Trabzon'da 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu önce duyma yetisinin büyük bir bölümü kaybeden ardından da tanık olduğu trafik kazası sonrası konuşamayan Cemal Kol, kalp rahatsızlığı nedeniyle anjiyo olduktan sonra tekrar konuşmaya başladı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Cemal Yol, 10 yıl önce rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve kanama sonrası konuşma yetisinin büyük bölümünü kaybeden Yol, bu olaydan bir süre sonra evinin önünde tanık olduğu ve bir çiftin hayatını kaybettiği trafik kazasında annesi Zehra Yol’un öldüğünü zannedince psikolojik bir sarsıntı geçirerek konuşma yetisini tamamen kaybetti.

Bir süre önce anjiyo olmak için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine giden Yol, anjiyo sonrası ilginç bir şekilde konuşmaya başladı. Cemal Yol, konuşmadığı 10 yıllık sürede birçok kez intiharı düşündüğünü ifade ederek "Geçirdiğim rahatsızlık sonrası konuşamadım. Beni ’adam’ sınıfına koymuyorlardı. Odaya girip kendi kendime ağlardım, niye konuşamıyorum diye. Elimde defter kağıt ile dolaşarak derdimi yazarak anlatırdım. Birçok zaman ölmek istedim" dedi.

''UMUDUMUZU KAYBETMEDİK'

Anne Zehra Yol ise oğlu konuşmaya başladığı için iki kurban kestiğini anlatarak, oğlunun 10 yıldır konuşamadığını ve çok zor günler yaşadığını ifade etti. Oğlu Cemal Yol’un, yeniden konuşmaya başlamasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Zehra Yol, şunları söyledi: "Oğlum 10 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu duyma yetisini kaybetti ve aynı olayda konuşma yetisi de hasar gördü. İlk rahatsızlığından sonra 7 ay biraz konuştu ancak evimizin önünde bir kaza oldu ve oğlum kazada benim öldüğümü zannederek olay yerine koştu. Bu kazayı görünce konuşma yetisini tamamen kaybetti. 10 yıl boyunca sürekli Allah’a dua ettik. Doktorumuz bize zamanla konuşabileceğini söylüyordu ancak tedavilerden sonuç alamadık. 10 yıl boyunca konuşması için bekledik ve umudumuzu hiç kaybetmedik. Neler yaşadığımızı ancak biz biliriz."

İLK SÖZÜ 'BAŞIM AĞIRIYOR' OLDU

ehra Yol, oğlunu geçen ay KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Kuzeyli’ye muayene için götürdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Kayhan Bey oğlumun anjiyo olması gerektiğini belirtti. Biz de kabul ettik. Anjiyo sonrasında çıkışta sedyenin üzerinde oğlumun başı biraz alçakta kalmıştı. Başını biraz kaldırmak için elimi altına koyunca ’Anne başım çok ağırıyor’ dedi ve konuşmaya başladı. Bunu duyunca bayıldım, yere yığılmışım. Sonra daha akıcı şekilde konuşmaya başladı. Oğlumun konuşmasını bekledim. ’Anne’ dediğini duyunca şükür için iki koç kestim. Şu anda konuşuyor. Doktorumuza çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler ediyorum." Prof. Dr. Kuzeyli de Cemal Yol’un 10 yıl sonra konuşmaya başladığını ifade ederek, "Şaşırtıcı bir durum. 10 yıldır konuşamıyordu, anjiyo sonrası 10 yıl aradan sonra konuşmaya başladı" dedi.

HABER:MİLLİYET

Editör: TE Bilisim