Hakkâri’de Çatışma: 3 Asker Şehit Oldu!

Hakkâri Dağlıca ‘da Meydana Gelen Çatışmada 3 Asker Şehit Oldu.

Hakkâri Dağlıca Bölgesinde Yürütülen Operasyonlarda Askerler İle PKK’lı Teröristler Arasında Çatışma Çıktı. Çatışmada Bir Yarbay Ve 2 Astsubay Şehit Oldu, Biri Ağır Olmak Üzere 6 Asker Yaralandı.

TSK’DAN AÇIKLAMA

“7 Ekim 2015 Tarihinde, Dağlıca Bölgesi Ve Civarında Yürütülmekte Olan Operasyonda Meydana Gelen Çatışmalar Esnasında Üç Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Olmuş; Biri Ağır Olmak Üzere Altı Kahraman Silah Arkadaşımız Yaralanmıştır.

Söz Konusu Operasyonda Şu Ana Kadar 17 Terörist Etkisiz Hale Getirilmiş Olup Çatışmalar Devam Etmektedir.

Bizleri Derin Bir Acı Ve Üzüntüye Boğan Bu Olayda Hayatını Kaybeden Aziz Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Şehitlerimizin Değerli Ailelerine, Yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarımıza Ve Yüce Türk Milletine Başsağlığı Ve Sabır; Yaralanan Kahraman Silah Arkadaşlarımıza Acil Şifalar Temenni Ediyoruz.”

ŞEHİT YARBAYIN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

manset-6703.jpg

Hakkâri’de Terör Örgütü PKK İle Girilen Çatışmada Şehit Düşen Tankçı Yarbay İhsan Ejdar’ın (43) Amasya’da Bulunan Baba evine Ateş Düştü.

Edinilen Bilgiye Göre Hakkâri Kırsalında PKK’lı Teröristler İle Sıcak Temas Sağlandı. Güvenlik Güçleri İle Teröristler Arasında Çıkan Çatışmada Amasyalı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar Şehit Düştü. Askeri Yetkililer, Ejdar’ın Şehit Düştüğü Haberini Amasya’nın Merzifon İlçesinde Bulunan Baba evine Haber Verdi. Acı Haberi Alan Şehidin Annesi Fehmiye Ejdar (63) Ve Yakınları Sinir Krizleri Geçirdi.

Evli Ve Bir Çocuk Babası Olan Ejdar’ın Cenazesinin İse Nereye Defnedileceği Netlik Kazanmadı.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri’de Yaşanan Çatışma Sonucu Şehit Olan Askerlerle İlgili Açıklama Yaptı.

Erdoğan, “Şehit Olan Askerlerden Biri Bizim Tabur Komutanımız” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri’nin Dağlıca Bölgesi’nde Güvenlik Güçlerinin PKK’ya Karşı İki Gün Önce Başlattığı Operasyonda 3 Askerin Şehit Olduğu Çatışma Hakkında Açıklama Yaptı. Erdoğan, “Bunlarla, Bu Mücadele Sonuna Kadar Devam Edecek” Dedi. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’Ne Su Temin Edilmesini Öngören Projenin Açılış Töreni İçin KKTC’de Bulunan Erdoğan, Bugün Irak Sınırındaki Dağlıca’da Güvenlik Güçleriyle Bir Grup Terörist Arasında Çıkan Ve 3 Askerin Şehit Olduğu, 6 Askerin İse Yaralandığı Çatışmayla İlgili “Biz Bu Vatanı Üç Beş Çapulcuya Bir Defa Bırakamayız. Hele Hele Teröristler, Asla. Bunlarla, Bu Mücadele Sonuna Kadar Devam Edecek” Diye Konuştu.

Editör: TE Bilisim