Gençlerin Eğitim Hayatlarını Yönlendirmelerine Destek Oluyoruz

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Mesleki Tanıtım ve Kariyer Fuarı’ programına katıldı.

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Mesleki Tanıtım ve Kariyer Fuarı’na Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, Siyasi Partilerin Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

5-037.jpg

Bu Fuarda Öğrencilerin Tercihleri Şekilleniyor

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Fuarı programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, öğrencilerin okul ve bölüm tercihlerinin eğitim ve kariyer yaşamlarını şekillendireceğini dile getirerek “ Bilindiği üzere 8. Sınıfı bitiren çocuklarımız hayatlarının en önemli diyebileceğimiz kararlarını veriyor ve tercihlerini yapıyorlar. Bu tercihlerin yapılmasında ve doğru kararların verilmesinde öğrencilerimize aileleri, öğretmenleri veya rol model diye adlandırılan kişiler onlar açısından yönlendirici olabiliyor. Oysaki bunun yanında çocukların kendilerinin görüp, kendi istek ve yeteneklerine göre uygun okulları ve bölümleri seçmeleri onların geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Örneğin Akçaabat’ımızda 6 tane Mesleki Lisesi ve bu liselerde toplamda 17 bölüm bulunmaktadır. Liselere hazırlanan birçok öğrencimizin veya velilerinin bu okullardan ve bölümlerden habersizdir. Bunun yanında çocuklarımız hangi bölüm mezunlarının ne iş yaptığını, geleceğin mesleği diye ifade edilen mesleklerin neler olduğunu, mesleklerin getirilerinin ve faydalarının neler olduğunu bilmiyorlar. İşte öğrencilerimizin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi adına düzenlenen bu Mesleki Tanıtım fuarımız ve kariyer günlerimiz büyük öneme sahiptir.” Dedi.

7-023.jpg

Farklı olan ve hazır olan kazanır

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim sözlerine şöyle devam etti; “Düzenlenen bu fuar, inanıyorum ki sizlerin ileride hangi mesleğe yöneleceğiniz konusunda yardımcı olacaktır. Geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Hayatta başarının iki sırrı vardır. Farklı olan ve hazır olan kazanır. Sizler, farklılığınızı ortaya koymuş, bugün bu noktaya gelmiş, seçilmiş öğrencilersiniz. Akademik olarak çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Ancak yalnız akademik başarı ile bir yere ulaşmamız mümkün değil arkadaşlar. Sportif başarımız olacak, sosyal başarımız olacak, sosyal münasebetlerimiz olacak. Benim sizden ricam, akademik başarılarınızın yanı sıra sosyal hayatınızı mutlaka hareketli tutun. Karşılıklı münasebetleriniz mutlaka üst seviyede olsun. Milli ve Manevi değerlerimizi sakın unutmayın. Çok başarılı mühendis, doktor, avukat, yazılımcı ne olursanız olun ama iyi insan olmadığınız takdirde diğerlerinin hiç birinin bir değeri yoktur. “

6-036.jpg

Çocuklarımızın Eğitimine Büyük Önem ve Destek Veriyoruz

Büyük küçük demeden tüm yavrularımızın hem çocukluklarını hem de gençliklerini yaşamaları sağlamak aynı zamanda eğitimlerine de destek olmak amacıyla güzel ilçemiz Akçaabat’ımızda birçok yatırım projesi hazırladık ve faaliyete koyduk.” Diyen Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Konuşmamın bu kısmında Akçaabat’ımızın eğitimine ve gençlere yönelik yaptığımız birkaç çalışmadan sizlere bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, Akçaabat Merkezde bulunan Halk Kütüphanemizin tadilatını yaparak çok daha güzel modern bir hale getirdik. Kütüphanemiz her gün geliyor. Öğrencilerimiz kitap okumak için ders çalışmak için her gün oradalar. Hatta bizlere “Başkanım, Kütüphane çok erken kapanıyor, daha geç kapansın. Farklı Bölgelerde de kütüphanelerimiz olsun” gibi talepler de geliyor. Bir diğer yatırımız ise Söğütlü Mahallemizde Kültür Merkezinin inşaatına başladık. Bu yatırımımız da tamamlandığında Akçaabat’ımızın turizmine ve eğitimine önemli katkı sağlanacaktır. Söğütlü Kültür Merkezimizin içerisinde konferans salonları, çok amaçlı salonlar, etkinlik alanları, kütüphane ve kafeterya yer alacak. Özellikle Yaylacık – Söğütlü ve Yıldızlı Mahallerimizde öğrenciler ve gençler buradan aktif olarak yararlanabilecek. İlçemize yapılan bir diğer yatırım ise Akçaabat Spor Lisesi’dir. Spor Lisemizin inşaatına Söğütlü Sahil Kısmında başlandı. Bu okul da tamamlandığında spor yeteneği olan ve spora meraklı çocuklarımız burada eğitim hayatını sürdürebilecekler. Spor Lisesinin inşaatını yaptıran Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Gençlerimize yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır dedik ve Akçaabat Spor Kompleksi’nin projelerini tamamladık. Yaylacık Sahiline kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve stadyum yapımı için projelerimizi bitirdik. İhaleleri için süreçleri takip ediyoruz. Bu tesisler de özellikle gençlerimiz için önem arz ediyor. Yine gençlerimiz için kültür sanat ve spor alanında bir sürü program ve etkinlik tertipliyoruz. Tiyatrodan konserlere, resim müzik kurslarından konferanslara kadar; futboldan okçuluğa, voleyboldan basketbola kadar on farklı branşta spor etkinliğimiz programlar dâhilinde devam ediyor. Belediyemizin ve benim sosyal medyalarımı takip ederek bunlardan haberdar olabilir ve bu programlarımıza ve kurslarımıza ücretsiz olarak katılabilirsiniz.”

4-050.jpg

Emeği Geçen Herkese Gönülden teşekkür Ederim

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasının sonunda gençlerin geleceğe daha bilinçli olarak bakabilmesi için Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Mesleki Tanıtım Fuarının ve Kariyer Günlerine katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek fuara katılanlara şükranlarımı sundu.

1-074.jpg2-063.jpg3-061.jpgzzzzz-025.png

 

Editör: TE Bilisim