Uluslararası Gençlik Kampı Ateşi Düzköy'de Yandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl ilk defa yapılan Uluslararası Gençlik Kampı’nın ikincisi bu yıl 16 ülkeden 120 gencin katılımı ile Haçkalı Baba Düzköy Doğa Kampı’nda başladı.

Açılışa Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş Çelik, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Tesisiler Şube Müdürü Rahman Sarıkoç katıldı.

Açılışta konuşan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’bir olalım, iri olalım, diri olalım’ felsefesiyle ortak değerler, ortak gelecek ve genç liderler teması ile başlatılan Uluslararası Gençlik Kampı sizlere güçlü yarınları inşa etmenizde yardımcı olacaktır. Uluslararası Gençlik Kampı’nda Akademik sportif ve kültürel etkinlikler yer alacaktır. Kamp süresince çeşitli tematik oturumlar göreceksiniz. Bunlar arasında, gönüllük ve topluma katkı, ayrımcılık ve islamofobiya ile mücadele, gençlerimizin sorunları ve çözümler örnekleri, Ortak değerler gibi konularda fikir alışverişinde bulunacaksınız” dedi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karşımızda pırıl pırıl parlayan gençlik var. Bu yıl kampımızın daha güzel geçeceğini düşünüyorum. Bizim ortak değerlerimiz var. Sizleri on gün boyunca kampımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Eminim bu organizasyon boyunca çok güzel şeyler yaşayacaksınız. Bu kısa zamanın güzel ülkemizin zengin kültür ve tarihimizi tanımada yeterli olamayacağını düşünmekteyim. Burada bulunduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirin. Ziyaret ve etkinliklerle zengin kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi, aile hayatımızı, sosyal yaşantımızı ve zengin mutfağımızı yakından tanıyan, öğrenmeye ve anlamaya çalışın. Bu imkanları bize sağlayan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımıza siz gençler ve kurumumuz adına saygılarımızı iletmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hep birlikte kamp ateşi yakıldı.

Editör: TE Bilisim