Gurbetçi Öğrenciler Akçaabat’ta Köfte Yiyerek Horon Oynadılar  

Safranbolu Pınar Tur - Yasin Yılmaz ve Yusuf Yazıcı’nın iki otobüs,95 Öğrenci ile birlikte organize ettikleri “Karabük Üniversite Öğrencileri Karadeniz Turunda” gezisi muhteşem geçti.

14 – 18 Nisan 2019 tarihleri arasında ara sınavlar sonrası Trabzon, Rize, Batum ve Ordu ilini kapsayan Karadeniz gezisini gerçekleştiren öğrenciler Akçaabat ilçesine hayran kaldılar.

Ara Sınav stresini atan Karabük Üniversitesi öğrencileri, Karadeniz turunu önce Trabzon’dan başlattılar. Trabzon'da Ayasofya Camisi ve Atatürk'ün vasiyetini yazdığı yer olan Atatürk Köşkü Müzesini, Uzun Göl’ü ziyaret eden öğrenciler sonrasında gezinin ikinci etabı olan Rize iline geçtiler.

Rize'de Palovit Şelalesi, Zilkale ziyaretlerini gerçekleştiren Karabük üniversitesi öğrencileri sonrasında ise Batum’a geçtiler. Batum’u günübirlik gezen öğrenciler Karadeniz turunu tamamlayarak tekrar Trabzon üzerinden Ordu iline dönen öğrenciler burada Ordu Boztepe'de teleferik keyfi yaşadılar.

AKÇAABAT’a HAYRAN KALDILAR

Karabük üniversitesi öğrencileri Karadeniz turu süresi boyunca yemeklerini Akçaabat Darıca Altınboğa köfte salonunda yediler. “Karadeniz’i ve Akçaabat’ı ilk kez gördük. Çok güzel. Altınboğa köfte salonu sahibi İbrahim Gedikli ve personeli bizlere çok misafirperver davrandılar, bizlere sıcaklık gösterdiler. Öğrenci arkadaşlarımız birçoğu Akçaabat köftesini tatmamıştı ve yememişti ancak Altınboğa köfte salonunun farkıyla Akçaabat köftesinin mükemmel olduğunu bir kez daha yiyerek tatmış olduk. Başta Akçaabatlılara ve Altınboğa köfte salonu sahibi İbrahim Gedikli ve personeline teşekkür ediyoruz"

AKÇAABAT KÖFTESİ YEDİLER HORON OYNANADILAR

Akçaabat Darıca Altınboğa köfte balık restoranda köfte yiyen Karabük Üniversitesi öğrencileri yemekten sonra köfte salonunun bahçesinde kol kola girerek horon oynadılar. Köftenin ve horonun başkenti Akçaabat olduğunu söyleyen öğrenciler kısa horon gösterilerinin ardından araçlarına binerek Akçaabat’tan ayrıldılar.

20190418_145009.jpg20190418_153732.jpg20190418_154136.jpg20190418_154455.jpg20190418_154516.jpga-374.gif

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim