Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından Yayınlanan Hava Durumu Tahminlerine Göre Yeni Haftada Kar Yağışı Yine Ülke Gündemine Girecek. Salı Günü İstanbul'da 15 Dereceye Ulaşacak Olan Sıcaklıklar Çarşamba Günü Kısa Süre İçinde 5 Dereceye Düşecek, Şehrin Bazı Noktalarında Kar Görülecek. Kar Yağışı Anadolu'da Daha Etkili Olacak.

Geçtiğimiz Haftalarda Yurdu Etkileyen Kar Yağışı Bir Haftalık Aranın Ardından Geri Dönüyor. Salı Gününden İtibaren Yaklaşık 10 Derece Düşecek Olan Sıcaklıkların Ardından Hafta Sonuna Kadar Kar Yağışı Ülke Gündeminde Olacak. Meteoroloji’nin Tahmin Haritasına Göre İstanbul’da Karla Karışık Yağmur Bekleniyor Ancak Perşembe Gününden İtibaren Kar Yağışı Anadolu’da Daha Geniş Bir Alanda Etkili Olacak.

1 Gecede 10 Derece Soğuyacak

Özellikle Yurdun Batı Kesimlerinde Mevsim Normallerinin Üstünde Seyredecek Olan Sıcaklıklar Salı Gecesi Kısa Süre İçinde Yaklaşık 10 Derece Birden Düşecek. Marmara Bölgesi’nde Sağanak Yağış Etkili Olacak Ancak İç Ve Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Kısa Süreli Olarak Kendini Gösterebilir.

Kuzey Ege’de Sağanaklara Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Son Değerlendirmelere Göre: Bugün Ülkemizin Batı Ve Kuzey Kesimlerinin Parçalı, Yer Yer Çok Bulutlu, Marmara, Ege’nin Batısı Ve Batı Akdeniz’in Sağanak, Kıyı Kesimlerinin Yer Yer Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı, Diğer Yerlerin Az Bulutlu Ve Açık Geçeceği Tahmin Ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin Güneyi, İzmir İl Geneli Ve Balıkesir'in Batısında Yerel Kuvvetli Olması Bekleniyor. İç Ve Doğu Kesimlerde Yer Yer Pus Ve Sis İle Birlikte, Doğusunda Yer Yer Kuvvetli Buzlanma Ve Don Olayları Bekleniyor.

1-(2)-120.jpg

Editör: TE Bilisim