Güner Pazarkapı’nın Yeni Etaplarını Sordu, Zorluoğlu Cevapladı

Trabzon’un Pazarkapı Mahallesinde yapılacak yeni etaplarla ilgili çalışmaları  İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner sordu , Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu cevapladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Koronavirüs pandemisi nedeniyle her toplantıda geçen ayın faaliyetleri ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyi bu ay yapmadı. Gelecek ay bu bilgilendirmeyi yapacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, ardından meclis üyelerine söz verdi.Gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, “Meydan düzenlemesi sizin gözağrınız. Gerçekten bir başarı var bence de orada. Tabela ile ilgili bölümü kim yaptıysa tebrik etmek istiyorum. Şahsınıza da teşekkür ediyorum Güzel düzenleme oldu. Pazarkapı Mahallesinin yeni etapları ile ilgili çalışma var mı? 

7e295567-bf30-4011-89df-f488964b4f3b-001.jpg

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Gerçekten şehrimize çok yakışan ve bizim şehrimizi adeta Avrupa Ülkesinde gördüğümüz şehir merkezi haline getirdi. Büyük oranda tamamlandı. Akşamdan artık o tarihi binalar çok daha güzel görünecekler. Ama bunu sizlerin de desteğiyle Uzunsokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar Caddesine ve yavaş yavaş Moloz’da ana cephelere yaygınlaştırmamız lazım. Aynı mantıkla, aynı renklerle değil. Her caddeni kendi özelliğine göre. Görev süremiz içinde Trabzon merkezini gelen ziyaretçilerin hıtarılarında kalacak şekle getireceğiz”Pazarkapı Mahallesiyle alakalı olarak TOKİ ile süreç yönetiyoruz. TOKİ Başkanlığımızın, iştiraki olan GEDAŞ firması orada fizibilite yaptı. Ayrıntıları hazırlıyorlar. Uygun dönüşüm modeli ne olacağına karar vereceğiz. Ya Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile ya da TOKİ ile dönüşüm sağlayacağız. Orası dönüşüm bakımından ilave kaynak gerektiriyor. O da inşallah bu fizibiliteden sonra ortaya çıkacak. İnşallah yakın zamanda ilave bir takım işlemler yapacağımız alan” dedi.

b-801.jpg

Editör: TE Bilisim