Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Avni Aker'de Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti

Süper Lig'de üst üste iki haftada Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarından 0-0'lık sonuçlarla ayrılan Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında 3 puanı 3 golle aldı. Yakaladığı 4 maçlık galibiyet serisiyle dikkatleri üzerine çeken Mehmet Özdilek'in ekibi Gençlerliğini yıkan goller Adrian, Henrique ve Yusuf'tan geldi.

ADRİAN PENALTIYI GOLE ÇEVİRDİ

Kadın ve çocuk taraftarların izleyebildiği karşılaşmada Avrupa Ligi'ne katılma şansını kaybetmemek için sahaya çıkan 'Fırtına', Başkent ekibi karşısında Adrian'ın 25. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Özer Hurmacı'nun derinlemesine pasıyla sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa'nın ceza sahasında Ermin Zec'in müdahelesi ile yerde kalması sonucu kazanılan penaltıyı kullanan Polonyalı oyuncu maçtaki gol perdesini açtı.

HENRİQUE İLE FARK 2!

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle geçildi. Teknik direktör Hami Mandıralı, 62. dakikada Emre Güral'ın yerine Henrique'yi oyuna aldı. Maça sonradan giren Henrique, 75. dakikada attığı golle Trabzonspor'u 2-0 öne geçirdi. Gençlerbirliği'nin çok adamla gol aardığı son bölümde fazla adamla kontra atağa çıkan bordo-mavililer, Özer Hurmacı'nın sağ kanattan yerden çıkardığı pasta Henrique'nin yaptığı vuruşla maçta 2-0 öne geçti.

YUSUF ERDOĞAN RAHATLATTI

Karşılaşmanın 81. dakikasında bir topu direkten dönen Yusuf Erdoğan, 86. dakikada farkı 3'e çıkaran gole imzasını attı. Gençlerbirliği'nin defans güvenliğini bıraktığı ve az adamla yakalandığı kontra atakta Henrique'nin pazıyla hareketlenen genç oyuncu, karşı karşıya pozisyona köşeye yağtığı vuruşla kaleci Ferhat Kaplan'ı avladı. En son 3 Kasım 2013'te Trabzonspor'un 4-0 kazandığı Elazığspor maçında ağları havalandıran Yusuf Erdoğan, attığı bu golle gol hasretini de sonlandırmış oldu.

Bu galibiyetle puanını 42'ye çıkaran Trabzonspor 4. sıraya yükseldi. 37 puanda kalan Gençlerbirliği ise 9. sırada kaldı.

Editör: TE Bilisim