CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan Ve CHP İlçe Başkanı Ahmet Kaya TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Bir Araya Geldi.

CHP Heyetinin Ziyaretinde Konuşan Suat Hacısalihoğlu, Beş Yılda Bir Yapılan Yerel Seçimlerde Görev Süresi İçerisinde Yerel Sorunların Çözümlenmesi Gerektiğine İşaret Ederek Ve Gerçek Anlamda Sorunları Çözebilecek İnsanların Bu Görevlere Gelmesi Gerektiğini Söyledi. Alt Kadroların Çok İyi Olması Gerektiğini İfade Eden Hacısalihoğlu, "Bu Şehirdeki Siyasetin Kalitesini Gösterir" Dedi.

Seçmenlerin Çok Bilinçli Olması Gerektiğini Kaydeden Hacısalihoğlu Verecekleri  Oyların Geleceğe Dönük Ne Anlam Taşıyacağını Bilmeleri Gerektiğini İfade Etti. Belediyelerden Hizmet Alırken Her Seçmenin Oyunun Ne Anlama Geldiğini Sorgulaması Gerektiğini, Bu Bakış Açısıyla Beş Yılda Bir Yapılan Seçimlerde Bilinçli Seçmenin Şehrin Gelişmesine Çok Büyük Bir Katkı Sağlayacağını Gösterdiğini Dile Getirdi. Hacısalihoğlu, Bu Doğrultuda Seçilecek İnsanların Çok Önemli Olduğuna İşaret Ederek Sadece Belediye Başkanları Değil, Kadrolarının Da Çok Önemli Olduğunu Anımsattı. Başkanın Belli Bir Yerde Ağırlıkta Temsilde Kalabileceğini, Ana Projelerin Hayata Geçmesinde Rolü Olabileceğini Belirterek, "Ama Kadro Güçlü Olursa Tüm Sorunların Çözümlenmesinde Etkisi Büyük Olur" Mesajı Verdi.

ÖZCAN: ‘ÇEVRE YOLU ÖNEMLİ’

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Nazım Özcan İse, Büyükşehir Belediyesi Kanununun Çıkmasının Kente En Büyük Katkısının; Trabzon'un Bundan Sonraki 50-100 Yılını Planlarken Yolları, Sanayi, Yeşil, Yaşam Ve Ticaret Alanlarıyla Şehrin Tamamına Hitap Edebilmesiolacağını Kaydetti. Özcan, "Bu Planların Yapılması İle Bundan Sonra Her Şeyden Önce Çarpık Yapılaşma, Plansız Yapılaşma Ve Altyapısız Çalışma Engellenmiş Olacaktır" Dedi.

Özcan, Şehrin Büyümesinin Bir Adım Önünde Olunması Gerektiğini İfade Ederek Birincisine Başlanılmayan Güney Çevre Yolunda Bugün İkincisinin Gündeme Geldiğini Kaydetti. Özcan, "Şehrin Güneye Açılmasında Nasıl Ki Tanjant Yolu Tamamlandığında Şehir Merkezinde Kalmıştı. Planlanan Güney Çevre Yolu Çok Kente Dokunan Bir Yol Değildir. Transit Manada Düşünülmüş Bir Yoldur. Daha Ziyade Viyadük, Köprülerle, Üst Geçitlerle Geçen Bir Yoldur. Biraz Daha Güneyine Kaydığımızda Daha Şehre Dokunan, Şehir İle İç İçe, Yolun Planlanacak Yada Hizmete Açılacak Yolun Sağında Solunda Yeni Yerleşim Birimleri, Yeni Sanayi Alanlarının Oluşturabilmesi  İçin Mutlaka Planlanıp Hem İstimlak Açısından Hem Hizmet Açısından, Hem De Üzerindeki Yapılaşma Açısından Çok Fazla Maliyet Doğurmayacak Bu Projeye Bir Önce Başlanıp Trabzon'un Büyümesini Sağlamak Durumundayız” İfadelerini Kullandı.

Editör: TE Bilisim