

İnsan Gücünden Teknolojik İmkânlara Kadar Bunun İçin Ne Gerekiyorsa Seferber Ediyoruz. Devletimizin Ve Milletimizin Bekası İçin, Yurt İçinde Ve Yurt Dışında, Her Türlü Siyasi, Diplomatik, Askeri Tedbiri Almakta Kararlıyız. Kendimizin Ve Çocuklarımızın Daha Güvenli, Huzurlu, Müreffeh Geleceği İçin Ödediğimiz Bedeller, İnşallah Boşa Gitmeyecektir. Şemdinli'deki Menfur Saldırıda Şehit Olan

Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, Yakınlarına Ve Milletimize Başsağlığı, Yaralılarımıza Da Acil Şifalar Diliyorum."

Editör: TE Bilisim