Grup Yolu Heyelan Nedeniyle Çöktü

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya mahallelerini merkeze bağlayan yol heyelan nedeniyle çöktü.

1917 yılında Ruslar tarafından yapılan Ortahisar-Uğurlu yolunun 5. kilometresindeki heyelanlı bölgede, geçtiğimiz haftalarda yağan yoğun karın da etkisiyle meydana gelen kayma sonucunda yol ulaşıma kapandı. Merkez ile 4 köy arasındaki ulaşım Kisarna-Yeniköy tali yolundan ve Karşıyaka-Uğurlu yolundan sağlanmaya çalışılıyordu.

Karakaya mahallesinde oturan İlhami Necdet Çakmak, “İşte yolun durumu ortada. Sürekli burada kayma oluyordu bu seferki yolu tamamen çökertti. Yolun ne zaman onarılacağını merakla bekliyoruz. Bu kış aylarında tali yoldan evimize gitmeye çalışıyoruz. O yol da çok dar ve bir araç ancak geçebiliyor. Buzlanmada yada kar yağdığında bu mahallelerde yaşayan vatandaşların can güvenliğini kim garanti edebilir” dedi.

15 gündür kapalı olan yolda sadece sondaj çalışması yapıldığını ifade eden Münir Şener, yolun 30-40 yıldır bu durumda olduğunu ve sürekli heyelan olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim