Ankara Trabzon Vakfı Ve Trabzon Kültür Derneği Tarafından Bu Yıl.9.Gerçekleşen Her Yönüyle Trabzon Tanıtım Günlerine Bu Yıl “Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği”nin Kız Ve Erkek Horon Ekiplerinin Gösterileri Damgasını Vurdu.

Tanıtım Günlerine Özel Davetli Olarak Katılan “Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği”nin Kız Ve Erkek Horon Ekipleri ”Kız Ve Erkek Horon Ekipleri 4.Gün Boyunca Süren Etkinliklerde Oynadıkları Otantik Horonlarıyla Ankara’da En Çok Beğenilen Gösteri Grubu Oldular.

4.Yıl Üst Üste Ankara Trabzon Vakfı Ve Trabzon Kültür Derneği Tarafından Beğenilerek Özellikle Tanıtım Günlerine Getirttirilen Hozangel Horon Ekibi Özellikle Oynadıkları Otantik Horon Gösterileriyle Ankaralıları Büyülediler.

Özellikle Kız Horoncuların Erkek Horon Ekibi Kıyafeti Giyinerek Erkek Horonu Oynamaları Tanıtım Günlerine Ayrı Renk Kattı. Başkent Ankara’da Yayın Yapan Ulusal Basının İlgi Odağı Olan Hozangel Horon Ekibi 4 Gün Süren Tanıtım Günleri Boyunca Çok Sayıda Canlı Yayın Televizyon Programlarına Katıldılar.

Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği Eğitmeni Fethi Atmaca Haber Sitemize Ankara’da Yaptığı Açıklamada ”Kendilerinin Otantik Horonu Oynamalarında En Büyük Etkenin Erkek Horon Ekibinin Yaş Ortalamasının 40-50 Yaş Olmasından Kaynaklanıyor. Yöresel Horonuz Günümüze Gelene Kadar Bozulmamış Olması da İşin Başını Çekiyor. Trabzon’un İlçelerinde, Köylerinde, Mahallelerinde Horon Farklı Farklı Oynanmakta Olduğunu Biliyoruz. Bizim Kurduğumuz Ekip Otantik Horonu En İyi Oynuyor Diye Bir İddiamız Yok. Fakat Çok Beğeni Kazandık 4.Yıl Üst Üste Ankara’ya Özel Davetli Olarak Gelerek Gösterilerimizi Yapıp Beğeni Topluyoruz. Açıklamasında Bulundu.

Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği Oyuncuları:

ERKEK HORON EKİBİ

Fethi Atmaca(Eğitmen),Dilek Lakot, Bekir Durmuş, Adnan Özbayrak, İsmail Şahinkaya, Fatih Bahadır, Yunus Emre Bahadır, Muhammet Durmuş, Ali Osman Durmuş, Ünal Yanık

KIZ HORON EKİBİ

Songül Namlı (Eğitmen)Ülkü İşçi, Büşra Atmaca, Kübra Atmaca, Melike Kum, İrem Hellaç, Aleyna Aygün, İlayda Kayaklı, Betül Kaynak, Sinem Yılmaz

MÜZİSYENLER

Özer Çihan, Yılmaz Taner, İsmail Küçük

EKİP BAŞKANI

Mehmet Özbayrak

IMG_3525

IMG_4027

IMG_4030

IMG_4032

IMG_4038

IMG_4056

IMG_4129

IMG_4149

IMG_4157

IMG_4214

IMG_4220

 

 

 

Editör: TE Bilisim