Girişimcilik Ve Yatırım Ekosisteminin Önemli İsimlerinden Göktekin Dinçerler Sistem Global’de

Türkiye’nin profesyonel hizmetler sunan öncü danışmanlık firması Sistem Global, girişimcilik ve yatırım ekosisteminin tanınan isimlerinden E. Göktekin Dinçerler’in katılımıyla büyümeye devam ediyor.

TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olarak girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi ile ilgili çalışmalarda aktif olarak yer alan ve aynı zamanda GEN Türkiye ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren E. Göktekin Dinçerler, Sistem Global Danışmanlık’a “Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortak” olarak katıldı.

133c6459-7981-4add-add8-f6a5a0f832c2.jpg

Lisans eğitimine Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde başlayan Dinçerler eğitimini Stanford Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi ve Teksas Üniversitesi Austin İşletme Yüksek Lisans derecesi alarak tamamlamıştır. Çalışma hayatına 1994 yılında McKinsey & Company ile Houston-Teksas ofisinde başlayan Dinçerler, 2004 yılına kadar bu kurumda yönetici ortak olarak çalışmıştır.  

2004 yılında GSM operatörü Avea'ya (Aycell-Aria) Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Dinçerler; şirketin Avea’ya dönüşmesi, ciro ve karlılıkta büyüyerek pazardaki rekabetçi yerini almasıyla sonuçlanan sürecini yönetmiştir.

Turkven'e 2006 yılında katılan Dinçerler, yönetici ortak olarak portföy şirketlerinin yönetim kurullarında görev almıştır. Turkven ekibinde yer aldığı 15 yıl boyunca, farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin, geniş bir yelpazeyi kapsayan stratejik ve operasyonel konuları üzerinde çalışma imkanı bulmuştur.

Halen Mikro Yazılım Grubu’nda Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra melek yatırımcı olduğu şirketlerde girişimcilere destek olmaya devam etmektedir.

Sistem Global Hakkında:

1996 yılında kurulan Sistem Global, bütünleşik bakış açısı, yenilikçi iş modelleri ve dijital çözümleri ile şirket kurulumundan birleşme ve satın alma süreçlerine kadar geniş bir skalada firmalara büyüme odaklı profesyonel hizmetler sunmaktadır.

Bugün Türkiye’de 9, dünyada 4 farklı şehirdeki ofisi ve 450’den fazla uzmanı ile her büyüklük ve sektörden işletmelerin sürdürülebilir büyümeleri için vergi, mevzuat, fikri mülkiyet, ihracat, fon kaynaklarına erişim alanlarında bütünleşik çözümler sunmaktadır.

plmk.png

Editör: TE Bilisim